Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League Interwetten: Πρωτιά με αήττητο για τον Ιωνικό στα πλέι άουτ, ισοπαλίες σε Τρίπολη και Λαμία (videos)

Super League Interwetten: Πρωτιά με αήττητο για τον Ιωνικό στα πλέι άουτ, ισοπαλίες σε Τρίπολη και Λαμία (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
15/5/2022 21:27
Τα πλέι άουτ της Super League Interwetten έφτασαν στον τέλος τους σήμερα (15/5) με την 7η και τελευταία αγωνιστική να ολοκληρώνεται και τον Ιωνικό να παίνει την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα.

Οι Νικαιώτες, που πήραν πολύ σοβαρά την διαδικασία των πλέι άουτ, επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού τερματίζοντας στην πρώτη θέση και 7η στη συνολική κατάταξη. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος στο «Θ. Κολοκοτρώνης» 2-2 με τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, που υποβιβάστηκε και τυπικά ως ουραγός, ενώ Λαμία και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, με τους Φθιώτες να διεκδικούν πλέον την παραμονή τους σε διπλούς αγώνες μπαράζ με την Βέροια.

Αήττητοι και πρώτοι στα πλέι άουτ οι Νικαιώτες

Χωρίς ήττα και με ρεκόρ 6-1-0 ο Ιωνικός είναι ο... πρωταθλητής των Play Out. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 9' με τον Ντάλσιο να εκμεταλλεύεται την αδυναμία της άμυνας του Παναιτωλικού να απομακρύνει την μπάλα. Στο 14' ο Βέργος με κεφαλιά σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.



Οι φιλοξενούμενοι πάντως πήραν τον έλεγχο του ματς και ήταν πιο απειλητικοίμ στηριζόμενοι στον πολύ δραστήριο Μόρσεϊ, ο οποίος έδωσε έτομο γκολ στον Βέργο στο 45'+1', αλλά ο επιθετικός του Παναιτωλικό «σημάδεψε» εξ επαφής το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Λάρσον να πλασάρει άστοχα από πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

H είσοδος του Καρέλη στο δεύτερο μέρος έκανε μεν ακόμα πιο επικίνδυνο τον Παναιτωλικό, αλλά αμυντικά τα προβλήματα ήταν πολλά. Ο Ιωνικός έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Λένις στο 52' και τον Μάντζη στο 55', πριν τελικά οι Αγρινιώτες ισοφαρίσουν με κεφαλιά του νεοεισελθόντα επιθετικού στο ματς. Ο Ιωνικός πάντως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει, έτσι στο 62' ο Τουράμ έβαλε ξανά μρποστά στο σκορ τους γηπεδούχους, που «άγγιξαν» το 3-1 λίγο αργότερα, αλλά ο Ανέστης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Κάνιας κρατώντας στο 68'.



Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει μπροστά για την ισοφάριση, αλλά οι δυνάμεις είχαν... τελειώσει, εμ τον Ιωνικό να βρίσκει τελικά και τρίτο γκολ με τον Μάντζη στο 86' διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και πανηγυρίζοντας με τον κόσμο του την εξαιρετική πρώτη του σεζόν στην μεγάλη κατηγορία μετά από 14 χρόνια απουσίας.






Δοκάρια και τερματοφύλακες κράτησαν το μηδέν στο ΔΑΚ
Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ματς ανάμεσα σε Λαμί ακι Ατρόμητο, όπου οι δύο ομάδες αν και δεν είχαν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο έπαιξαν με όρεξη αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 11΄, αλλά η κοντινή προβολή του Κουλούρη σταμάτησε στο δοκάρι του Γκαραβέλη. Η Λαμία, απείλησε με δυνατό σουτ του Λούκας στο 29΄ που απέκρουσε ο Μάριτς αλλά σε γενικές γραμμές οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Στο 53΄ ο Κουλούρης πήγε να βάλει ένα φανταστικό γκολ με τακουνάκι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαρτίνεθ να μη βρίσκει στόχο με κεφαλιά από πολύ κοντά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Φθιώτες πάντως ήρθε στο 71', όταν το πλασέ του Σιμόν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Ατρόμητος παραλίγο να «κλέψει» τη νίκη στο 88',. αλλά ο Γκαραβέλης βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Νταβιώτης και το σκορ δεν άλλαξε.

Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε έτσι μία σεζόν με πολλά «σκαμπανεβάσματα», ενώ η Λαμία πλέον στρέφεται στα μπαράζ παραμονής με την Βέροια στις 22 και 29 Μαΐου.



Δεν είπε «αντίο» με νίκη στον Αστέρα ο Ράσταβατς

Ο Μίλαν Ράσταβατς ήθελε να αποχαιρετίσει με νίκη τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς θα αποτελέσει παρελθόν μετά από 2,5 χρόνια στον πάγκο των Αρκάδων, αλλά δεν τα κατέφερε. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ακολούθησε... καταιγίδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 49ο λεπτό με κεφαλιά του Μπαράλες από σέντρα του Άλβαρες, για να ισοφαρίσει ο Τσιλούλης στο 69΄ από κοντά σε 1-1. Στο 74΄ ο Ιγκλέσιας, που όπως και ο σκόρερ του Απόλλωνα είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή, ξανάδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ντάουντα στο 90΄.

Στις καθυστερήσεις ο Ιγκλέσιας αποβλήθηκε για μαρκάρισμα πάνω στον Ντάουντα, με τον Αστέρα να τελειώνει με 10 παίκτες το ματς που άφησε ικανοποιημένους και τους φιλοξενούμενους, αφού με το τελικό 2-2 αποχαιρέτισαν αξιοπρεπώς την μεγάλη κατηγορία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις