Χωρίς περιθώρια η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ, μετά τη γκέλα ολκής με τον Λεβαδειακό στην «OPAP Arena», δοκιμάζεται στην έδρα του Βόλου με μόνο στόχο την επιστροφή στις νίκες πριν τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.* Με κόσμο στο πλευρό της η ΑΕΚ
ΒΟΛΟΣ
Γνώρισε συντριβή με 4-0 στην έδρα του ΟΦΗ πληρώνοντας το αριθμητικό μειονέκτημα από το 15ο λεπτό. Είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 11ο λεπτό αλλά τέσσερα λεπτά μετά έχασε με αποβολή τον Βιγιαφάνες και κατέρρευσε δεχόμενος από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο (33’, 41’ αυτ. Καλογερόπουλος, 64’, 90’).
Ο τεχνικός του Μπράτσος δήλωσε μετά το φινάλε: «Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όμως, στη συνέχεια, μείναμε με δέκα παίκτες. Παρότι κρατούσαμε εκτός περιοχής τον ΟΦΗ, ο μόνος τρόπος να δεχτούμε γκολ ήταν να συμβεί αυτό με σουτ εκτός περιοχής ή σε κάποια στιγμιαία αδράνεια. Υπεστήκαμε και τα δύο, με συνέπεια να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας. Θα πρέπει να διαχειριζόμαστε πιο ώριμα καταστάσεις, όπως το αριθμητικό μειονέκτημα στο παιχνίδι».
Ήταν μόλις η δεύτερη ήττα στα πέντε τελευταία (2-1-2) και έκλεισε τη χρονιά ισοβαθμώντας με τον Πανσερραϊκό στην 10η θέση με 17 βαθμούς. Βρίσκεται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού με ματς λιγότερο και στο -2 από την οκτάδα.
Πιο αποτελεσματικός μακριά από την έδρα του, μετρώντας τέσσερα «διπλά» σε οχτώ εξόδους (4-0-4). Στο γήπεδο του έχει μόνο μία νίκη σε οχτώ αναμετρήσεις (1-2-5), η πιο πρόσφατη κόντρα στον Αστέρα Aktor με 2-1.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής ο μπακ Μύγας (14/0) και ο εξτρέμ Μεντιέτα (14/4). Χάνουν άλλο ένα ο στόπερ Μίλετιτς (14/0) και οι χαφ Ντε Καμπς (5/0), Άλτμαν (14/0), ενώ λύθηκε το συμβόλαιο του χαφ Βιγιαφάνες (14/0). Στον αντίποδα, επιστρέφει ο κάπτεν/μέσος Τσοκάνης (8/0) ενώ μπήκαν στην αποστολή τέσσερις νεοφερμένοι, ο μπακ Τασιούρας (ΠΑΟΚ Β’), ο μέσος Προύντζος (Αστέρας Aktor) και οι εξτρέμ Σκραμπ (Καλμάρ), Λάμπρου (Ρακόβ).
ΑΕΚ
Για άλλη μια χρονιά υπέπεσε σε γκέλα πριν τα Χριστούγεννα φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τον Λεβαδειακό στην έδρα του. Χρειάστηκε μάλιστα γκολ του Μήτογλου στο 90+4’ για να ισοφαρίσει κι ενώ είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Έλληνα στόπερ. Κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και το πλήρωσε με το 0-1 στο 57’ μετά από πέναλτι. Συνέχιζε να πιέζει, όχι με την ένταση του πρώτου μέρους, είχε πάντως φάσεις για να ισοφαρίσει και τα κατάφερε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.
«Γνωρίζαμε πως ο αντίπαλος θα έμενε πίσω για να αμυνθεί. Δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο και μας κόστισε. Έπειτα ο αντίπαλος είχε το πέναλτι, εμείς κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να τις τελειώσουμε», δήλωσε ο τεχνικός της Αλμέιδα.
Πρώτη απώλεια μετά από τρεις νίκες και δεύτερη στα έξι τελευταία (4-1-1). Υποχώρησε έτσι στην 4η θέση και στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μονόδρομος η νίκη στο σημερινό με τον Βόλο ενώ ακολουθεί η μεγάλη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (9/1). Εκτός έδρας έχει μόλις τέσσερις νίκες σε οχτώ εξόδους (4-1-3).
Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τον αγώνα στην Θεσσαλονίκη μετά τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του πρώτου παιχνιδιού στην «OPAP Arena» και υπάρχει κίνδυνος απροσανατόλιστού. Ο Αλμέιδα πάντως ήταν ξεκάθαρος αναφερόμενος για το ματς στο «Πανθεσσαλικό»: «Είναι πάντα παιχνίδια δύσκολα αυτά. Γι’ αυτό μου κάνει εντύπωση το να μιλάμε για ένα άλλο παιχνίδι, όταν έχουμε μπροστά μας έναν αντίπαλο, που θα θελήσει να μας κερδίσει ή να πάρει κάποιον βαθμό. Αφιερώνουμε τον χρόνο που αξίζει σε κάθε αντίπαλο, σε αυτή την περίπτωση είναι ο Βόλος. Από εκεί και πέρα, ό,τι λέγεται για το άλλο το παιχνίδι, είναι εκτός ποδοσφαίρου, εγώ δεν μπαίνω σε αυτό. Αν σχεδόν δέκα μέρες μετά την είσοδο του 2025, συμμετάσχω σε μία σαπουνόπερα, αυτό θα σημαίνει ότι δεν είμαι καθόλου συγκεντρωμένος».
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν ο φορ Γκαρσία (12/4), ο στόπερ Κάλενς κι ο εξτρέμ Ελίασον (8/1), ενώ ο στόπερ Βίντα (13/0) «τρέχει» για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Εκτίμηση
Μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ μετά την γκέλα ολκής με τον Λεβαδειακό, θα έχει την υποστήριξη του κόσμου της στο Πανθεσσαλικό και είναι το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στον Βόλο, που εντός έδρας δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικός. Περιμένω τους «κιτρινόμαυρους» να μπουν αποφασισμένοι στο ματς με στόχο να το «καθαρίσουν» από νωρίς, αφού ακολουθεί και η μεγάλη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Θα πάω με το 2 Ημίχρονο.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Άρης
ΠΑΟΚ
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
Καλλιθέα
Λαμία