Οι Δανοί τον πρώτο λόγο
Η ΑΕΚ Λάρνακας υποδέχεται την Μίντιλαντ για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμιονς Λιγκ.Τι ισχύει: Ρεβάνς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχει VAR και δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό σκορ μετά τα δύο ματς θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του στη διαδικασία των πέναλτι. Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα στον τρίτο προκριματικό γύρο και όποια αποκλειστεί θα υποβιβαστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν Βελιγραδίου.
Α' Ματς: Μίντιλαντ - ΑΕΚ Λάρνακας 1-1
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΑΕΚ δεν έχει άλλα επίσημα ματς στα πόδια της, αφού το πρωτάθλημα στην Κύπρο ξεκινά στις 27/8, οπότε προετοιμάστηκε αποκλειστικά για την μεγάλη ρεβάνς.
«Έχουμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, είμαστε πλήρεις για την ρεβάνς και θα έχουμε και την βοήθεια του κόσμου μας. Θεωρώ πως έχουμε καλές πιθανότητες να προκριθούμε και να γράψουμε ιστορία» δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας, Χοσέ Λουίς Όλτρα.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίας παραμένει μόνο ο τερματοφύλακας Παρασκευάς.
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ«Βαρύ» πάντως το κλίμα στην Μίντιλάντ, αφού την Κυριακή (24/7) γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Σίλκενμποργκ στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος Δανίας. Η ομάδα του Μπο Χένρικσεν, έχοντας την ίδια εικόνα όπως με ΑΕΚ Λάρνακας και Ράντερς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, διατήρησε τον έλεγχο αι την κατοχή σπαταλώντας ξανά πολλές ευκαιρίες, ενώ δέχτηκε με μεγάλη ευκολία γκολ. Συμπλήρωσε έτσι τρία επίσημα ματς χωρίς νίκη στην αρχή της σεζόν, όλα εντός έδρας και το ξεκίνημά της είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τους στόχους της, που είναι η κατάκτηση του τίτλου και η είσοδος στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
«Στόχος μας να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στο ματς και να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως αντιμετωπίζουμε μία ομάδα, που είναι ακόμα σε φάση προετοιμασίας» δήλωσε ο προπονητής της Μίντιλαντ, Μπο Χένρικσεν.
Αγωνιστικά νέα: Επιστρέφει ο χαφ Σίστο, ενώ αμφίβολος είναι ο μεσοεπιθετικός Εβάντερ. Τραυματίας παραμένει ο βασικός επιθετικός Μπρουμάδο.
Εκτίμηση
Η ΑΕΚ Λάρνακας στάθηκε «όρθια» στην Δανία, έχοντας όμως εν πολλοίς την τύχη με το μέρος της, αφού η διαφορά δυναμικότητας από την Μίντιλαντ ήταν εμφανής. Από την στιγμή που δεν υπάρχει εκτός έδρας γκολ για να έχει κάποιο πλεονέκτημα και το παιχνίδι ξεκινά από το μηδέν, οι Δανοί, παραμένουν το φαβορί, παρά το γεγονός πως δεν έχουν ακόμα νίκη σε επίσημο ματς φέτος, αφού αυτό οφείλεται στην μη αξιοποίηση των πολλών ευκαιριών που δημιουργούν σε κάθε ματς. Θα πάει ξανά συντηρητικά η ΑΕΚ, με στόχο να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση, ενώ οι Δανοί που θα έχουν ξανά την μπάλα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αρκετή ζέστη. Υψηλό και ελκυστικό το διπλό, αλλά θα προτιμήσω να πάω στα τέρματα και συγκεκριμένα στο να σημειωθούν 2-3, αφού το ματς δεν θα ανοίξει περαιτέρω.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Χαϊντενχάιμ
Ντιναμό Δρέσδης
Κότμπους
Γκρόιτερ Φιρτ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ