Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: «Καθάρισε» με Ντιέγκο Κόστα η Ισπανία

Μουντιάλ 2018: «Καθάρισε» με Ντιέγκο Κόστα η Ισπανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2018 22:58
Με γκολ του Ντιέγκο Κόστα (54’) η Ισπανία κέρδισε με 1-0 το αξιόμαχο Ιράν και έπιασε την Πορτογαλία στην κορυφή του ομίλου. Είχαν ευκαιρίες και ακυρωθέν γκολ για την ισοφάριση οι Ιρανοί, που θα τα παίξουν όλα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πορτογαλία.

Έστω και δύσκολα, η Ισπανία επικράτησε με 1-0 του Ιράν και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα (3ο στο τουρνουά) έδωσε τη λύση για τους «φούριας ρόχας», που την τελευταία αγωνιστική καλούνται απλώς να πάρουν ένα βαθμό απέναντι στο αποκλεισμένο Μαρόκο για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο. Φυσικά, η ομάδα του Ιέρο θα ψάξει νίκη με γκολ ώστε να διεκδικήσει την πρωτιά. Στον αντίποδα, οι Ιρανοί το πάλεψαν μέχρι το τέλος, σπαταλώντας κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, και την τελευταία αγωνιστική θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά στους Πορτογάλους.

Το Ιράν κατέβηκε με σύστημα… λεωφορείο στο πρώτο ημίχρονο, υποχρεώνοντας την Ισπανία σε φλύαρη υπεροχή. Ενδεικτικό ότι οι «φούριας ρόχας» τελείωσαν το πρώτο 45λεπτο με ποσοστό κατοχής 82% και μόλις ένα σουτ στο στόχο. Η μοναδική ουσιαστική φάση των Ισπανών ήρθε στο 42’, όταν από γύρισμα του Ίσκο, ο Σίλβα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα.

Η Ισπανία μπήκε αρκετά δυνατά στην επανάληψη και στο 49’ «άγγιξε» το 1-0 με κοντινή προβολή του Πικέ, ωστόσο ο Μπεϊρανβάντ έδιωξε σωτήρια. Στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ του Ιράν «έβγαλε» με το ένα χέρι το μακρινό σουτ του Μπουσκέτς και στη συνέχεια της φάσης πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα προ του Βάσκεθ. Η απάντηση του Ιράν στις ευκαιρίες των Ισπανών ήρθε στο 53’ με ένα δυνατό βολέ του Ανσαριφάρντ, το οποίο έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Ντε Χέα.Η Ισπανία γλίτωσε το… σοκ και στο επόμενο λεπτό πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ντιέγκο Κόστα επιχείρησε να γυρίσει μέσα στην περιοχή, έγινε κόντρα πάνω στο πόδι του και με το γόνατο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα 3 γκολ στο τουρνουά και τα 9 στις τελευταίες 11 συμμετοχές του με την Ισπανία.

Μετά το 1-0, το Ιράν βγήκε από το… καβούκι του και έδειξε ότι δεν ξέρει να παίζει μόνο άμυνα. Στο 60’ η κεφαλιά του Ταρεμί πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 62’ ο Εζτολαχί βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Στο επόμενο λεπτό τραυματίστηκε ο μπακ του Ολυμπιακού, Χατζισαφί και έδωσε τη θέση του στον Μοχαμαντί.

Η απάντηση της Ισπανίας ήρθε στο 70’ όταν μετά από ωραία κομπίνα, ο Ίσκο δεν μπόρεσε με σουτ να σκοράρει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ρεζαεϊάν έκοψε στη γραμμή την προσπάθεια του Πικέ. Πέντε λεπτά μετά (75’) ο Ταρεμί δεν κατάφερε να πιάσει την προβολή από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 82’ ο ίδιος αστόχησε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Τη σέντρα έβγαλε ο Αμιρί, ο οποίος πρώτα απέφυγε με τρομερή ποδιά τον Πικέ.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα. Στα εναπομείναντα λεπτά το Ιράν δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά με αξιώσεις και το τελικό 1-0 φέρνει την Ισπανία πολύ κοντά στην πρόκριση. Πλέον, οι Ιρανοί του Πορτογάλου τεχνικού Κάρλος Κειρόζ θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά στην Πορτογαλία, την οποία αντιμετωπίζουν την τελευταία αγωνιστική.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69' Μοχαμαντί), Εζατολαχί, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Ανσαριφάρντ (75' Αλιρεζά), Αμίρι (79' Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70' Κόκε), Ίσκο, Λούκας Βάσκεθ (80' Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89' Ροντρίγκο), Σίλβα

Η βαθμολογία:


1. Πορτογαλία 4 (4-3)
2. Ισπανία 4 (4-3)
3. Ιράν 3 (1-1)
4. Μαρόκο 0 (0-2)

Τελευταία αγωνιστική: Ισπανία - Μαρόκο, Πορτογαλία - Ιράν



Η ποδιά στον Πικέ:



Το... fail του Μουντιάλ από τον Μοχαμαντί:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.