Σωστό φαβορί η Φαμαλικάο!
ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ
Πολύ θετικό φινάλε πριν τη διακοπή πάει να κάνει η Φαμαλικάο, που «τρέχει» ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (3-1-0), στους οποίους έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δέκα βαθμούς. Στο τοπικό ντέρμπι με την Γκιμαράες, κατάφερε να φύγει νικήτρια (1-2), απολύτως δίκαια.
Πήρε το προβάδισμα στο 17ο λεπτό με τον Ντε Χας, το οποίο και το απώλεσε σχεδόν αμέσως αφού είδε τον Σάμου να την ισοφαρίζει στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο,τι κι αν σχεδίασε στα αποδυτήρια της βγήκε, αφού με το «καλημέρα» στο Β' ημίχρονο ο Σορίσο ήταν αυτός που της έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο και ήταν αρκετό για το «τρίποντο». Σχεδόν άψογη η διαχείριση που έκανε στη συνέχεια, μην επιτρέποντας στη γηπεδούχο Γκιμαράες να κάνει τελικές... αξίας. Την κράτησε στα 0,49 xGoals και «έσβησε» το παιχνίδι.
Με την φόρμα που ανέπτυξε βρίσκεται στο -4 από την τέταρτη Μπράγκα (με αγώνα περισσότερο) και μοιάζει να είναι η μοναδική ικανή ομάδα που μπορεί να της ασκήσει πίεση. Μετά την διακοπή ξεκινάει με την πιο δύσκολη υποχρέωση του πρωταθλήματος, την αναμέτρηση στην έδρα της Πόρτο.
Αγωνιστικά Νέα: Ο κομβικός χαφ Ματίας Ντε Αμορίμ (22/3) εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, προφανώς και στο βασικό σχήμα. Οι Όσκαρ Αράντα (Ε) και Ροτσίνια (Μ) παραμένουν εδώ και μήνες έξω, οπότε πρακτικά η Φαμαλικάο είναι κάτι περισσότερο από πλήρης απόψε.
ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΙΡΑ
Τα... ίδια Παντελάκη μου η Νασιονάλ Μαδέιρα. Υποδέχθηκε την Εστορίλ σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε επιτακτική ανάγκη να πάρει κάτι, όμως ούτε τώρα τα κατάφερε.
Τα πάντα κρίθηκαν πάρα πολύ νωρίς. Μόλις στο 8' ο Μπάτσερ την πλήγωσε και το ποτάμι... δεν γύρισε πίσω. Πίεσε, ειδικά προς το φινάλε, προσπάθησε να σουτάρει, να σεντράρει, να πασάρει. Τίποτα δεν έκανε τέλεια, τίποτα δεν της βγήκε στο τέλος της ημέρας και η ήττα με 1-0 κρίνεται δίκαια. Από το εσωτερικό της βγαίνει το κλίμα για το επόμενο και... κάθε επόμενο ματς, αλλά η ουσία είναι ότι τρέχει ένα σερί επτά αγώνων (0-2-5) στο οποίο δεν έχει κερδίσει. Πρακτικά είναι δύο μήνες.
Κι όσο δεν καταφέρνει να πάρει βαθμούς, χάνει θέσεις. Στη 16η πια, στο -2 από τη σωτηρία της και την Κάζα Πία. Και να ήθελε σήμερα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα αφού λείπει ο αρχισκόρερ της και δεν έχει και τρομερές λύσεις ο προπονητής της. Μετά τη διακοπή υποδέχεται την Εστρέλα.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο κομβικός χαφ Αντρές Ραμίρες (26/13) που συμπλήρωσε κάρτες. Διαθέσιμος είναι και πάλι ο κίπερ Φράνκα (6/0), όπως και ο εξτρέμ Βίτι (21/1). Η είδηση είναι ότι επιστρέφει ο χαφ Σοάρες (10/0) μετά από 17 αγώνες στα «πιτς» ως τραυματίας. Ο κομβικός μπακ Γκόμες (20/1) και ο χρήσιμος χαφ Λιζιέρο (24/0) παραμένουν αμφίβολοι.
Εκτίμηση
Η Φαμαλικάο είναι η μια από τις δύο ομάδες που κυνηγούν την Μπράγκα στη τέταρτη θέση και έχει μπόλικες αξιώσεις για να τα καταφέρει. Παιχνίδια σαν το σημερινό είναι καθαριστικά. Μια γκέλα και... έμεινες εκτός συναγωνισμού. Σε πρώτο πλάνο ο άσος που πληρώνει λίγο βέβαια.
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Χιμνάσια Μεντόζα
Ουνιόν Σάντα Φε
Μπελγράνο
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Τίγκρε
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπάνφιλντ
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
WSG Τιρόλ
Στουρμ Γκρατς
Λίνγκμπι
Άαρχους
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Τουν
Γιούνγκ Μπόις
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Λος Άντζελες
Κολοράντο Ράπιντς
Όστιν
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ντάλας
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ορλάντο Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σάρλοτ
Σινσινάτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ίντερ Μαϊάμι
Κολόμπους Κρου
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Τορόντο
Χουάρεζ
Πούμας
Ατλέτικο Σαν Λούις
Τιχουάνα
Πουέμπλα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Μπρίνε
Στρομσγκόντσετ
Πόρτο
Τορένσε
Αμπερντίν
Χαρτς
Φόλκερκ
Σεντ Μίρεν
Χάκεν
Κάλμαρ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
Μπράγκα
Ζιλ Βιθέντε
Βιτόρια Γκιμαράες
Μορεϊρένσε
Αλβέρκα
Αρούκα
Εστορίλ
Σάντα Κλάρα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Τοντέλα
AVS Φουτεμπόλ