Μόνο με το απόλυτο ελπίζει η Αλαβές
Η Αλαβές πρέπει να κάνει το τρία στα τρία στο φινάλε της LaLiga για να ελπίζει σε παραμονή και ξεκινά τον δύσκολο αγώνα της κόντρα στην Εσπανιόλ.ΑΛΑΒΕΣ
Έκανε ένα από τα χειρότερα της παιχνίδια στη σεζόν στο Βίγκο, δεχόμενη την συντριβή με 4-0 από τη Θέλτα και φαίνεται πως από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι από την μεριά της, βρέθηκε να χάνει από το 6ο λεπτό με τέρμα του Τιάγκο Γκαλιάρδο και ο Ιάγο Άσπας έγραψε το 2-0 στο 34΄. Το ίδιο σκηνικό, με την Θέλτα να είναι η μόνη ομάδα που να προσπαθεί, συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ναβάρο να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού πρώτα πέτυχε αυτογκόλ στο 57' και εφτά λεπτά αργότερα αποβλήθηκε. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Άσπς στο 66΄. Η Αλαβές πλέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής.«Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς. Αξίζαμε να χάσουμε χωρίς αμφιβολία. Ο αντίπαλος ήταν σαφώς ανώτερος σε όλες τις πτυχές, ήμασταν στο έλεος της Θέλτα. Όλοι έχουμε μπερδευτεί. Τα αγόρια θέλουν και είναι τα πρώτα που ενοχλούνται. Είναι ένας συνδυασμός συνθηκών. Είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη ανάλυση, αντιμετωπίσαμε πολύ άσχημα τις επιθέσεις τους, ήμασταν πολύ αποδιοργανωμένοι και αυτοί ήταν πολύ άνετοι, το βρήκαν πολύ εύκολο. Μαθηματικά η παραμονή είναι δυνατή, πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και υπεύθυνοι και πρέπει να πιστεύουμε. Φυσικά, η μέγιστη ευθύνη ανήκει στον προπονητή χωρίς καμία αμφιβολία. » είπε ο προπονητής Χούλιο Βελάσκεθ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι είναι ο μπακ Τσίμο Ναβάρο (16/0) και ο εξτρέμ Έντγκαρ Μέντεθ (31/1), αλλά εξέτισαν και επιστρέφουν ο αμυντικός Ντουάρτε (31/0) και ο μέσος Εσκαλάντε (15/4). Αμφίβολος δίνεται ο χαφ Μάνου Γκαρθία (22/0).
ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες, υποδέχθηκε στη Βαρκελώνη την Οσασούνα και οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Οσασούνα που είχε την κατοχή και την υπεροχή και προηγήθηκε με τον Κίκε Μπάρχα στο 42', αλλά στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν με την Εσπανιόλ να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και να ισοφαρίζει με φοβερό σουτ του Μέλαμεντ στο 67'. Πάντως, η Οσασούνα στις καθυστερήσεις είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να φύγει με το τρίποντο, αφού στο 90+4' ο Τσίμι Άβιλα σημάδεψε το δοκάρι και ένα λεπτό μετά ο Μπούντιμιρ αστόχησε με καρφωτή κεφαλιά. Η Εσπανιόλ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την παραμονή της, αλλά δεν κινδυνεύει κιόλας.
«Υπήρχε ένα πολύ διαφορετικό πρώτο και δεύτερο ημίχρονο. Είδα την ομάδα πολύ νευρική στην αρχή, πολλές χαμένες μπάλες, δεν ήμασταν εμείς, ευνοούσαμε την Οσασούνα, όμως, η θέληση ήταν η ίδια. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και αλλάξαμε στην επανάληψη. Η προσπάθεια αξίζει τον κόπο και έχουμε την ευθύνη. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν όπως η νίκη εκτός έδρας. Πάνω από όλα, να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα τέλος στα συναισθήματα που είχαμε σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο. Τελικά δεν κερδίσαμε, αλλά ο κόσμος ήταν ικανοποιημένος», ανέφερε ο τεχνικός Βιθέντε Μορένο.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι διαθέσιμοι ο μπακ Όσκαρ Χιλ (22/0) και ο χαφ Μπάρε (25/1), ενώ προστέθηκαν στο απουσιολόγιο ο μπακ Πεντρόσα (31/1), ο χαφ Μάνου Μορλάνες (27/2) και ο επιθετικός Ντιματά (17/0).
Εκτίμηση
Τα περιθώρια για απώλειες βαθμών στένεψαν στην Αλαβές που πρέπει να πάρει εννιά βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια της σεζόν για να ελπίζει σε παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Απέναντι της θα βρει την Εσπανιόλ που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την παραμονή της, αλλά δεν κινδυνεύει κιόλας. Θα ποντάρουμε στον άσο.
Ίπσουιτς
Σουόνσι
Κόβεντρι
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Πρέστον
Μίλγουολ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Ρέξαμ
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Άντερλεχτ
Λέουβεν
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Μαλίν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Χάβρη
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Ανζέ
Ρεν
Τουλούζ
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Χαϊντενχάιμ
Γκρόιτερ Φιρτ
Σάλκε
Σερβέτ
Σιόν
Τουν
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Βίντερτουρ
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Κηφισιά
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Ρεάλ Οβιέδο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μαγιόρκα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Βερόνα
Νάπολι
Ίντερ
Τζένοα
Ανόρθωση
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
ΑΕ Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρακλες
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
AVS Φουτεμπόλ
Εστρέλα Αμαδόρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Αλβέρκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μπράγκα
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Αμπερντίν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Ρεάλ Μαδρίτης
Σεβίλλη
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπέτις
Ράγιο Βαγιεκάνο
Χετάφε
Έλτσε
Βαλένθια
Θέλτα
Λεβάντε
Γρανάδα
Οσασούνα
Κάντιθ