Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Θρίαμβος για ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Θρίαμβος για ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/12/2017 21:29
Με πρωταγωνιστή τον Πέλκα (2 γκολ) ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και μείωσε προσωρινά στο -1 τη διαφορά από την κορυφή. Κουλούρης και Πρίγιοβιτς τα άλλα γκολ, αποβλήθηκαν Ινσούα-Μακ.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό των πολλών προβλημάτων. Με τον Πέλκα να πετυχαίνει δύο όμορφα γκολ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε εμφατική νίκη με 4-0 στην Τούμπα, υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην πιο βαριά τους ήττα στο πρωτάθλημα από το 1979!

Με τη νίκη ο ΠΑΟΚ έκανε το 7x7 στην έδρα του, έφτασε τους 28 βαθμούς και μείωσε στο -1 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (απομένει και το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κέρκυρα). Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε χωρίς νίκη από τις 28 Οκτωβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όντας 11ος και μόλις στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, ενώ Κάνιας με τον Μαουρίσιο να είναι στον άξονα . Στο δεξί άκρο ο Λημνιός, στα αριστερά ο Μακ και ο Πέλκας πίσω από τον Κουλούρη.

Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιφύλαξε αρκετές εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Ο Σωκράτης Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Κολοβέτσιος και ο Κουτρουμπής με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Λουντ και Κουρμπέλης στον άξονα, αριστερά ο Καμπέσας, δεξιά ο Γιόχανσον και ο Βιγιαφάνες πίσω από τον Άλτμαν.Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 8’, ο Πέλκας με τρομερό φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Διούδη και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, που σκόραραν στην πρώτη τους τελική.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά το γκολ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα αλλά ήταν ακίνδυνος, ενώ στον αντίποδα ο «Δικέφαλος» ήταν αρκετά προσεκτικός. Οι «πράσινοι» είχαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά μέχρι το ημίχρονο, με εξαίρεση ένα σουτ του Χουλτ (25’) που έδιωξε ο Μάτος. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 35’ με σουτ του Μακ, το οποίο απομάκρυνε ο Διούδης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ουζουνίδης έβαλε τον Χίλιεμαρκ αντί του Γιόχανσον και μετατόπισε τον Βιγαφάνιες στα δεξιά. Όπως και στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 51’ βρήκε δεύτερο γκολ με τον ίδιο παίκτη. Μετά από πλάγιο του Κρέσπο ο Πέλκας έφυγε στην πλάτη του Κολοβέτσιου, απέφυγε με προσποίηση τον Μολέντο και στη συνέχεια τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Διούδη, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό, αφού στο 66’ ο Μαουρίσιο σούταρε με δύναμη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Ινσούα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τον αποβάλει και να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Κουλούρης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ.

Το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να πιέζει και στο 77’ πέτυχε και 4ο γκολ. Μετά από ωραία ενέργεια του Μακ και συρτή μπαλιά του Κρέσπο, ο Πρίγιοβιτς γύρισε το σώμα του και με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μακ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αψυχολόγητο σπρώξιμο στον Βιγιαφάνες, όμως τα πάντα είχαν κριθεί.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.