Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

EURO 2020-Τουρκία: Με πίστη για διάκριση

EURO 2020-Τουρκία: Με πίστη για διάκριση

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/6/2021 18:40
Η Τουρκία έρχεται με φόρα και δίψα για διάκριση σε μία διοργάνωση στης οποίας τα προκριματικά εντυπωσίασε. Από εκεί και έπειτα όμως δεν τα πήγε καλά στο Nations League και υποβιβάστηκε στην Γ' κατηγορία, έχει ξεκινήσει όμως εντυπωσιακά στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η νίκη της επί της Ολλανδίας στην πρεμιέρα προκάλεσε αίσθηση, ήρθε το διπλό στη Νορβηγία να την χρίσει από νωρίς φαβορί αλλά η ισοπαλία με την Λετονία την επανάφερε στην πραγματικότητα.

Μοιάζει έτοιμη για μία διάκριση, έχει παίκτες στο ρόστερ της που προέρχονται από πολύ καλές χρονιές και αυτό είναι που την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη.

Προηγούμενες διοργανώσεις:


Highlight της παρουσίας της στη διοργάνωση είναι η συμμετοχή της στα ημιτελικά στο EURO 2008. Εκεί αφού πέρασε ως 2η τον όμιλο, στην ισοβαθμία βέβαια με την Πορτογαλία, έβγαλε εκτός στην διαδικασία των πέναλτι την Κροατία και βρήκε μπροστά της τους Γερμανούς. Πάλεψε αρκετά στον ημιτελικό αλλά ένα γκολ του Λαμ στο 90' την έριξε στο καναβάτσο. Έχει λάβει μέρος σε τέσσερις διοργανώσεις, τις δύο κατάφερε να περάσει από τον όμιλο.

Πως προκρίθηκε


Όπως είπαμε και παραπάνω η παρουσία της στα προκριματικά ήταν εντυπωσιακή και αυτό γιατί διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρώτη θέση από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία αν και τελικά περιορίστηκε στην 2η. Ωστόσο μέτρησε μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στους «πετεινούς», ωστόσο απέτυχε να κερδίσει την Ισλανδία (ήττα εκτός, ισοπαλία εντός) και στην ουσία γι' αυτό δεν τερμάτισε 1η.

Αξιοπρόσεκτο το γεγονός πως δέχτηκε μόλις 3 γκολ στα 10 παιχνίδια που έδωσε, πέτυχε βέβαια 18 επίδοση που θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.
EURO 2020-Τουρκία: Με πίστη για διάκριση

Προπονητής: Σενόλ Γκιουνές


Ήρθε στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2019 ως αντικαταστάτης του Μιρτσέα Λουτσέσκου ο οποίος απέτυχε στην παρουσία του στους γείτονες και ο ίδιος έχει καταφέρει να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας. Άλλωστε με αυτόν στον πάγκο η Τουρκία έχει φτάσει στη μεγαλύτερη της διάκριση, στην 3η θέση που κατέκτησε στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής το 2002. Πλέον σαφώς πιο έμπειρος, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Τουρκίας με Τραμπζονσπόρ και Μπεσίκτας θέλει να φέρει και πάλι την Τουρκία σε περίοπτη θέση στην διοργάνωση. Μπορεί να φτάσει ως τα προημιτελικά.
EURO 2020-Τουρκία: Με πίστη για διάκριση

Το ρόστερ


Ο αρχηγός της και πιο έμπειρος παίκτης της (66 συμμετοχές) Μπουράκ Γιλμάζ προέρχεται από μία φανταστική χρονιά με την φανέλα της Λιλ καθώς στέφθηκε πρωταθλητής Γαλλίας πετυχαίνοντας 16 γκολ. Θα έχει πάνω του αρκετά φώτα αλλά ο ενορχηστρωτής αυτής της ομάδας είναι ο Τσαλχάνογλου. Από τους βασικούς πυλώνες της φετινής Μίλαν στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι και ο κύριος εκφραστής του παιχνιδιού της. Από κοντά και ο ταλαντούχος μέσος της Λιλ, Γιαζίτσι που έρχεται από μία γεμάτη χρονιά με τους πρωταθλητές Γαλλίας. Ο Τσακίρ της Τραμπζονσπόρ και ο Γκιουνόκ της Μπασάκ θα μονομαχήσουν για μία θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν αρκετές λύσεις μεταξύ των Ντεμιράλ, Σογιοντσού, Αϊχάν και Καμπάκ.

Στόχος:


Με την εικόνα που έχει δείξει ως τώρα ό,τι άλλο πέρα από την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης θα συνιστά αποτυχία για την γειτονική χώρα. Έχει ψυχολογία να κοντράρει ακόμα και την Ιταλία αλλά ας πούμε ότι η Ελβετία και η Ουαλία είναι αντίπαλοι στα μέτρα της. Η κλήρωση φέρνει αντιμέτωπο τον 2ο του πρώτου ομίλου με τον 2ο του δευτέρου οπότε οι ελπίδες για κάποια διάκριση αυξάνονται.

Τερματοφύλακες: Αλτάι Μπαγιντίρ (Φενερμπαχτσέ), Μερτ Γκιουνόκ (Μπασακσεχίρ), Ουγκουρτσάν Τσακίρ (Τραμπζονσπόρ)

Αμυντικοί: Ζεκί Τσελίκ (Λιλ), Τσαγκλάρ Σουγιουντσού (Λέστερ), Καν Αϊχάν (Σασουόλο), Μερίχ Ντεμιράλ (Γιουβέντους), Μερτ Μουλντούρ (Σασουόλο), Οζάν Καμπάκ (Σάλκε), Ριντβάντ Γιλμάζ (Μπεσίκτας), Ουμούτ Μεράς (Χάβρη).

Μέσοι: Γιουσούφ Γιαζιτσί (Λιλ), Ντορουκχάν Τοκάζ (Μπεσίκτας), Ιρβάν Καχβετσί (Φενερμπαχτσέ), Οκάι Γιοκουσλού (Γουέστ Μπρομ), Ορκούν Κοκτσού (Φέγενορντ), Οζάν Τουφάν (Φενερμπαχτσέ), Ταϊλάν Ανταλιαλί (Γαλατασαράι), Χακάν Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Ντορουκχάν Τορκέζ (Μπεσίκτας).

Επιθετικοί: Μπουράκ Γιλμάζ (Λιλ),Τσενγκίζ Ουντέρ (Λέστερ), Ενές Ουνάλ (Χετάφε), Αμπντουλκαντίρ Ομούρ (Τραμπζονσπόρ), Κενάν Κάραμαν (Φορτούνα Ντίσελντορφ).

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.