Η Ριντ ονειρεύεται Ευρώπη, η Ραπίντ ψάχνει λύτρωση
Tι ισχύει: Ρεβάνς για τα μπαράζ ευρωπαϊκής εξόδου. Στο πρώτο παιχνίδι η Ριντ επικράτησε 2-1 εντός έδρας. Αν η Ραπίντ Βιέννης κερδίσει με ακριβώς ένα γκολ διαφορά, το ματς οδηγείται σε παράταση και, αν χρειαστεί, στα πέναλτι.
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ
Η Ραπίντ Βιέννης πήγε ως φαβορί στο πρώτο παιχνίδι για την πρόκριση στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, όμως επέστρεψε με ήττα 2-1 από την έδρα της Ριντ και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Θόρουπ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 14’, δυσκολεύτηκε να επιβάλει τον ρυθμό της και παρότι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 75' με τον Αμανέ, δέχθηκε ξανά γκολ δύο λεπτά αργότερα.
Το αποτέλεσμα αυτό αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση γύρω από τη ομάδα, η οποία μετρά πλέον τέσσερις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια της (1-2-6), εικόνα που αποτυπώνει ξεκάθαρα την αγωνιστική της αστάθεια στο φινάλε της σεζόν.
Σε δηλώσεις του ο κόουτς Θόρουπ μετά το ματς τόνισε: «H ομάδα πρέπει να αποδείξει πως αξίζει την έξοδο στην Ευρώπη», ενώ σε ερώτηση για το τι πρέπει να διορθώσει η ομάδα του ενόψει επαναληπτικού τόνισε πως: «πρέπει να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό και να αποφύγουμε τα λάθη του πρώτου ματς, όπου η Ριντ κατάφερε να μπλοκάρει το παιχνίδι μας».
Aγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο αναντικατάστατος κεντρικός χαφ Ματίας Σιντλ (28/4). Από εκεί και πέρα, υπάρχουν προβλήματα. Ο κόουτς Θόρουπ δεν μπορεί να υπολογίζει τον ταλαντούχο επιθετικό Ντεμίρ (8/0), ο οποίος είναι τιμωρημένος, ενώ αμφίβολοι δίνονται ο δεξιός μπακ Μπολά (28/4), ο στόπερ Τσέτκοβιτς (29/2) και ο αμυντικός μέσος Γκργκιτς (16/0), με τους δύο πρώτους να συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστούν. Παραμένει τραυματίας ο βασικός αριστερός μπακ Χορν (21/0), στα «πιτς» βρίσκονται σταθερά ο επιθετικός Μπιγί (13/3), ο στόπερ Μαρσελίν (2/0), ο αμυντικός χαφ Ντζιέ (8/0) καθώς και ο νεαρός επιθετικός Νουνό (5/1).
ΡΙΝΤ
Η Ριντ εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της Ραπίντ στο πρώτο παιχνίδι και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης μετα τη νίκη με 2-1 στην έδρα της. Η ομάδα του Σενφτ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, προηγήθηκε νωρίς με τον Χαβερνάρ (14') και είχε καλύτερη συνολικά εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Παρότι δέχθηκε την ισοφάριση στο 75', αντέδρασε άμεσα και πήρε ξανά το προβάδισμα μετά από δύο λεπτά με τέρμα του Μπόγκουο.
Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο συναισθηματικό χαρακτήρα για τη Ριντ, καθώς αποτέλεσε το τελευταίο εντός έδρας ματς του προπονητή της Σενφτ πριν την αποχώρησή του για την Καρλσρούη το καλοκαίρι. Μετά το τέλος του αγώνα ο 36χρονος τεχνικός δήλωσε: «Δεν θα πάμε στην Βιέννη για την ισοπαλία, αλλά θα κυνηγήσουμε ακόμα μία νίκη για να ολοκληρώσουμε ιδανικά την σεζόν».
Aγωνιστικά Νέα: Τελευταία στιγμή θα κριθεί η κατάσταση του αναντικατάστατου κεντρικού αμυντικού Σολμπάουερ (31/0). Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμού ο νεαρός επιθετικός Αϊσοουίρεν (7/0) καθώς και ο βασικός επιθετικός Βαν Βάικ (29/3). Εκτός παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες. Ο στόπερ Κιρνμπάουερ (6/0), ο έτερος αμυντικός Σρέζερ (10/0), ο μέσος Βέρνιτσινγκ (10/0), ο φορ Σανέ (8/0) καθώς και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Βίμερ (-).
Εκτίμηση
Η Ραπίντ είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα στο γήπεδο από το ξεκίνημα, κάτι που αναμένεται να ανοίξει τον ρυθμό της αναμέτρησης. Η Ριντ έχει δείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τους χώρους και δύσκολα θα περιοριστεί αποκλειστικά σε παθητικό ρόλο για να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου ματς. Τα δεδομένα του ζευγαριού ευνοούν παιχνίδι με φάσεις, υψηλό τέμπο και πολλά γκολ
Λουντογκόρετς
Λοκομοτίβ Πλόβντιβ
Νις
Σεντ Ετιέν
Μόντσα
Κατανζάρο
Κφουμ Όσλο
Τρόμσο
Αάλεσουντ
Χαμ Καμ
Βαλερένγκα
Κρίστιανσουντ
Μπραν
Σάρπσμποργκ 08
Ρόζενμποργκ
Μπόντο Γκλιμτ
Φρέντρικσταντ
Σταρτ
Έργκριτε
Έλφσμποργκ
2