Ψάχνει ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό η Ζρίνσκι
Ζρίνσκι Μόσταρ και Σλόβαν Μπρατισλάβας αναμετρούνται στην Βοσνία για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται ξανά ένα χρόνο από τη μονομαχία τους για τα πλει-οφ του Κόνφερενς Λίγκ, όπου οι Σλοβάκοι πήραν την πρόκριση στα πέναλτι.Τι ισχύει: Πρώτο παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.
* Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο τον νικητή του Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ).
* Με 5000 οπαδούς η Ζρίνσκι. Το πάνω διάζωμα θα είναι κλειστό διότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA.
ΖΡΙΝΣΚΙΔεν είχε αντίπαλο πέρσι στο πρωτάθλημα της Βοσνίας, τερματίζοντας με +20 από την 2η θέση. Ήταν το 2ο σερί πρωτάθλημα και όγδοο στην ιστορία της, παίζοντας ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη. Την περσινή σεζόν έφτασε ένα βήμα πριν τους ομίλους του Κόνφερες Λιγκ αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη σημερινή της αντίπαλο, Σλόβαν. Ως εκ τούτου θα επιδιώξει να πάρει εκδίκηση απέναντι στους Σλοβάκους, με τη νίκη να ισοδυναμεί με εξασφαλισμένη παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της.
Στην τεχνική ηγεσία παραμένει από τον Νοέμβριο ο 49χρονος Κροάτης Κρούνοσλαβ Ρέντουλιτς. «Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ρεβάνς. Η Σλόβαν είναι συμπαγής, οργανωμένη και πειθαρχημένη ομάδα. Η Ουράρτα έπαιξε σκληρά, η Σλόβαν αρέσκεται να χτυπάει στο τρανζίσιον. Δεν έχουμε εύκολο έργο μπροστά μας αλλά επίσης διαθέτουμε την ποιότητα να προκριθούμε. Το γνωρίζουμε και θα κυνηγήσουμε τη νίκη μπροστά στο κοινό μας», δήλωσε ο Κροάτης τεχνικός που όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη φυσικής κατάστασης της ομάδας του, τόνισε: «Οι Αρμένιοι είχαν κράμπες, όχι οι παίκτες μας». Δεν έχει υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα αφού αναβλήθηκε η πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα με την Ποσούτζε.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.
ΣΛΟΒΑΝΠέρυσι, τέφθηκε πρωταθλήτρια Σλοβακίας για πέμπτη σερί χρονιά, εξασφαλίζοντας τον τίτλο την προτελευταία αγωνιστική. Σημείωσε 21 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες, τερματίζοντας στο +2 από την 2η Ντουναίσκα Στρέντα. Παράλληλα έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου αλλά ηττήθηκε με 3-1 από την Σπάρτακ Τρνάβα. Στην Ευρώπη έφτασε ως τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Βασιλεία στα πέναλτι. Έχασε έτσι ιστορική ευκαιρία να βρεθεί σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το μακρινό 1969. Μπήκε στους ομίλους του Κόνφερενς αποκλείοντας στα πέναλτι, τη σημερινή της αντίπαλο Ζρίνσκι Μοστάρ.
Μετά το σημερινό θα κάνει πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα με την Κόζιτσε εκτός. Στον πάγκο της παραμένει από τον Μάιο του 2021 ο Βλάντιμιρ Βάις. «Θα είμαστε ικανοποιημένοι με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε τι μας περιμένει. Η Μοστάρ δεν είναι άγνωστη σε εμάς αλλά και αυτή μας έχει διαβάσει. Είναι 50-50» δήλωσε ο Σλοβάκος τεχνικός και αναφέρθηκε στις διαφορές με τα περσινά ματς των δύο ομάδων: «Σε σχέση με πέρσι η Ζρίνσκι άλλαξε όσους παίκτες όσους εμείς. Όμως όλη η αμυντική και μεσαία γραμμή είναι ίδια. Δεν άλλαξε πολλά στο σύστημα τους επίσης. Είναι δυνατοί με τη μπάλα, έχουν έναν πολύ καλό επιθετικό, τον Μπίλμπιτσα. Παίζουν απλό ποδόσφαιρο στο επιθετικό τρίτο και πρέπει να το εξοντώσουμε. Η Ζρίνσκι είναι καλύτερη με τη μπάλα στα πόδια απ’ ότι η Σουίφτ. Έχουν στο μυαλό τους τη ρεβάνς, πρέπει να παίξουμε πιο ήρεμα και καλύτερα απ’ ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια μας».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού ο νεοαποκτηθέντας μπακ Μπλάκμαν (-), ενώ τιμωρημένος είναι ο πολύπειρος μέσος Κούτσκα (1/0).
Εκτίμηση
Και οι δύο ομάδες έδειξαν ανέτοιμες στον πρώτο προκριματικό γύρο και πήραν προκρίσεις-θρίλερ από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Τα περσινά ματς των δύο ομάδων έδειξαν ότι δεν χωρίζουν πολλά τις δύο ομάδες. Προτιμούμε να το αποφύγουμε, αν θα παίζαμε αναγκαστικά κάτι, θα ρίχναμε ζαριά στο «Χ».
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ