Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση (video)

Γιουρόπα Λιγκ: ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/12/2018 23:56
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 την Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ αντί των «ροσονέρι». Σισέ (60’), Ζαπάτα (69’ αυτ.) και Φορτούνης (81’ πεν.) τα γκολ της θρυλικής πρόκρισης, μείωσε με Ζαπάτα (72’) η ομάδα του Γκατούζο.

Μια από τις σπουδαιότερες προκρίσεις στην ιστορία του πανηγυρίζει απόψε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν νίκη με δύο γκολ διαφορά κόντρα στην Μίλαν και τα κατάφεραν. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με 3-1 των «ροσονέρι» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε θριαμβευτικά στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Σπουδαία εμφάνιση από τους περισσότερους «ερυθρόλευκους» που έκαναν κατάθεση ψυχής στο κατάμεστο Καραϊσκάκη. Με κορυφαίο τον Σα και σκόρερ τους Σισέ (60’), Ζαπάτα (69’ αυτ.) και Φορτούνη (81’ πεν.), οι Πειραιώτες πήραν τη σπουδαία νίκη ενώ δεν «λύγισαν» από το γκολ του Ζαπάτα (72’) που έδωσε προσωρινά σκορ πρόκρισης στην ομάδα του Γκατούζο.

Το ματς:


Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να προηγηθεί πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού, αφού ο Γκερέρο βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ρέινα αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό γκολκίπερ. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά και στο 9’ είχαν νέα καλή στιγμή για γκολ, με τον Αμπάτε να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα την κεφαλιά-πάσα του Φορτούνη προς τον Γκερέρο.

Η Μίλαν απορρόφησε την αρχική πίεση που της άσκησαν οι γηπεδούχοι και στο 18’ είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.Ο Ιγκουαΐν βρέθηκε απέναντι στον Σα από πάσα του Κουτρόνε, ο Αργεντινός τσίμπησε τη μπάλα αλλά έδιωξε ο Πορτογάλος κίπερ. Ένα λεπτό μετά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε και την σκαστή κεφαλιά του Ζαπάτα, ενώ στο 21’ μπλόκαρε σωτήρια το πλασέ του Κουτρόνε μέσα από την περιοχή.Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά μπροστά και στο 25’ απείλησε με σουτ του Γκιγιέρμε που κόντραρε στα σώματα. Έξι λεπτά μετά ο Ρέινα έδιωξε με γροθιές το απευθείας φάουλ του Φορτούνη, ενώ στο 44’ χρειάστηκε να επέμβει ξανά σε νέα απευθείας εκτέλεση του Έλληνα άσου, με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Όπως και στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στο γήπεδο και στο 47’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Φετφατζίδη έξω από την περιοχή. Η Μίλαν απάντησε στο 51’ με ένα δυνατό σουτ του Κέσιε που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, αλλά στο 60’ οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Μετά από γύρισμα του Ποντένσε, ο Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ιγκουαΐν και ο Σισέ από κοντά με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σεισμός…

Η Μίλαν θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα με καλό σουτ του Κουτρόνε (62’), όμως το μομέντουμ άνηκε στον Ολυμπιακό, που στο 64’ «άγγιξε» το 2-0. Ο Φορτούνης έκανε το σουτ έξω από τη μικρή περιοχή, ο Ρέινα απέκρουσε σωτήρια, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκερέρο πλάσαρε πάνω στο σώμα του Ζαπάτα, που είχε γυρίσει για να καλύψει την εστία.

Ο Κολομβιανός αμυντικός έσωσε την ομάδα, ωστόσο στο 69’ η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο στόπερ της Μίλαν έβαλε το πόδι του για να διώξει όμως η μπάλα «κρέμασε» τον Ρέινα, κάνοντας το 2-0. Το «Καραϊσκάκη» πήρε… φωτιά αλλά πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί η Μίλαν επέστρεψε στο ματς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 72’, ο Ζαπάτα σκόραρε με κοντινή κεφαλιά και πήρε το… αίμα του πίσω για το αυτογκόλ που υπέπεσε τρία λεπτά νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν 3ο γκολ για να αποκτήσει εκ νέου σκορ πρόκρισης αλλά δεν πτοήθηκε. Στο 75’ ο Γκερέρο κόπηκε από τους αμυντικούς προτού εκτελέσει τον Ρέινα, όμως στο 80’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για κράτημα του Αμπάτε στον Τοροσίδη. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 3-1. Η Μίλαν βγήκε όλη μπροστά αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν την ασφυχτική πίεση και πήραν την θρυλική πρόκριση. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί, με τον κόσμο να μπαίνει στο γήπεδο και να γίνεται ένα κουβάρι με τους παίκτες του Ολυμπιακού! Θρίαμβος!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Καμαρά (79' Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Φορτούνης και Γκερέρο

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Καστιγέχο, Ιγουαΐν, Τσαλχάνογλου, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Αμπάτε, Κουτρόνε (78' Λασάλτ), Ροντρίγκες (85' Χαλίλοβιτς) και Κεσί.

Η βαθμολογία:


1. Μπέτις 12
2. Ολυμπιακός 10
3. Μίλαν 10
4. Ντούντελανζ 1



Διαβάστε ακόμα:

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «32»

Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός που ονειρευόμαστε»

Η είσοδος των οπαδών του Ολυμπιακού στο γήπεδο

Φορτούνης: «Τεράστια η πρόκριση, φανταστικός ο κόσμος»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.