Έρχονται με φόρα οι τροπαιούχοι
ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει εδώ και μια εβδομάδα όλος ο οργανισμός της Σεντ Μίρεν μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ κόντρα στη Σέλτικ. Οι τροπαιούχοι κατέβηκαν με το μαχαίρι στα δόντια στον τελικό και προηγήθηκαν στο 2ο μόλις λεπτό με τον Φρέιζερ. Η Σέλτικ δεν το άφησε αναπάντητο αυτό το γκολ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 23'. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλος ο φίλαθλος κόσμος πίστεψε ότι οι «Καθολικοί» θα ανατρέψουν το σκορ και θα κατακτήσουν εν τέλη τον τίτλο. Η Σεντ Μίρεν όμως είχε διαφορετική άποψη. Το δεύτερο ημίχρονο της ανήκε δικαιωματικά, καθώς ήταν αυτή που πίεζε για την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, το οποίο και πέτυχε στο 64ο λεπτό με τον Αγιούνγκα. Ο Κενυάτης επιθετικός διπλασίασε τα τέρματα του, κάνοντας το 3-1 στο 76', δίνοντας έτσι απλόχερα στην ομάδα του το δεύτερο Λιγκ Καπ της ιστορίας της. «Είμαι πανευτυχής για όλους όσοι εμπλέκονται - το επιτελείο και τους παίκτες. Έχουμε ένα φανταστικό γκρουπ παιδιών. Για εμάς το να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο, για μια μικρή ομάδα όπως η Σεντ Μίρεν, είναι κάτι πραγματικά τεράστιο» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος μετά τη λήξη του τελικού ο τεχνικός Στίβεν Ρόμπινσον.
Στα του πρωταθλήματος τώρα, οι «Άγιοι» έχουν 1-2-3 ρεκόρ στα τελευταία τους έξι παιχνίδια. Προέρχονται ωστόσο από δύο σερί νίκες, 2-0 επί της Νταντί Γιουνάιτεντ και 3-1 στον τελικό επί της Σέλτικ, δείχνοντας πως έχουν γυρίσει το τσιπάκι. Βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς σε 15 αγωνιστικές. Εντός έδρας έχουν 2-3-3 ρεκόρ από την αρχή της σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα:
Ένας νέος τραυματισμός έχει προκύψει στο στρατόπεδο της Σεντ Μίρεν, καθώς ο μέσος Μπάκους (13/1) δεν υπολογίζεται. Ο αρχηγός της ομάδας Ο'Χάρα (μέσος, 8/0) βρέθηκε μετά από καιρό στον πάγκο της ομάδας στον τελικό αλλά δεν αγωνίστηκε.
ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ
Υποδέχθηκε στην έδρα της την Νταντί, σε ένα παιχνίδι που της στράβωσε από νωρίς, σώζοντας στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας. Πιο αναλυτικά, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται από το 18ο λεπτό με 0-2. Η Λίβινγκστον, η οποία προερχόταν από πολλά σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, φάνηκε διατεθειμένη να μην χάσει ακόμα ένα παιχνίδι. Το δεύτερο ημίχρονο γράφει το όνομα της, καθώς έκλεισε τη Νταντί στα καρέ της κάνοντας 1-2 στο 64' με τον Μποκιλά και το 2-2 στο 85' με τον Γενγκι. Τελείωσε τον αγώνα με 10 παίχτες μετά την αποβολή του ΜακΓκόουαν στο 90+6'. «Υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τους παίκτες. Κάναμε εξαιρετική δουλειά για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι» δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας Ντέιβιντ Μάρτιντειλ μετά τη λήξη του αγώνα.
Τραγική η φόρμα της Λίβινγκστον με μια μόλις νίκη καθόλη την διάρκεια της σεζόν μέχρι στιγμής, την 2η αγωνιστική, στις 09/08, με 3-1 κόντρα στην Φόλκερκ. 0-3-3 ρεκόρ στα τελευταία της έξι παιχνίδια και ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα με 9 μόνο βαθμούς σε 16 αγωνιστικές. Εκτός έδρας μετράει 0-4-5 από την αρχή της χρονιάς.
Αγωνιστικά Νέα:
Στο στρατόπεδο των τραυματιών της ομάδας συνεχίζουν να βρίσκονται οι: Μοντγκόμερι (μπακ, 8/0), Μπλάνεϊ (αμυντικός, 5/0), Κερ (μπακ, 0/0) και Ντένχολμ (μέσος, 0/0) ενώ ο αμυντικός ΜακΓκόουαν (8/0) είναι τιμωρημένος.
Εκτίμηση
Η Σεντ Μίρεν μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, με την ψυχολογία στα ύψη, υποδέχεται την χειρότερη ομάδα της κατηγορίας Λίβινγκστον. Πιστεύω ο άσος θα έρθει εύκολα ή δύσκολα.
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι
Ρέξαμ
Μπέρμιγχαμ
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Αούστρια Λουστενάου
WSG Τιρόλ
Γκενκ
ΣΚ Μπέβερεν
Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπραουνσβάιγκ
Χέρτα Βερολίνου
Μπόχουμ
Όσναμπρικ
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Χόρσενς
Βίμποργκ
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σεντ Πάτρικς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Σέλμπουρν
Μποέμιαν
Σλίγκο Ρόβερς
Αλαβές
Βιγιαρεάλ
Σανταντέρ
Έλτσε
Μίλαν
Βενέτσια
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Νέα Σαλαμίνα
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Χρόνινγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Ρίο Άβε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Ερζουρουμσπόρ
Χαρτς
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Φόλκερκ
Νταντί
Αμπερντίν
Κιλμάρνοκ