Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020-Ισπανία: Μ’ ένα όνειρο τρελό παρά το νεανικό σύνολο

Euro 2020-Ισπανία: Μ’ ένα όνειρο τρελό παρά το νεανικό σύνολο

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/6/2021 18:40
Η Ισπανία πάει στο Euro 2020 κάνοντας όνειρα για διάκριση έχοντας αρκετούς άπειρους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό της. Παράλληλα δεν υπάρχει στο ρόστερ της ούτε ένας ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Του Δημήτρη Ρήγα

Οι «φούριας ρόχας» οι οποίοι βρίσκονται στην 6η θέση της κατάταξης της FIFA ξεκίνησαν μέτρια την προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Έμειναν στην ισοπαλία εντός έδρας με την Ελλάδα (1-1), όμως ακολούθησε η δύσκολη νίκη μέσα στη Γεωργία (2-1) και μία πιο εύκολη απέναντι στο Κόσοβο με 3-1. Τον προσεχή Οκτώβρη θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Nations League καθώς έχει προκριθεί στην τελική φάση που θα λάβει χώρα στην Ιταλία. Τράβηξε τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη επάνω της νικώντας 6-0 τη Γερμανία το Νοέμβριο του 2020.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Η Εθνική Ισπανίας απουσίασε μόλις σε 5 από τις 15 φορές που διεξήχθη Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο παρελθόν. Στην πρώτη της συμμετοχή το 1964 κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο παίζοντας εντός έδρας. Ακολούθησαν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης. Αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων το 1980 στην Ιταλία, ενώ το 1984 έχασε στον τελικό από τη διοργανώτρια Γαλλία.

Το 1988 αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, ενώ το 1992 καταγράφηκε η τελευταία της απουσία από τελική φάση, μια και δεν εξασφάλισε εισιτήριο για τα γήπεδα της Σουηδίας. Ακολούθησε η «κατάρα» των προημιτελικών, καθώς εκεί σταμάτησε η πορεία της τόσο το 1996 όσο και το 2000.

Στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 έμεινε εκτός συνέχειας από το γκρουπ, τερματίζοντας πίσω από την Ελλάδα και τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Το 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και κατέκτησε το δεύτερό της τρόπαιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα στην Πολωνία και την Ουκρανία επανέλαβε το κατόρθωμά της διαλύοντας μάλιστα την Ιταλία στον τελικό με 3-0. Ωστόσο το 2016 οι «ατζούρι» πήραν μία άτυπη ρεβάνς και την άφησαν εκτός συνέχειας στη φάση των «16» του Euro της Γαλλίας.

Πώς προκρίθηκε


Συνηθίζει να παρουσιάζεται άκρως αποτελεσματική στα προκριματικά και το απέδειξε σε ακόμα μία περίπτωση, όταν χρειάστηκε να τσεκάρει το εισιτήριό της για τη διοργάνωση. Κληρώθηκε στον 6ο όμιλο κι έπρεπε να αντιμετωπίσει τη Σουηδία και τη Νορβηγία, αλλά και τις Ρουμανία, Νησιά Φαρόε και Μάλτα.

Έκανε επίδειξη δύναμης και τερμάτισε στην κορυφή του γκρουπ με συγκομιδή 26 βαθμών, έπειτα από οκτώ νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες. Εντυπωσιακή επιθετικά με 31 γκολ στο ενεργητικό της. Σοβαρή και στο ανασταλτικό κομμάτι με την εστία της να παραβιάζεται όλες κι όλες πέντε φορές.
Euro 2020-Ισπανία: Μ’ ένα όνειρο τρελό παρά το νεανικό σύνολο

Ο προπονητής: Λουίς Ενρίκε


Ο 51χρονος Αστουριανός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Ισπανίας τον Ιούλιο του 2018, μόλις μία εβδομάδα μετά την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και τον αποκλεισμό στη φάση των «16» από τη διοργανώτρια χώρα.

Αντικατέστησε τον παλιό συμπαίκτη του Φερνάντο Ιέρο ο οποίος καθοδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μόνο στο τουρνουά. Τον Ιούνιο του 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του, καθώς βίωνε οικογενειακό δράμα, με την κόρη του να φεύγει από τη ζωή. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους επέστρεψε στο «τιμόνι» των «φούριας ρόχας».
Euro 2020-Ισπανία: Μ’ ένα όνειρο τρελό παρά το νεανικό σύνολο

Το ρόστερ


Αν κάτι δεν λείπει στην Ισπανία είναι σίγουρα το ταλέντο. Κοιτώντας κανείς τη λίστα με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές μπορεί να βρει πολλά αστέρια σε όλες τις γραμμές και μάλιστα κάποιοι διαθέτουν και το στοιχείο της εμπειρίας.

Παρ’ όλα αυτά παραμένει εντυπωσιακό κι αποτελεί είδηση το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεταξύ των διεθνών Ιβήρων ούτε ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά ξεχωρίζει η απουσία του τραυματία Σέρχιο Ράμος ο οποίος λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός.

Σημαντικές πάντως είναι και οι απουσίες αθλητών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις με πιο χαρακτηριστικά παράδειγμα τους Καρβαχάλ και Ίσκο. Ο Μπουσκέτς θα είναι ο αρχηγός εντός κι εκτός γηπέδου, ενώ δεν υπάρχει κάποιος πραγματικός σούπερ σταρ. Ενδεχομένως κομβικό ρόλο να παίξει στην επίθεση ο Φεράν Τόρες της Μάντσεστερ Σίτι ο οποίος έχει πραγματοποιήσει ορισμένες σπουδαίες εμφανίσεις φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Στόχος


Δεν υπάρχει διοργάνωση τα 15 τελευταία χρόνια στην οποία η Εθνική Ισπανίας δεν ξεκινάει με στόχο την κατάκτησή της. Αυτό σημαίνει ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Βρίσκεται στον βατό 5ο όμιλο και το πιο δύσκολο ματς θα είναι αυτό της πρεμιέρας με τη Σουηδία. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Πολωνία και η αυλαία της πρώτης φάσης θα πέσει κόντρα στη θεωρητικά αδύναμη Σλοβακία.

Με δεδομένο ότι θα αγωνίζεται στην έδρα της, καθώς τα παιχνίδια θα λάβουν χώρα στη Σεβίλλη, θα αποτελέσει έκπληξη πρώτης τάξεως αν δεν τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ. Οι διασταυρώσεις είναι δύσκολες καθώς θα είναι στην πλευρά όπου θα βρεθούν κι άλλα μεγαθήρια. Αν θέλει να φτάσει μέχρι τέλους χρειάζεται να κερδίσει τους καλύτερους. Κατά τη γνώμη μας το «ταβάνι» της αυτή τη στιγμή μοιάζει η τετράδα.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρόμπερτ Σάντσεθ (Μπράιτον)

Αμυντικοί: Γκαγιά (Βαλένθια), Ζόρντι Άμπα (Μπαρτσελόνα), Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ), Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Έρικ Γκαρσία (Μάντσεστερ Σίτι), Ντιέγκο Γιορέντε (Λιντς), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο (Λίβερπουλ), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φαμπιάν (Νάπολι)

Επιθετικοί: Ντάνι Όλμο (Λειψία), Οϊαρθάμπαλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μοράτα (Γιουβέντους), Μορένο (Βιγιαρεάλ), Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Αντάμα Τραορέ (Γουλβς), Σαράμπια (Παρί Σεν Ζερμέν)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.