Η «επτάρα» φέρνει ξανά υψηλό σκορ
Αγώνας ρεβάνς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση νίκης της Τουν με επτά γκολ διαφορά, ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί σε αυτήν του Κόνφερενς Λιγκ.Α' Ματς: Λεχ Πόζναν - Τουν 7-0
ΤΟΥΝ
Η Τουν έζησε την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία μία από τις πιο «μαύρες» βραδιές της ιστορίας της. Η πρωταθλήτρια Ελβετίας αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λεχ Πόζναν και μέσα σε μόλις 35 λεπτά, από το 10’ έως το 45’, κατάφερε –γιατί περί κατορθώματος πρόκειται– να δεχθεί πέντε γκολ. Στην επανάληψη ο προπονητής Τζιάν Λούκα Πριβιτέλι προσπάθησε με αλλαγές να μαζέψει κάπως την κατάσταση, όμως στο 48' έγινε το 6-0 από τους Πολωνούς και στο 79' μπήκε το κερασάκι στην τούρτα για το 7-0.
Εντός συνόρων η Τουν ζήτησε και πήρε αναβολή για το ματς με τη Σερβέτ στο πρωτάθλημα Ελβετίας, με στόχο να επικεντρωθεί στο πως θα μαζέψει απόψε τα ασυμμάζευτα.
Την ερχόμενη Κυριακή (30/8) έχει δύσκολο ντέρμπι εντός συνόρων στην έδρα της Σεν Γκάλεν. Μόλις τρεις νίκες σε εννέα επίσημα μετράει η Τουν, με τον προπονητή Πριβιτέλι να βρίσκεται υπό τρομερή πίεση. Και να αποκλειστεί απόψε, που φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο, έχει κλειδώσει δεδομένα την παρουσία της στο Κόνφερενς.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Ελβετός προπονητής γνωρίζει πως δεδομένα δε θα έχει διαθέσιμο τον βασικό αμυντικό Μοντολιό, ο οποίος θα επιστρέψει τον Ιανουάριο. Νέο πρόβλημα και εκτός ο καλός φορ Γκούτμπουμ (3/1). Ο χρήσιμος μέσος Ματίας Κάιτ βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του, όμως η αποψινή ρεβάνς έρχεται αρκετά νωρίς. Άλλα ζητήματα δεν υπάρχουν στην πλευρά της Τουν, με τον κόουτς Πριβιτέλι να ετοιμάζει μέχρι και έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα, μετά την 7άρα που δέχθηκε στην Πολωνία.
ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ
Η Λεχ Πόζναν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν είναι μόνο οι πέντε συνεχόμενες νίκες που κουβαλάει, αλλά και το γεγονός ότι δε δέχεται εύκολα γκολ, με τέσσερα σερί ματς χωρίς παθητικό. Η ομάδα του Νιλς Φρεντέρικσεν επιβλήθηκε με 7-0 της Τουν και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στο Γιουρόπα Λιγκ.
Η Πρωταθλήτρια Πολωνίας ήδη από το πρώτο ημίχρονο βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 5-0, με τον Γουέλμαρκ να σκοράρει στο 10' και στο 25'. Ενδιάμεσα ο Σαΐάντ είχε διαμορφώσει το 2-0 και στο 44' ο Σκρίπζακ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Μουράφσκι στο 45' διεύρυνε το ευρύ σκορ που είχε αποκτήσει η Λεχ Πόζναν. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48' ο Χάκανς έκανε το 6-0, για να μπει το κερασάκι της τούρτας στο 79' από τον Γκάμνι.
Εντός συνόρων δεν αγωνίστηκε απέναντι στη Γιαγκελόνια, καθώς αμφότερες οι ομάδες ζήτησαν αναβολή. Από τον περασμένο Μάρτιο (12/3) και την ήττα από τη Σαχτάρ για το Κόνφερενς Λιγκ, έχει να χάσει παιχνίδι η Λεχ Πόζναν, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Αγωνιστικά Νέα: Ο κόουτς Φρεντέρικσεν αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα απουσιών. Τον Ιανουάριο αναμένεται να επιστρέψει ο κομβικός εξτρέμ Γκολιζάντεχ, ενώ ο βασικός στόπερ Μπένγκτσον πηγαίνει μέρα με τη μέρα, καθώς όποτε δοκιμάζει να ανεβάσει ένταση στις προπονήσεις αισθάνεται ενοχλήσεις στο πέλμα. Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα επιστρέψει ο μεσοεπιθετικός Γιαγκέλο, ενώ κοντά στην επιστροφή του βρίσκεται ο φορ Γιακόμπτσικ, που υπέστη διάστρεμμα, αλλά δύσκολα θα ρισκαριστεί η συμμετοχή του σε ρεβάνς με 7-0 σκορ από το πρώτο παιχνίδι.
Εκτίμηση
Η Τουν γνωρίζει πως μόνο με θαύμα θα μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να μπει στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Θα συμβιβαστεί με το Κόνφερενς, καθώς το 7-0 του πρώτου αγώνα είναι υπερβολικό. Θα μπουν για τη νίκη οι γηπεδούχοι, έστω για το γόητρο. Σε εξαιρετικό φεγγάρι οι φιλοξενούμενοι. Θα έχει εκ νέου πολλά γκολ η αναμέτρηση.
Άστον Βίλα
Φούλαμ
Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Λασκ Λίντσερ
WSG Τιρόλ
ΣΚ Μπέβερεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Βέστερλο
Σταντάρ Λιέγης
Κόρτραϊκ
Κοριτίμπα
Βιτόρια Μπαΐα
Λυών
Ανζέ
Παρί
Μονακό
Στρασβούργο
Οσέρ
Τρουά
Λε Μαν
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Καρλσρούη
Χαϊντενχάιμ
Λουκέρνη
Σιόν
Σεντ Γκάλεν
Σερβέτ
Γκρασχόπερς
Βαντούζ
Κηφισιά
Ολυμπιακός
Κολοράντο Ράπιντς
Σικάγο Φάιαρ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Όστιν
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Κολόμπους Κρου
DC Γιουνάιτεντ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σινσινάτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σάρλοτ
Ορλάντο Σίτι
Μπέτις
Μάλαγα
Μπαρτσελόνα
Αλαβές
Μίλαν
Ίντερ
Ουντινέζε
Ρόμα
Ομόνοια
ΑΕ Λεμεσού
Κλαμπ Αμέρικα
Τολούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ατλάντε
Μοντερέι
Τιχουάνα
Πατσούκα
Τίγκρες
Αάλεσουντ
Σάντεφιορντ
Άγιαξ
Άλκμααρ
Καμπούρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Αϊντχόφεν
Βίλεμ
Χέρενφεν
Ναϊμέγκεν
Μαρίτιμο
Σάντα Κλάρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Ρίο Άβε
Αρούκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Πόρτο
Εστορίλ
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Μπασακσεχίρ
Σαμσουνσπόρ
Αμέντ Σπορτίφ
Έγιουπσπορ