Ο πρώτος «τελικός» της σεζόν ήρθε νωρίς για τους «ερυθρόλευκους»
O Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι Χάιφα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σττη ρεβάνς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.*Oι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά την σεζόν 2002/03 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μακάμπι να επικρατεί 3-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας που χρησιμοποιούσε ως έδρα, ενώ το ματς στην Ριζούπολη είχε λήξει 3-3, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει κάτω από τους Ισραηλινούς και στην 4η θέση του ομίλου.
Τι ισχύει: Ρεβάνς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχει VAR, δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση ισόπαλου συνολικού σκορ μετά τα δύο ματς θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού στον τρίτο προκριματικό γύρο και όποια αποκλειστεί τον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος - Σλόβαν Μπρατισλάβας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Α' Ματς: Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 1-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και στο δεύτερο μέρος, χωρίς πάντως να απειλήει ιδιαίτερα, ενώ μετά το 60' «στριμώχτηκε» πολύ κι αφού την γλίτωσε από το δοκάρι στο 78', δεν αέφυγε τελικά την ισοφάριση, με τον Βάτσλικ να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση στο 90'+5' αποτρέποντας τα... χειρότερα.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπεισαν μεν, αλλά διεύρυναν τουλάχιστον στα 25 ματς το αήττητό τους σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας πλέον ρεκόρ 17-8. Με σύμμαχο την έδρα τους θέλουν να «σπάσουν» το κακό σερί κόντρα σε ισραηλινές ομάδες, όπου έχουν πετύχει μόλις μία νίκη σε επτά συναντήσεις, ενώ μετρούν 0/2 προσπάθειες μέχρι τώρα απέναντί τους, έχοντας αποκλειστεί απο Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2010/11 και από Χάποελ Μπερ Σεβά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2016/17.
«Στο πρώτο ματς δεν πήγαν αρκετά πράγματα καλά και αυτό οφειλόταν τόσο στην ικανότητα του αντιπάλου όσο και σε άλλους παράγοντες όπως το υψηλό επίπεδο υγρασίας, το ότι φτάσαμε αργά στο γήπεδο, με 20 λεπτά καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη γίνει σωστά η προθέρμανση. Γενικά όλα αυτά προκάλεσαν μία αποδιοργάνωση στην ομάδα. Ήταν επίσης το πρώτο ματς παιχνίδι για τα προκριματικά ενώ τώρα έχουμε το δεύτερο και προετοιμαζόμαστε καλύτερα. Επίσης παίζαμε εκτός έδρας, τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο καιρός είναι καλύτερος, οι παίκτες μας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να παίξουμε διαφορετικά, εκμεταλλευόμενοι τις καλύτερες συνθήκες που υπάρχουν για τον αυριανό αγώνα». δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς.
Αγωνιστικά νέα: Νοκ άουτ ο εξτρέμ Γκάρι Ροντρίγκεζ και ο πλάγιος μπακ Κούτρης, ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας λόγω τραυματισμών της τελευταίας στιγμής έμειναν ο επιθετικός Χασάν, ο πλάγιος μπακ Ανδρούτσος και ο στόπερ Μπα, με τον χαφ Κούντε και τον μπακ Άβιλα, που αρχικά είχαν «κοπεί» να δηλώνονται τελικά για τις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑΠλέον όλα ξεκινούν από την αρχή στο Φάληρο, με την Μακάμπι ωστόσο να φαίνεται πως πιστεύει στην πρόκριση, αφού και η εικόνα της στο πρώτο ματς άφησε υποσχέσεις πως μπορεί να πάρει την τρίτη πρόκριση της ιστορίας της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ισραηλινοί θα έχουν μάλιστα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την βοήθεια 1.500 περίπου φιλάθλων τους, που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για το παιχνίδι.
Ενδιάμεσα η Μακάμπι δεν είχε επίσημες ή φιλικές υποχρεώσεις. Τελευταίο ματς που έδωσε, πλην αυτού με τον Ολυμπιακό, ήταν το Σάββατο (16/7) με την Χάποελ Μπερ Σεβά για το ισραηλινό Σούπερ Καπ, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι (4-3) μετά το 1-1 κανονικής διάρκειας και παράτασης.
««Λαμβάνουμε υπόψη κάθε σενάριο. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά έχουμε τα πλάνα μας. Το παιχνίδι μπορεί να πάει προς κάθε κατεύθυνση. Στο πρώτο ματς δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά σταδιακά μπήκαμε στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν περίμενε πως θα χρειαζόταν να αμυνθεί για περίπου 70 λεπτά. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Προπονηθήκαμε ακόμα και στα πέναλτι, δεν είναι μυστικό» δήλωσε ο προπονητής των Ισραηλινών, Μπαράκ Μπακχάρ, που ως προπονητής της Χάποελ Μπερ Σεβά είχε πανηγυρίσει την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2016-17.
Αγωνιστικά νέα: Νοκ άουτ παραμένει μόνο ο βασικός μέσος Τζάμπερ.
Εκτίμηση
Ματς με χαρακτήρα «τελικού» πολύ νωρίς στην σεζόν για τον Ολυμπιακό, που σίγουρα του δίνει μεγάλη ώθηση πάντως το γεγονός πως δίνει με την στήριξη του κόσμου αυτή τη μεγάλη «μάχη». Ιδιαίτερα επικίνδυνοι πάντως μοιάζουν στην επίθεση οι Ισραηλινοί και ο συνδυασμός της παραδσιακής ορμής των «ερυθρόλευκων» στα εντός έδρας ματς και των επιθετικών προσόντων που έχουν οι μεσοεπιθετικοί της Μακάμπι, κάνει ελκυστικό σε απόδοση και πιθανό ως σενάριο το αμφίσκορο, παρά την κρισιμότητα του ματς που προϊδεάζει αρχικά για κλειστό παιχνίδι.
Ντέρμπι
Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ
Χαλ
Ίπσουιτς
Σουόνσι
Κόβεντρι
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Πρέστον
Μίλγουολ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Ρέξαμ
Λέστερ
Νόριτς
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Άντερλεχτ
Λέουβεν
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Μαλίν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Χάβρη
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Ανζέ
Ρεν
Τουλούζ
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Χαϊντενχάιμ
Καϊζερσλάουτερν
Πάντερμπορν
Γκρόιτερ Φιρτ
Σάλκε
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Αννόβερο
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Σερβέτ
Σιόν
Τουν
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Βίντερτουρ
Καμπανιακός
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Νίκη Βόλου
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Βερόνα
Νάπολι
Κόμο
Λέτσε
Ίντερ
Τζένοα
Ανόρθωση
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
ΑΕ Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Εθνικός Άχνας
Ομόνοια Αραδίππου
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρακλες
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
AVS Φουτεμπόλ
Εστρέλα Αμαδόρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Αλβέρκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μπράγκα
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Αμπερντίν