Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό για Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λειψία (videos)

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό για Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λειψία (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
28/4/2022 23:56
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε σπουδαίο εκτός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 στο Λονδίνο, ενώ η Λειψία νίκησε με 1-0 την Ρέιντζερς εντός έδρας και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League.

Με ένα γκολ στο ξεκινήμα κάθε ημιχρόνου η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επιβλήθηκε της Γουέστ Χαμ, αφού προηγήθηκε μετά από μόλις 55'' αγώνα με τον Κνάουφ και «σφράγισε» τη νίκη με τον Καμάντα στο 56', αφού ενδιάμεσα (20') είχε ισοφαρίσει ο Αντόνιο για τα «σφυριά», που πίεσαν και είχαν και τρία δοκάρια αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και καλούνται να ανατρέψουν στο «Ντόιτσε Μπανκ Αρίνα» τα δεδομένα στις 5 Μαΐου.

Στον άλλο ημιτελικό η Λειψία ζορίστηκε κόντρα στη Ρέιντζερς, η οποία αμύνθηκε μαζικά στη Γερμανία και παραλίγο να φύγει με τη «λευκή» ισοπαλία, αλλά ένας «κεραυνός» του Ανχελίνο στο 85' «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» και τους δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Άιμπροξ» στις 5 Μαΐου.

«Ξέρανε» τα «σφυριά» η Άιντραχτ

Ούτε ένα λεπτό αγώνα δεν είχε συμπληρωθεί στο ματς, όταν η Άιντραχτ «πάγωσε» τους φίλους της Γουεστ Χαμ. Ο Κόστιτς σέντραρε από αριστερά, με τον Κνάουφ να σηκώνεται ψηλά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας με δυνατή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Τα «σφυριά» πάντως συνήλθαν γρήγορα από το... σοκ, αφού στο 15' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το πλασέ όμως του Μπόουεν στο τετ-α-τετ με τον Τραπ, να σταματάει στο αριστερό δοκάρι, αλλά στο 22', μετά από γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Αντόνιο, που από κοντά έφερε το ματς στα ίσια.



Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και έδωσαν την ευκαιρία στην Άιντραχτ να κάνει το... αγαπημένο της παιχνίδι «χτυπώντας» στον κενό χώρο και κάπως έτσι παραλίγο να γίνει το 1-2 στο 59', αλλά ο Κνάουφ πλάσαρε άστοχα, αφού πιέστηκε κιόλας, σε τετ-α-τετ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Κνάουφ όμως, το κατάφερε ο πολύ δραστήριος Καμάντα, που στο 54' πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Αρεόλα στο εξ επαφής σουτ του Σο και ΄σε κενή εστία έκανε το 1-2.



Οι γηπεδούχοι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και έτσι βγήκαν μπροστά πιέζοντας σε όλο το γήπεδο του Γερμανούς. Στο 68' ο Μπενραχμά σούταρε από απόσταση, αλλά η μπάλα χτύπησε ελαφρώς στο δοκάρι του Τραπ και έφυγε άουτ. Με τα «σφυριά» να έχουν «κατασκηνώσει» στο μισό γήπεδο της Άιντραχτ, οι Γερμανοί βρήκαν την ευκαιρία, σε αντεπίθεση, για το 1-3, με τον Καμάντα να σημαδεύει όμως το δοκάρι στο 79'

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν δραματικά, με την Γουέστ Χαμ να ψάχνει εναγωνίως ένα γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, παρ' ότι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπόουεν έπιασε ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τραπ.





Η Λειψία «ξεκλείδωσε» τους Ρέιντζερς και την πρόκριση

Από το ξεκίνημα του ματς έγινε φανερό πως η Ρέιντζερς είχε παραταχθεί με σκοπό να «καταστρέψει» το παιχνίδι της Λειψίας και σε καμία περιπτωση να δημιουργήσει ή έστω να «παγώσει» τον ρυθμό. Οι Γερμανοί πίεζαν ψηλά, είχαν τη μπάλα αλλά δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την εστία, εξαιτίας της πολυπρόσωπης άμυνας των Σκωτσέζων.

Η Λειψία πολιορκούσε, αλλά δεν απειλούσε ουσιαστικά, με την πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς να είναι τελικά για την Ρέιντζερς, αφού Κεντ έκαν κούρσα και σούταρε διαγώνια με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκουλάτσι.

Στο 53' πάντως ο Ενκουκού βρήκε χώρος και εξαπέλυσε σουτ, που ανάγκσε σε μεγάλη επέμβαση τον ΜακΓκρέγκορ, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 70' αστοχώντας σε κενή εστία!

Η Λειψία όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε κι άλλο την πίεση αλλά όποτε πλησίαζε την εστία, ο ΜακΓκρέγκορ ήταν πάντα έτοιμος. Τελικά ό,τι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί της ομάδας, το κατάφερε ένας αμυντικός και συγκεκριμένα ο Ανχελίνο. Στο 85' μετά από απομάκρυνση της σκωτσέζικης άμυνας σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ισπανός έπιασε μονοκόμματο σουτ από πολύ μακριά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.