Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1: Ο Βινίσιους έλαμψε, η «Βασίλισσα» έγινε φαβορί (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1: Ο Βινίσιους έλαμψε, η «Βασίλισσα» έγινε φαβορί (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
7/4/2021 00:01
Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη στον πρώτο προημιτελικό με τη Λίβερπουλ επί ισπανικού εδάφους και νίκησε δίκαια 3-1, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού στο «Άνφιλντ» σε μία εβδομάδα (14/4). Σκόραρε δύο γκολ ο Βινίσιους.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, παρά το γεγονός ότι είχε σημαντικές απουσίες στην άμυνα της, μετά και την απώλεια του Βαράν λόγω κορωνοϊού κατάφερε να ανταποκριθεί σε πολύ καλό βαθμό στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρει ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει σαφώς σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ρεβάνς, με τους «κόκκινους» να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να μην παρουσιάζουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Ανώτερη Ρεάλ και δίκαιο προβάδισμα

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πιο έτοιμη και πατούσε καλύτερα στο χορτάρι του «Αλφρέδο Ντι Στέφανο». Ήταν σαφώς πιο απειλητική σε σχέση με τη νωθρή Λίβερπουλ που έμοιαζε εξαιρετικά χαλαρή κι έκανε πολλά λάθη στις απλές μεταβιβάσεις. Η έμπνευση του Κλοπ να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Κεϊτά δεν δικαιώθηκε σε καμία περίπτωση.

Το πρώτο γκολ για τη «Βασίλισσα» ήρθε στο 27' με τον Βινίσιους να κοντρολάρει υπέροχα μία φανταστική μπαλιά του Κρόος και να νικάει τον Άλισον για το 1-0. Εννιά λεπτά αργότερα οι Μαδριλένοι «χτύπησαν» και δεύτερη φορά. Ο Κρόος δοκίμασε εκ νέου μία πάσα, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε τραγικό γύρισμα με τον κεφάλι στον Άλισον και ο Ασένσιο αφού πέρασε τον γκολκίπερ των «κόκκινων» πέτυχε σε κενή εστία το 2-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, παρά την χαμένη ευκαιρία του Ασένσιο έπειτα από νέα γκάφα στο κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ, σε αυτήν την περίπτωση από τον Καμπάκ.

Αντίδραση με Σαλάχ και «βασιλική» απάντηση

Η αντίδραση από την πλευρά των πρωταθλητών Αγγλίας ήρθε με την έναρξη της επανάληψης. Ένα εξάλεπτο πίεσης ήταν αρκετό ούτως ώστε να βρει το γκολ που την έβαλε ξανά στο κόλπο. Ο Ζότα προσπάθησε μετά από πάσα του Βαϊνάλντουμ να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στρώθηκε στον Σαλάχ ο οποίος δεν αστόχησε και μείωσε σε 2-1 στο 51'.

Πλέον το ματς ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» κι όλα έμοιαζαν «ανοιχτά». Στο 65' όμως το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν βρήκε και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Βινίσιους. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ -ο οποίος πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του με τη Ρεάλ δύο τέρματα στον ίδιο αγώνα-, εκμεταλλεύτηκε μία κακή αντίδραση του κέντρου της άμυνας της Λίβερπουλ αλλά και του τερματοφύλακα Άλισον και μετά την ασίστ του Μόντριτς διαμόρφωσε το 3-1.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι έπαιζαν προσεκτικά για να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να βρουν δεύτερο γκολ, ενώ οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να επιτεθούν, χωρίς όμως να πάρουν μεγάλο ρίσκο. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπριχ βρήκε τη Ρεάλ να επικρατεί 3-1 και να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.