Ο ένας για το ντάμπλ, ο άλλος για να γράψει ιστορία
Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.Τι ισχύει: Αγώνας ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Α’ Ματς (ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1): Παιχνίδι με καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός έφτιαξε φάσεις για αν προηγηθεί αλλά ο ΠΑΣ πήρε αυτός το προβάδισμα στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Εραμούσπε. Στην επανάληψη, οι Γιαννιώτες είχαν δύο χαμένα τετ-α-τετ με τον Μιλιντσεάνου για ένα δεύτερο γκολ αλλά έπεσαν πάνω στον Σα και στο 73’ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τρομερό γυριστό του Χασάν. Μάλιστα στη συνέχεια οι Πειραιώτες είχαν ορισμένες φάσεις για ένα δεύτερο γκολ.
* Χωρίς κόσμο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Παρότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, επικράτησε «σβηστά» με 2-0 της ΑΕΚ την Κυριακή στο Φάληρο και πήρε άλλη μια νίκη σε ντέρμπι. Δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος αλλά δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από την αντίπαλο του και στην επανάληψη οι τρεις αλλαγές του Μαρτίνς (Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μπρούμα) έκαναν τη διαφορά, με τον Μπρούμα να πετυχαίνει και τα δύο γκολ (50’, 90+2’) της ομάδας του.
Στο 5-0-1 το ρεκόρ του στα έξι τελευταία στο πρωτάθλημα, έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής και στόχος πλέον είναι να κάνει το νταμπλ. Ζορίστηκε αρκετά στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά απέκτησε σκορ πρόκρισης εν όψει της σημερινής ρεβάνς.
Ο τεχνικός του, Μαρτίνς εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός πως η ομάδα του δίνει σήμερα το δεύτερο ημιτελικό, σε αντίθεση με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που παίζουν την Μ. Πέμπτη (29/4) και είχαν μια μέρα παραπάνω ξεκούραση: «Ακόμη μία φορά μετά από δύο χρόνια στη διοργάνωση, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συμβαίνει να παίζουν μία μέρα αργότερα από εμάς. Οι αρμόδιοι δεν έχουν πάρει τις σωστές αποφάσεις για να έχουν όλες οι ομάδες ίδιες μέρες προετοιμασία. Εμείς και ο ΠΑΣ έχουμε μία μέρα λιγότερη, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μία μέρα περισσότερη. Συμβαίνει κάθε χρόνο. Θα είμαστε έτοιμοι, αλλά θα μας λείπει μία μέρα προπόνηση, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει τρίτη χρονιά».
Όσον αφορά το πως θέλει να προσεγγίσει το παιχνίδι, ο Μαρτίνς τόνισε: «Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί, συγκεντρωμένοι. Ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως το πρώτο στους Ζωσιμάδες. Θέλουμε να είμαστε στον τελικό, επομένως πρέπει να είμαστε σοβαροί για να πάρουμε την πρόκριση».
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι στόπερ Μπα (19/1) και Αβραάμ (5/0). Εκτός αποστολής έμεινε ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Κρίστινσον (2/0).ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Έγινε η πρώτη ομάδα που ηττήθηκε εντός έδρας από τον Παναιτωλικό, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στους «Ζωσιμάδες». Προφανώς μια ήττα που δεν επηρεάζει σε κανένα σημείο, αφού ήταν αδιάφορος βαθμολογικά σε σχέση με τον αντίπαλο του και παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές εν όψει του σημερινού αγώνα. Δέχτηκε το γκολ στο 20’, σε φάση που έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Κάργα, στη συνέχεια είχε δοκάρι για να ισοφαρίσει, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κινδύνεψε σε 1-2 φάσεις με δεύτερο γκολ, ενώ ο ίδιος προχώρησε σε αρκετές δοκιμές.
Μετά το παιχνίδι, ο τεχνικός του Γιαννίκης δήλωσε: «Έχουμε κάποιους τραυματίες, θέλαμε και να ξεκουράσουμε άλλους παίκτες. Δεχτήκαμε ένα κρύο γκολ και στη συνέχεια δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε φέτος και αυτό που έγινε σήμερα είναι ανθρώπινο. Κοιτάζω πρώτα το ιατρικό δελτίο και όχι τόσο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».
Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία στα πλει-άουτ (0-1-3), όπου βέβαια δεν κυνηγάει κάτι έχοντας εξασφαλίσει με άνεση την παραμονή και το μυαλό του βρίσκονταν εξ αρχής στους δύο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό.
Άκρως ανταγωνιστικός στο πρώτο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», αν ήταν πιο εύστοχο ενδεχομένως να έρχονταν και με σκορ πρόκρισης στο Φάληρο, όμως το 1-1 τον αναγκάζει να ψάξει γκολ. Δεν υπάρχει πίεση στους Ηπειρώτες, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την υπέρβαση με την παρουσία τους εδώ, ενώ το γεγονός πως έβαλαν «δύσκολα» και στα 3 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό φέτος τους τονώνει ψυχολογικά. Υπενθυμίζεται πως τα 2 μεταξύ τους παιχνίδια στους «Ζωσιμάδες έληξαν 1-1, ενώ στο Φάληρο ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ του Χασάν στο 90+3’.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδικό πρόβλημα κι εκτός ο μέσος Σιόντης (17/0), που λείπει καιρό. Κανονικά στην αποστολή ο μπακ Πίρσμαν (28/0), ο μέσος Καρτάλης (25/0) και ο φορ Μιλιντσεάνου (10/1) που έλειψαν κόντρα στον Παναιτωλικό.
Εκτίμηση
Ο Ολυμπιακός στοχεύει το δεύτερο σερί νταμπλ κι έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στους «Ζωσιμάδες». Ένα σκορ πρόκρισης που δεν ήρθε καθόλου εύκολα, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα για 3ο παιχνίδι φέτος του έβαλε πολύ δύσκολα κι αν ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε να προηγηθεί με 2-0 πριν τελικά δεχτεί την ισοφάριση. Ιστορικό παιχνίδι για τους Γιαννιώτες, που θα κατέβουν χωρίς άγχος αφού έχουν κάνει ήδη την υπέρβαση. Σφιχτά τα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΣ, ο οποίος χρειάζεται γκολ αλλά δύσκολα θα ανοιχτεί από το ξεκίνημα. Προσεκτικά θα το προσεγγίσει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος από ένα σημείο κι έπειτα θα βρει χώρους. Το περιμένουμε στο όριο Under-Over και το 2-3 γκολ μπορεί να αποτελέσει καλή εναλλακτική.
Σαουθάμπτον
Γουότφορντ
Κόβεντρι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Λέστερ
Πρέστον
Πόρτσμουθ
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
Ρέξαμ
Μίλγουολ
Χαλ
Μπρίστολ Σίτι
Ντέρμπι
Ίπσουιτς
Νόριτς
Μπλάκμπερν
Νιούκαστλ
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Έβερτον
Μπόρνμουθ
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Τσέλσι
Άρσεναλ
Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Μπάνφιλντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρίβερ Πλέιτ
Τίγκρε
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ντέντερ
Σαρλερουά
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Ναντ
Λυών
Μπρεστ
Λοριάν
Λανς
Ρεν
Γκλάντμπαχ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Ζανκτ Πάουλι
Στουτγκάρδη
Ντάρμσταντ
Καϊζερσλάουτερν
Μάιντζ
Άουγκσμπουργκ
Πάντερμπορν
Νυρεμβέργη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Σάλκε
Ντιναμό Δρέσδης
Έλβερσμπεργκ
Χέρτα Βερολίνου
Σιόν
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Λουγκάνο
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
Κηφισιά
Ατρόμητος
Φιορεντίνα
Τορίνο
Τζένοα
Νάπολι
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Εθνικός Άχνας
Ναϊμέγκεν
Χέρακλες
Τβέντε
Χέρενφεν
Τσβόλε
Φόλενταμ
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εστορίλ
Τοντέλα
Εστρέλα Αμαδόρα
Σάντα Κλάρα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Αρούκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Σέλτικ
Νταντί