Επιστροφή Γουάιλντερ στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Η Λίβερπουλ που προέρχεται από το απολαυστικό 4-3 με την Φούλαμ στην έδρα της, δοκιμάζεται στην έδρα της ουραγού Σέφιλντ ΓΙουνάιτεντ η οποία μετά την πεντάρα από την Μπέρνλι προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον Κρις Γουάιλντερ να επιστρέφει στο Μπράμαλ Λέιν μετά την άνοιξη του 2021.
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤΠαρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στα δύο διαδοχικά ντέρμπι της ουράς με Μπόρνμουθ και Μπέρνλι γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες με 1-8 συνολικό σκορ. Έμεινε έτσι μόνη στον πάτο της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς σε 14 αγωνιστικές (1-2-11) και βρίσκεται στο -4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Αλλαγή σκυτάλης έφερε η συντριβή στο Τερφ Μουρ, με τον Πολ Χέκινγκμπότομ να αποτελεί παρελθόν και τη διοίκηση να δίνει τα ηνία στον Κρις Γουάιλντερ. Ο 56χρονος γυρίζει σε γνωστά λημέρια αφού βρισκόταν στις «λεπίδες» για μια πενταετία (2016-2021) όπου και οδήγησε την ομάδα από την Λιγκ 1 στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ στην πρώτη χρονιά στα μεγάλα σαλόνια την έφτασε στην 9η θέση. Αποχώρησε τον Μάρτιο του 2021 αφήνοντας την ομάδα στην τελευταία θέση μετά από μια απογοητευτική σεζόν που έφερε εν τέλει τον υποβιβασμό. Τελευταία του δουλειά ένα μικρό διάστημα στην Γουότφορντ στο φινάλε της περσινής σεζόν.
«Πολύ απλά ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ακριβώς όπως το 2016, όταν αυτός ο σύλλογος σε καλεί, δεν είναι κάτι που το προσπερνάς. Αυτή είναι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, είναι η ομάδα μου και είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, το καταλαβαίνω, αλλά νομίζω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά», δήλωσε ο Γουάιλντερ που θα κάνει ντεμπούτο στο σημερινό.
Έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του αφού η Σέφιλντ διαθέτει τη χειρότερη επίθεση με 11 γκολ ενεργητικό και τη χειρότερη άμυνα με 39 τέρματα παθητικό. Αν δεχτεί 2+ γκολ στο σημερινό θα κάνει νέο αρνητικό ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ ως η ομάδα που έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα μετά από 15 αγωνιστικές.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο φορ ΜακΜπέρνι (8/2) ενώ δύσκολα θα προλάβει ο βασικός μπακ-χαφ Μπάλντοκ (8/0) που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο προηγούμενο. Συνεχίζουν στα πιτς οι δύο βασικοί στόπερ, Μπάσαμ (8/0), Ίγκαν (6/0), οι φορ Όσουλα (3/0), Τζέμπισον (-), Μπρούστερ (5/0) ο μπακ-χαφ Λόου (2/0), και ο μέσος Ντέιβις (3/0).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΈκανε το 11x11 στο γήπεδο της τη φετινή σεζόν ενώ επέκτεινε σε επτά ματς το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα (4-3-0). Εκτός έδρας αγνοεί τη νίκη στα τέσσερα τελευταία και δεν έχει κρατήσει το μηδέν στις οκτώ τελευταίες εξόδους της, δεχόμενη συνολικά 13 τέρματα.
Μπήκε στην αγωνιστική όντας στην 2η θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ με ματς λιγότερο. Μπροστά της έχει δύο βατά εκτός έδρας με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Κρίσταλ Πάλας πριν το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Κλοπ ρωτήθηκε για το αν θα αναπροσαρμόσει τα πλάνα του μετά την αλλαγή προπονητή στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: «Προφανώς θυμάμαι τον τρόπο που έπαιζε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υπό τον Κρις Γουάιλντερ. Μάλλον μπορούμε να πετάξουμε την ανάλυσή μας, αλλά θα πρέπει να δούμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, αλλά θα δούμε… Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πάρα πολύ η προσέγγιση τους. Τι μπορεί να αλλάξει σε τόσο λίγο διάστημα; Πρέπει απλώς να προετοιμαστούμε για έναν αγώνα ποδοσφαίρου».
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίστηκε στο γόνατο ο στόπερ Μάτιπ (10/0) και όπως είπε ο Κλοπ τα νέα δεν φαίνονται ενθαρρυντικά. Θα λείψουν ξανά ο βασικός γκολκίπερ Άλισον (13/0), ο εξτρέμ Ζότα (12/4), ο μπακ Ρόμπερτσον (8/1) και οι χαφ Τιάγκο (-), Μπαίτσετιτς (-).
Εκτίμηση
Η μέρα με τη νύχτα οι δύο ομάδες κάτι που αποτυπώνεται από τη βαθμολογία και τις αποδόσεις. Η συντριβή στην έδρα της Μπέρνλι έφερε αλλαγή προπονητή στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με τον Γουάιλντερ να ανακοινώνεται μόλις χθες. Δεν θα έχει θέμα προσαρμογής ο έμπειρος τεχνικός που ήταν πέντε χρόνια στην ομάδα αλλά προφανώς δεν μπορεί να αλλάξει πολλά με μία προπόνηση. Μονόδρομος η νίκη για την Λίβερπουλ η οποία μπορεί να βρει γκολ απέναντι στη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Βέβαια και η ίδια εκτός έδρας δεν έχει κρατήσει το μηδέν στις οκτώ τελευταίες εξόδους της και δεν θα απέκλεια και κάποιο τέρμα από πλευράς γηπεδούχων. Με το όβερ στα πατώματα, θα πάω με το 4-6 τέρματα.
Γουλβς
Φούλαμ
Έβερτον
Σάντερλαντ
Λιντς
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Κλαμπ Μπριζ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Μαλίν
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Μπαΐα
Γκρέμιο
Σάντος
Κοριτίμπα
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Στρασβούργο
Μονακό
Παρί
Παρί Σεν Ζερμέν
Νις
Μετς
Ναντ
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Ρεν
Λυών
Λανς
Λοριάν
Χάβρη
Λιλ
Οσέρ
Ντιναμό Δρέσδης
Χόλσταϊν Κίελ
Ντάρμσταντ
Πάντερμπορν
Μαγδεμβούργο
Καϊζερσλάουτερν
Γκρόιτερ Φιρτ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Σάλκε
Μπραουνσβάιγκ
Καρλσρούη
Μπόχουμ
Έλβερσμπεργκ
Πρόισεν Μούνστερ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χέρτα Βερολίνου
Αννόβερο
Νυρεμβέργη
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Βίμποργκ
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Βέιλε
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Λουγκάνο
Βασιλεία
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Άρης
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Νάσβιλ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Αϊντχόφεν
Τβέντε
Άλκμααρ
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Χρόνινγκεν
Χέρενφεν
Άγιαξ
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μιάλμπι
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάμαρμπι
Μάλμε
Μπρομαποϊκάρνα
Κάλμαρ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ
Μάντσεστερ Σίτι
Άρσεναλ
Άστον Βίλα
Τότεναμ
Τσέλσι
Μπόρνμουθ
Λούτον
Μπέρνλι