Ακλόνητο φαβορί οι «αρσεναλίστας» επέστρεψε η ελπίδα στους νησιώτες
Η Μπράγκα φιλοξενεί τη Σάντα Κλάρα για την 32η αγωνιστική της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» της Μπενφίκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν τη Ζιλ Βιθέντε.
ΜΠΡΑΓΚΑ Η Μπράγκα υπέστη την πρώτη της ήττα έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις στις οποίες είχε πανηγυρίσει επτά νίκες και είχε παραχωρήσει μόλις μία ισοπαλία. Επί της ουσίας βγήκε νοκ-άουτ από την κούρσα του τίτλου όμως κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια της προκειμένου η σεζόν να κριθεί επιτυχημένη για εκείνη. Οι «αρσεναλίστας» έχουν μαζέψει 71 βαθμούς και στέκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, επιθυμώντας να παραμείνουν εκεί και να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Under και No Goal.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Αρτούρ Ζόρζε υπογράμμισε: «Αδικηθήκαμε στον αγώνα με την Μπενφίκα από τη διαιτησία διότι στο 43’ έγινε πέναλτι στον Ρικάρντο Όρτα και δεν δόθηκε. Αν είχε καταλογιστεί θα είχαμε προηγηθεί πριν το ημίχρονο και τα πάντα θα ήταν αλλιώς. Έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την απόδοσή μας όμως όχι από το αποτέλεσμα που δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο μας και πρέπει να συνεχίσουμε ανάλογα και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι θα διεκδικήσουμε και το Κύπελλο κόντρα στην Πόρτο».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο εξτρέμ Ντζαλό (22/1). Έλειψε στο προηγούμενο και είναι ξανά αμφίβολος ο βασικός κεντρικός μέσος Αλ Μουσράτι (27/3), την τελευταία στιγμή και ο αριστερός μπακ Σεκέιρα (25/1). Σταθερά εκτός ο μέσος Κάστρο (23/1).
ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ Με αυτόν τον τρόπο η Σάντα Κλάρα επέστρεψε στις επιτυχίες όμως πλέον όλα δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ αργά για εκείνη, καθώς είχε ξεχάσει πότε είχε χαμογελάσει τελευταία φορά. Το πιο άσχημο νέο όμως είναι ότι εκτός από την Μπράγκα, την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο «Ντα Λουζ» και την πανίσχυρη Μπενφίκα, κάτι που σημαίνει ότι αναζητά ποδοσφαιρικά θαύματα για να σωθεί. Ενδιάμεσα πάντως θα παίξει με την Πορτιμονένσε εντός έδρας. Η συγκομιδή των 19 βαθμών φέρνει την ομάδα από τις Αζόρες στην τελευταία θέση και παραμένει το ακλόνητο φαβορί για απευθείας υποβιβασμό.
«Πήραμε μία απόλυτα δίκαιη νίκη στο παιχνίδι με τη Ζιλ κι ευτυχώς αν και αγχωθήκαμε στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό για εμάς να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Φυσικά είναι δικαιολογημένο όταν συμβαίνει. Υπάρχουν ακόμα τρία παιχνίδια κι εννιά βαθμοί για να διεκδικήσουμε. Όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φτάσουμε στον στόχο μας» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Ντανίλντο Ατσιόλι.
Αγωνιστικά Νέα: Μακροχρόνιοι απόντες ο τερματοφύλακας Περέιρα (8/0) και ο στόπερ Ντομίνγκος (-).
Εκτίμηση
Να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες θα προσπαθήσει η Μπράγκα προκειμένου να μην μπλέξει από το... πουθενά σε περιπέτειες αναφορικά με την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Το «εμπόδιο» της ουραγού Σάντα Κλάρα δεν την τρομάζει βέβαια σε καμία περίπτωση και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις δικές της ορέξεις. Βέβαια η ομάδα από τις Αζόρες ελπίζει ξανά στην παραμονή μέσω αγώνων μπαράζ, με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι με το μέρος της. Περιμένουμε σκορ και θέαμα από τους «αρσεναλίστας» και θα πάμε με τα 4-6 γκολ.
Ντέρμπι
Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ
Χαλ
Ίπσουιτς
Σουόνσι
Κόβεντρι
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Πρέστον
Μίλγουολ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Ρέξαμ
Λέστερ
Νόριτς
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Άντερλεχτ
Λέουβεν
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Μαλίν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Χάβρη
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Ανζέ
Ρεν
Τουλούζ
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Χαϊντενχάιμ
Καϊζερσλάουτερν
Πάντερμπορν
Γκρόιτερ Φιρτ
Σάλκε
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Αννόβερο
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Σερβέτ
Σιόν
Τουν
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Βίντερτουρ
Καμπανιακός
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Νίκη Βόλου
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Ίντερ
Τζένοα
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρακλες
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Αμπερντίν
Μπενφίκα
Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Βιτόρια Γκιμαράες
Αρούκα
Μποαβίστα
Φαμαλικάο
Ρίο Άβε
Ζιλ Βιθέντε
Κάζα Πία
Τσάβες
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πορτιμονένσε
Βιζέλα
Πάσος Φερέιρα