Χωρίς τον καλύτερο παίκτη της η Καϊράτ
Η Ομόνοια έχει περισσότερο το μυαλό της στο πρωτάθλημα και υποδέχεται την Κυπελλούχο, πλέον, Καϊράτ, η οποία δεν υπολογίζει στον Βάγκνερ Λοβ.ΟΜΟΝΟΙΑ
Αν και αδιάφορη και έχοντας περισσότερο το μυαλό της στο πρωτάθλημα, έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Τοφίκ Μπαχράμοφ» η Ομόνοια, φέρνοντας 2-2 με την Καραμπάκ για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League. Άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ντούρις στο 43΄ λεπτό, ενώ η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε έξι λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Ψάλτη. Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν έκανε την ανατροπή στο 88ο λεπτό με τον Αντράντε, αλλά ο Γκόμεθ στο 90΄ με γκολ πίσω από τη μεσαία γραμμή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
“Θα κάνουμε αλλαγές, θέλουμε να κερδίσουμε. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Είχαμε καλές εμφανίσεις στον όμιλο. Θα είναι πολύ καλό αν κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είναι πολλές οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες στον όμιλο. Η προσοχή μας είναι να συνεχίσουμε στις καλές εμφανίσεις. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε στο 100% για να είμαστε καλύτεροι. Αυτά τα παιχνίδια είναι καλά για να αποκτήσουμε εμπειρίες και να παίξουν ποδοσφαιριστές. Θα έχουμε αλλάγες στην εντεκάδα αλλά θα έχουμε μία καλή ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε” ήταν τα λεγόμενα του προπονητή, Χένιγκ Μπεργκ.Πήρε τα πάνω της στο κυπριακό πρωτάθλημα και σημείωσε την τρίτη σερί νίκη της για πρώτη φορά φέτος. Ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στην έδρα της ΑΕΛ επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Λέζιακς στο 33΄ και ανέβηκε βαθμολογικά στην 4η θέση. Είχε και δοκάρι στο 6ο λεπτό με τον Λοΐζου.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο Κίκο και εκτός αποστολής είναι ξανά οι τραυματίες Φαμπιάνο, Γιούστε και Κούσουλος.
ΚΑΪΡΑΤ
Ήταν πολύ κοντά στο να πάρει θετικό αποτέλεσμα μετά την πρεμιέρα της διοργάνωσης, αλλά φιλοξενώντας τη Βασιλεία έχασε με 3-2. Βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ, βρίσκοντας δίχτυα με τον Βάγκνερ Λοβ στο 23' και τον Χοβνανισιάν στο 56' (είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Καμπράλ στο 45'), αλλά οι Ελβετοί έκαναν την ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά με τους Ζεγκροβα (69’) και Κασάμι (73’).
«Δεν έχουμε βαθμολογικές ελπίδες όμως είναι τo τελευταίο παιχνίδι και έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Η ομάδα μας κάνει τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη και έτσι κάθε βήμα είναι σημαντικό για εμάς. Όσον αφορά στην Ομόνοια έχει πολύ έμπειρους παίκτες που ξέρουν να αμύνονται και να επιτίθενται. Δεν θα έχουμε τον κορυφαίο μας παίκτη τον Βάγκνερ Λοβ, που έχει αναχωρήσει για την Βραζιλία γιατί έχει λήξει το συμβόλαιό του, όμως ελπίζουμε οι υπόλοιποι να καλύψουν την απουσία του. Εκπροσωπούν το Καζακστάν στην Ευρώπη και τα ίδια τα παιδιά θέλουν και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό» ανέφερε ο προπονητής της Καϊράτ, Κουρμπάν Μπερντίεφ.
Στις 28 Νοεμβρίου κατέκτησε το Κύπελλο Αρμενίας στη διαδικασία των πέναλτι. Στο σπουδαίο ματς αντιμετώπισε την Σαχτέρ Καραγκάντα με το σκορ στην κανονική διάρκεια να είναι το 2-2, στην παράταση το 3-3 και η Καϊράτ επικράτησε με 9-8 στα πέναλτι σηκώνοντας την κούπα. Η Καϊράτ είχε προηγηθεί με δύο τέρματα του Βάγκνερ Λογ στο 6' και το 40', αλλά δέχθηκε την ισοφάριση με γκολ στο 47' και το 75'. Στην παράσταση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 97', αλλά ο Σουσενάτσεφ στο 111' οδήγησε τον τίτλο στη ρωσική ρουλέτα.
Αγωνιστικά Νέα: Ο επιθετικός Βάγκνερ Λοβ έχει αποχωρήσει από την ομάδα.
Εκτίμηση
Η Ομόνοια έχει πάρει τα πάνω της και το δείχνει στο κυπριακό πρωτάθλημα, όπου μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες. Στην Ευρώπη έχει αποκλειστεί, αλλά θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι υποδεχόμενη την αδύναμη Καϊράτ. Η ομάδα από την Αρμενία έχει μόλις ένα βαθμό στον όμιλο και αυτόν κόντρα στην κυπριακή ομάδα. Η Ομόνοια δεν το έχει ξεχάσει και επιθυμεί εκδίκηση. Έχει καλύτερη ομάδα και θα την εμπιστευτούμε. Άσος από εμάς.
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Γουλβς
Στόουκ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Ντέρμπι
Σουόνσι
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Ατλέτικο Μινέιρο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κρουζέιρο
Σάο Πάουλο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Οσέρ
Ανζέ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Νυρεμβέργη
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χαϊντενχάιμ
Ντιναμό Δρέσδης
Κότμπους
Γκρόιτερ Φιρτ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Μπέτις
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Σάντος Λαγκούνα
Τίγκρες
Κλαμπ Αμέρικα
Πουέμπλα
Πατσούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Άτλας
Κερέταρο
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Νόρκεπινγκ
Φάλκενμπεργκ
Μπράγκε
Λιουνγκσκίλε
Βάρναμο
Λαντσκρόνα
Έστερσουντ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Καραμπάγκ