Επιθετική φιλοσοφία και από τις δύο
ΛΟΥΓΚΑΝΟ
Η Λουγκάνο πήρε μια πολύτιμη νίκη με 2-1 στην έδρα της Σιόν, δείχνοντας αποτελεσματικότητα στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα που δεν είχε συνεχώς τον έλεγχο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένα και δέχθηκαν πίεση από τα πρώτα λεπτά, με τη Σιόν να χάνει μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2’. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε στο 10’, όταν η Λουγκάνο βρέθηκε πίσω στο σκορ από εκτέλεση πέναλτι (1-0). Ωστόσο, η αντίδρασή της ήταν άμεση και αποτελεσματική, αφού δύο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ουσιαστική της επιθετική προσπάθεια για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (1-1). Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η Λουγκάνο αναγκάστηκε να αμυνθεί περισσότερο, καθώς η Σιόν πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι λίγο πριν την ανάπαυλα. Παρά την πίεση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και κράτησαν το 1-1. Στην επανάληψη η εικόνα παρέμεινε παρόμοια, όμως η Λουγκάνο αποδείχθηκε ιδιαίτερα κυνική. Στη δεύτερη ουσιαστικά επικίνδυνη επίθεσή της στο παιχνίδι, στο 62’, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (1-2), αξιοποιώντας στο έπακρο την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα, κλείνοντας τους χώρους και περιορίζοντας τις επιθετικές πρωτοβουλίες της Σιον, κρατώντας το 2-1 ως το τέλος.Η Λουγκάνο επέστρεψε άμεσα στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα-σοκ από τη Γκρασχόπερς, δείχνοντας αντίδραση και διατηρώντας την επαφή της με την δεύτερη θέση. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της μετρά μόλις μία ήττα (2-2-1). Η ομάδα του Ματία Κρόκι-Τόρτι βρίσκεται πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας με 49 βαθμούς (14-7-7), διατηρώντας απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Σεν Γκάλεν (-2). Η μάχη για την δεύτερη θέση παραμένει ανοιχτή και η Λουγκάνο δείχνει πως έχει την ποιότητα να τα καταφέρει. Ιδιαίτερα ισχυρή παρουσιάζεται στην έδρα της, όπου «τρέχει» αήττητο σερί επτά αγώνων (5-2-0).
Αγωνιστικά Νέα: Μεγάλη απουσία για τον Ελβετό τεχνικό ο αναντικατάστατος επιτελικός μέσος Ντος Σάντος (27 συμ/3 γκολ/10 ασίστ), ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω καρτών. Στα «πιτς» παραμένουν οι τραυματίες: ο επιθετικός Κασάνο (9/1) και ο αριστερός μπακ Αλιόσκι (13/0), ενώ αμφίβολοι είναι ο βασικός αριστερός μπακ Μάρκες (19/1) και ο κομβικός αμυντικός χαφ Μπισλιμί (24/5). Με ίωση θα απουσιάσει και ο έμπειρος αριστερός εξτρέμ Μποτανί (12/0).
ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Σε μίνι ντεφορμάρισμα βρίσκεται η Λουκέρνη, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από τη Γιουνγκ Μπόις (1-2). Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων και γενικά ήταν πιο δραστήρια επιθετικά. Κομβικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα αποτέλεσε η αποβολή που δέχτηκε στο 42ο λεπτό. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Γιουνγκ Μπόις μπήκε πιο δυναμικά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Έβρισκε χώρους και έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, καταφέρνοντας σε μία από αυτές τις φάσεις να ανοίξει το σκορ. Η Λουκέρνη συνέχισε να δέχεται πίεση και, παρότι για αρκετή ώρα κατάφερε να την απορροφήσει, ένα σοβαρό λάθος του τερματοφύλακά της έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια η ομάδα του Φρικ ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Μετά από αυτή την ήττα, δυσκολεύει πολύ η υπόθεση των πλέι οφ για τη Λουκέρνη. Η ομάδα παρέμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς (8-9-11), με τη διαφορά πλέον από την 6η θέση να έχει αυξηθεί στους οκτώ βαθμούς. Ακόμη πιο απαιτητικό γίνεται το έργο της μακριά από την έδρα της, όπου δεν παρουσιάζει την ίδια αποτελεσματικότητα, έχοντας μόλις μία νίκη στις τελευταίες πέντε εκτός έδρας αναμετρήσεις της (1-2-2).
Αγωνιστικά Νέα: Κομβική αναμένεται να είναι η απουσία του αναντικατάστατου επιθετικού Φερειρα (27/7), ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω κόκκινης κάρτας. Κατά τα άλλα δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα να διαχειριστεί ο Φρικ, αν εξαιρέσουμε τους μακροχρόνιους τραυματισμούς του κεντρικού χαφ Ζίμερμαν (1/0) και τον βασικού επιθετικού Κέβιν Σπαντανούντα (18/4).
Εκτίμηση: Αμφότερες είναι επιθετικές ομάδες και δεν φοβούνται να τσαλακωθούν γιαυτο περιμένουμε παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και γκολ
Εκτίμηση
Αμφότερες είναι επιθετικές ομάδες και δεν φοβούνται να τσαλακωθούν γιαυτο περιμένουμε παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και γκολ
Ρέξαμ
Σουόνσι
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Λανούς
Λασκ Λίντσερ
Χάρτμπεργκ
Γάνδη
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Μαρσέιγ
Οσέρ
Μαγδεμβούργο
Ντάρμσταντ
Γκρόιτερ Φιρτ
Έλβερσμπεργκ
Γκλάντμπαχ
Ζανκτ Πάουλι
Φρεντερίτσια
Ράντερς
Τσβόλε
Χρόνινγκεν
Τουν
Σεντ Γκάλεν
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
Βασιλεία
Λωζάνη
Σερβέτ
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Βίντερτουρ
1 και over