Από τα κέφια της Ίπσουιτς
ΙΠΣΟΥΙΤΣ
Ήττα με 3-1 υπέστη η Ίπσουιτς στην έδρα της Λέστερ το προηγούμενο Σάββατο. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης έπαιξαν τα δύο πρώτα γκολ των γηπεδούχων, καθώς μπήκαν σε κομβικά χρονικά σημεία (8', 43'). Το δεύτερο μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το γκολ της χρονιάς μέχρι τώρα στην Τσάμπιονσιπ. Το τέρμα της Ίπσουιτς πέτυχε ο Καγιούστε στο 71' μετά από ένα τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Έτρεχε μικρό αήττητο σερί τριών αγώνων και παρά την ήττα συνεχίζει να βρίσκεται εντός εξάδας και έχει στόχο να αναζητήσει το καλύτερο πλασάρισμα αν και το πρόγραμμα μέχρι την Πρωτοχρονιά είναι απαιτητικό καθώς έχει ακόμα να παίξει με Μίλγουολ (εκτός), Κόβεντρι (εκτός), Όξφορντ (εντός). Εντός έδρας έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος (6-4-1), ενώ στα τελευταία πέντε στο «Πόρτμαν Ρόουντ» έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ.
Αγωνιστικά Νέα: Μόνο μακροχρόνιες απουσίες που δεν επηρεάζουν τα πλάνα του Μακένα.
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ
Ήττα με 0-3 γνώρισε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ από την Ντέρμπι την προηγούμενη Δευτέρα εντός έδρας. Παρά το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, δεν απείλησε δείχνοντας ακόμα ένα βράδυ το δημιουργικό πρόβλημα που την συνοδεύει σε όλη την πορεία της στην Τσάμπιονσιπ φέτος. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μισό, με τους γηπεδούχους να εμφανίζουν μεγάλη απογοήτευση στο χορτάρι με τον τρόπο που αγωνίστηκαν.
Τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει για την ουραγό του πρωταθλήματος. Το αρνητικό είναι πως οι «βαριές» ήττες κάνουν ακόμα δυσκολότερη την ήδη ζόρικη διαχείριση ηττών και συνολικής κατάστασης, ειδικά όταν γνωρίζει καλά από νωρίς πως οι πιθανότητες σωτηρίας είναι ελάχιστες. Εκτός έδρας αγνοεί τη νίκη στα τελευταία έξι (0-3-3) αν και το τελευταίο διάστημα μακριά από το Σέφιλντ έχει πραγματοποιήσει τις καλύτερες της εμφανίσεις, με το έργο της πάντως να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.
Αγωνιστικά Νέα: Οι Φουσίρε και Βάλεριόπως θα βρεθούν στο Κόπα Άφρικα. Παραμένουν εκτός οι Ρέντμοντ (Μ 1/0), Κομπάτσκι (Ε 4/0). Ξανά εκτός ο επιρρεπής τον τελευταίο καιρό σε προβλήματα Τσαλόμπα.
El Capitano
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Ξεκάθαρο φαβορί η Ίπσουιτς και θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν σήμερα δεν κερδίσει την πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν αντίδραση μετά την τελευταία τους ήττα και οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές. Πιθανότατα ο άσος θα συνδυαστεί με όβερ 2,5.
Χαλ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίντλεσμπρο
Ντέρμπι
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Λέστερ
Μπλάκμπερν
Μίλγουολ
Πρέστον
Νόριτς
Σαουθάμπτον
Κόβεντρι
Γουότφορντ
Στόουκ
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Άρσεναλ
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Μπόρνμουθ
Μπέρνλι
Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Τσέλσι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Σταντάρ Λιέγης
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Ολυμπιακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
Γιουβέντους
Ρόμα
Λάτσιο
Κρεμονέζε
Μπρέντα
Τελστάρ
Ναϊμέγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Χέρακλες
Χέρενφεν
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Μορεϊρένσε
Σεντ Μίρεν
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Σουόνσι
Ρέξαμ