Να πάει χωρίς απώλειες στο ντέρμπι η Μίλαν, νέοι ιδιοκτήτες στην Σπέτσια
Η Σπέτσια υποδέχεται την Μίλαν για την 21η αγωνιστική της Σέριε Α’ . Από μεγάλη νίκη προέρχονται οι γηπεδούχοι οι οποίοι άλλαξαν και ιδιοκτήτες, επιβλήθηκαν άνετα της Κροτόνε οι φιλοξενούμενοι.* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΣΠΕΤΣΙΑ
Ταξίδεψε στο Σασσουόλο την προηγούμενη εβδομάδα να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και πήρε μία πολύτιμη νίκη με 1-2. Είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 17’ όταν ο Βέρντε είδε του σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι αλλά οκτώ λεπτά μετά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δεν πτοήθηκε από το γεγονός και συνέχισε να πιέζει, βρήκε την ισοφάριση στο 39’ με κεφαλιά του Έρλιτς και με αυτό σκορ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Χρειάστηκε δύο σωτήριες επεμβάσεις του τερματοφύλακα της Προβεντέλ μετά το ξεκίνημα της επανάληψης για να μην βρεθεί πάλι σε θέση κυνηγού και στο 78΄ από νέο κόρνερ ο Γκιασί πήρε την κεφαλιά και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Έτσι μετά από δύο συνεχόμενες ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στη Σέριε Α΄και είδε την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη να αυξάνεται στους 6 βαθμούς . Παραμένει πιστή στο στυλ της, έχει ένα ρόστερ με αρκετές ισάξιες επιλογές και στην παρθενική συμμετοχή της στην Σέριε Α΄ανταποκρίνεται σωστά.
Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα ολοκληρώθηκε και η μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας σε Αμερικανούς επενδυτές. Συγκεκριμένα ο Ρόμπερτ Πλάτεκ, ηγετικό στέλεχος του ομίλου MSD Capital, και η οικογένεια του είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της Σπέτσια. Προς το παρόν πάντως δεν αλλάζει κάτι στην λειτουργία της ομάδας, με τον κόουτς Ιταλιάνο να συνεχίζει κανονικά στο τιμόνι της.
«Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πέτυχε κάτι μοναδικό, είμαι πολύ ικανοποιημένος που συνεργαστήκαμε για ενάμιση χρόνο και γράψαμε ιστορία. Τώρα ξεκινάει μία νέα εποχή και υπάρχει επιθυμία για να πάμε καλά», σχολίασε ο κόουτς Ιταλιάνο σχετικά με τις εξελίξεις.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν και επιστρέφουν οι μέσοι Σαπονάρα (2/0) και Πομπέγκα (14/3). Εκτός έμειναν, ο στόπερ Τέρτσι (16/1), οι μπακ Ματιέλο (1/0) και Φερέρ (11/0),οι φορ Πίκολι (12/2) και Φαρίας (18/3) και ο πρώτος σκόρερ της Ενζόλα (13/9).
ΜΙΛΑΝ
Δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην ουραγό Κροτόνε και πήρε την νίκη με 4-0. Δεν μπήκε πολύ δυνατά είναι η αλήθεια στο παιχνίδι και κινδύνεψε στα πρώτα δέκα λεπτά αλλά στη συνέχεια επέβαλλε τον ρυθμό της και στο 31’ μία υπέροχη συνεργασία Λεάο και Ιμπραχίοβιτς έφερε το 1-0 με τον Ζλάταν να πετυχαίνει το 500ο γκολ της καριέρας του. Το γκολ αυτό ελευθέρωσε ακόμα πιο πολύ τους παίκτες του Πιόλι οι οποίοι μπήκαν στην επανάληψη με σκοπό να «κλειδώσουν» τη νίκη τους. Ο Ιμπραχίμοβιτς στο 64’ πέτυχε εύκολα το 2-0 μετά από πάσα μισό-γκολ του Ερναντέζ και στη συνέχεια ανέλαβε δράση Ρέμπιτς και με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (69’,70’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η φετινή Μίλαν έχει αποδείξει πως τέτοια παιχνίδια μπορεί και τα «καθαρίζει» με την κλάση των παικτών της και κάτι τέτοιο φάνηκε και απέναντι στην Κροτόνε. Συνεχίζει έτσι να βρίσκεται στην κορυφή και το +2 από την Ίντερ, δείχνει χαρακτήρα και είναι πιθανό ο τίτλος να κριθεί στα ντέρμπι που ακολουθούν. Την Πέμπτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα για το Europa League, όμως θέλει τη νίκη σήμερα για να πάει με τουλάχιστον δύο βαθμούς διαφορά στο ντέρμπι του Μιλάνο την άλλη Κυριακή (21/2).
«Θα είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι καθώς η Σπέτσια μας έχει δημιουργήσει προβλήματα μέσα στην σεζόν. Παίζουν ένα μοντέρνο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Η συγκέντρωση μας χρειάζεται να είναι υψηλή. Υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας και το πρωτάθλημα δεν τελειώνει αύριο (σ.σ. σήμερα)», σχολίασε ο κόουτς Πιόλι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μπακ Καλάμπρια (21/2). Εκτός αποστολής ο στόπερ Κιάερ (14/0) και ο μεσοεπιθετικός Ντίαζ (15/1). Επιστρέφουν ο μέσος Τσαλχάνογλου (17/1) και ο στόπερ Γκάμπια (6/0).
Εκτίμηση
Η Σπέτσια έδειξε και απέναντι στη Σασσουόλο πως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο της και απέναντι στην Μίλαν θα επιλέξει το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Οι «ροσονέρι» βέβαια είναι ανώτερη ομάδα, έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους και θέλουν να διατηρήσουν την διαφορά από την Ίντερ πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση. Πάνω από 1.50 παίζεται το διπλό, διαφορετικά θα πάμε με το over.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Ατλέτικο Μινέιρο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κρουζέιρο
Σάο Πάουλο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Οσέρ
Ανζέ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Νυρεμβέργη
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χαϊντενχάιμ
Ντιναμό Δρέσδης
Κότμπους
Γκρόιτερ Φιρτ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Μπέτις
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Σάντος Λαγκούνα
Τίγκρες
Κλαμπ Αμέρικα
Πουέμπλα
Πατσούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Άτλας
Κερέταρο
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Νόρκεπινγκ
Φάλκενμπεργκ
Μπράγκε
Λιουνγκσκίλε
Βάρναμο
Λαντσκρόνα
Έστερσουντ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ίντερ
Ρόμα
Λάτσιο
Νάπολι
Αταλάντα
Σαμπντόρια
Μπολόνια
Βερόνα
Τζένοα
Κάλιαρι
Κροτόνε
Μπενεβέντο