Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0: Οι «τζιαλορόσι» άντεξαν στην πίεση και πηγαίνουν σε δεύτερο σερί τελικό! (video)

Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0: Οι «τζιαλορόσι» άντεξαν στην πίεση και πηγαίνουν σε δεύτερο σερί τελικό! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
19/5/2023 00:08
Η Ρόμα ήρθε ισόπαλη με τη Λεβερκούζεν χωρίς τέρματα στην «ΜπαιΑρένα» και σε συνδυασμό με τη νίκη της στην Ιταλία πήρε την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι βέβαια ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν έστω το ένα γκολ που ήθελαν για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό βρισκόντουσαν σε θέση άμυνας και είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν ένα άστοχο σουτ του Πελεγκρίνι στο 2' και έπειτα δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια.

Ακόμα και έτσι όμως η ομάδα του Μουρίνιο φτάνει στο δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τελικό της καθώς την περσινή χρονιά είχε κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ.

Την κατοχή και τις ευκαιρίες η Λεβερκούζεν

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρηση διάθεση να επιτεθούν, πήραν την μπάλα στα πόδια τους και είχαν την πρώτη τελική τους προσπάθεια στο 8', με τον Ντεμιρμπάι να κάνει το σουτ και τον Πατρίσο να μπλοκάρει. Νωρίτερα η Ρόμα έφτιαξε τη μοναδική ευκαιρία της στο παιχνίδι, με τον Πελεγκρίνι να έχει ένα άστοχο σουτ εκτός περιοχής.

Τέσσερα λεπτά μετά μάλιστα ο Ντιαμπί έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση έπιασε ένα δυνατό σουτ και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Η Ρόμα προσπαθούσε να βρει ένα τρόπο να βγει μπροστά χωρίς επιτυχία, η Λεβερκούζεν συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και στο 21' απείλησε εκ νέου με τον Ντεμιρμπάι αλλά ο Πατρίσιο έδιωξε σε κόρνερ.


Το σύνολο του Αλόνσο ήταν εμφανώς ανώτερο την ώρα που αυτό του Μουρίνιο είχε ξεκάθαρες βλέψεις να κρατήσει πρώτα το μηδέν στην άμυνα της και μετά να ψάξει ένα γκολ. Στο 29' ο Αζμούν λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ και στο 36΄και πάλι ο Ρώσος απείλησε αλλά το σουτ του κατέληξε πάνω στον Πορτογάλο τερματοφύλακα.

Ίδιο σκηνικό, ίδια κατάληξη

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, με τη Λεβερκούζεν να έχει την κατοχή αλλά αυτή τη φορά να μην μπορεί να δημιουργήσει στην αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική των γηπεδούχων στην επανάληψη σημειώθηκε στο 66', με τον Αζμούν να παίρνει την κεφαλιά αλλά τον Πατρίσιο για άλλη μία φορά να μπλοκάρει.

Δύο λεπτά μετά ωστόσο ο Ντεμιρμπάι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Πατρίσιο πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεση τους, με το σύνολο του Μουρίνιο να αμύνεται σθεναρά.

Στο 78' ο Τα που είχε βρεθεί έξω από την περιοχή επιχείρησε και αυτός να σουτάρει, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει εκτός και δύο λεπτά μετά ο Αζμούν μέσα από την περιοχή λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση.

Στα τελευταία λεπτά όλοι οι παίκτες της Ρόμα ήταν πίσω από το κέντρο η Λεβερκούζεν δεν βρήκε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στον τελικό.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Χραντέτσκι, Ταπσόμπα, Τα (86΄ Αμίρι), Χιντσάπιε, Φρίμπονγκ, Ντεμιρμπάι, Παλάσιος (80' Χλόζεκ), Μπάκερ (73' Αντλί), Βιρτζ, Ντιαμπί, Αζμούν

Ρόμα (Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο, Ιμπάνιες, Κριστάντε, Μαντσίνι, Σπινατσόλα (34' Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι, Μάτιτς, Μπόβε, Τσέλικ (78' Σμόλινγκ), Έιμπραχαμ, Μπελότι (46' Βαϊνάλντουμ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.