Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6 (παρ.): ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση βγαλμένη από τα πιο τρελά «ερυθρόλευκα» όνειρα! (video)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6 (παρ.): ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση βγαλμένη από τα πιο τρελά «ερυθρόλευκα» όνειρα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/3/2024 00:38
Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από όνειρο διέλυσε με 6-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση, ανέτρεψε το εις βάρος 4-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ τρελαίνοντας όλη την Ευρώπη! Ποντένσε (10’), Φορτούνης (36’), Ελ Καμπί (45+3’, 65’), Γιόβετιτς (93’) και Ελ Αραμπί (103’) οι σκόρερ της ιστορικής ανατροπής, με τους Ισραηλινούς να μειώνουν απλώς στο 57’ με πέναλτι του Ζάχαβι.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και βρίσκεται στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ! Κάτι μου έμοιαζε με άπιαστο όνειρο μετά την ήττα με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» έγινε πραγματικότητα στη ρεβάνς του ουδέτερου γηπέδου της Μπάτσκα Τόπολα εκεί όπου οι Πειραιώτες απέδειξαν περίτρανα πως στο πρώτο ματς είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους. Με μια ολοκληρωμένη εμφάνιση, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ισοπέδωσε με 6-1 τους Ισραηλινούς στην παράταση, σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία του συλλόγου, και προκρίθηκε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 25 χρόνια!

Οι Πειραιώτες έθεσαν από νωρίς τις βάσεις της μεγάλης ανατροπής με το γρήγορο γκολ του Ποντένσε (10’), ενώ στο 36’ τη σκυτάλη πήρε ο Φορτούνης ο οποίος διπλασίασε το σκορ της ομάδας του ύστερα από ασίστ του Πορτογάλου εξτρέμ. Ο Ελ Καμπί «έγραψε» το 3-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ και παρά τη μείωση του σκορ από την Μακάμπι με πέναλτι του Ζάχαβι στο 57’, ο Μαροκινός «χτύπησε» ξανά με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι κάνοντας το 4-1 στο 65’.

Όπως και στο «Γ. Καραϊσκάκης» αυτό ήταν το τελικό σκορ στα 90 λεπτά αφού οι Ισραηλινοί σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πέρετζ στο 77’ για να μειώσουν σε 4-2 και να πάρουν ξανά προβάδισμα πρόκρισης, ενώ στο 90+3’ ο νεοεισελθόντας Γιόβετιτς αστόχησε τετ-α-τετ χάνοντας την ευκαιρία να λυτρώσει τον Ολυμπιακό στο φινάλε.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου υπήρχε το ερωτηματικό αν οι μαχητές του Μεντιλίμπαρ θα άντεχαν από την υπερπροσπάθεια. Με το μάτι να γυαλίζει όμως, οι Πειραιώτες ήταν αποφασισμένοι να δώσουν και την τελευταία ικμάδα της ενέργειας τους για να γυρίσουν με την πρόκριση στον Πειραιά. Ο Γιόβετιτς πήρε το αίμα του πίσω στο 93’ «γράφοντας» το 5-1 και δίνοντας σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό, που λίγο αργότερα πέτυχε και έκτο γκολ με τον Ελ Αραμπί (103’) αποκτώντας αβαντάζ δύο τερμάτων.

Αυτή η πρόκριση δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να χαθεί. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εξαιρετική διαχείριση απέναντι σε μια Μακάμπι Τελ Αβίβ που δεν είχε καθαρό μυαλό, μην έχοντας καταλάβει τι της είχε συμβεί, και το τελικό σφύριγμα έστειλε τον Ολυμπιακό στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά! Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει πρόκριση ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση έχοντας χάσει με διαφορά τριών τερμάτων το πρώτο ματς εντός έδρας!

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Ρόμπι Κιν κατέβασε τους ίδιους έντεκα που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Μισπάτι ήταν στην εστία, με τους Σαχάρ, Νασμιάς, Σαμπόριτ και Ρεβίβο στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Πέρετς με τους Φαβ Όβερεμ και Κανισόφσκι ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ντάβιντα και Μίλσον ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης με τον Ζάχαβι στην κορυφή.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορούσε να υπολογίζει τελικά στον Πασχαλάκη μετά τις ενοχλήσεις στον ώμο και κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τζολάκης. Κατά τα άλλα η ενδεκάδα ήταν η ίδια με το πρώτο ματς. Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσο και Ορτέγα ήταν η τετράδα της άμυνας, στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Τσικίνιο, Έσε και Όρτα, ενώ η επιθετική τριπλέτα ήταν με Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Καμπί στην κορυφή.

Ονειρικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό με γκολάρα του Ποντένσε

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε την υπεροχή από το ξεκίνημα και βρήκε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ποντέσε βρέθηκε με τη μπάλα στο όριο της περιοχής μπροστά σε δύο αμυντικούς της Μακάμπι και παρότι δεν είχε καλή ισορροπία, έστειλε με σουτ τη μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα των Ισραηλινών για το 1-0!



Πλήρη υπεροχή των «ερυθρόλευκων» και 2-0 με τον Φορτούνη

Το γκολ γέμισε με ψυχολογία τους «ερυθρόλευκους» που όμως δεν παρασύρθηκαν και κυκλοφορούσαν με υπομονή την μπάλα, ψάχνοντας ρήγματα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Μακάμπι, η οποία είχε εξ αρχής την τακτική να κλείσει όλους τους χώρους. Λίγο μετά το 1-0 οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον ποιοτικό εξτρέμ Μίλσον ο οποίος έδωσε στο 14’ τη θέση του στον Μπιτόν.

Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα του Ολυμπιακού ο οποίος «άγγιξε» σε δύο περιπτώσεις το 2-0 σε διάστημα ενός λεπτού. Στο 25’ ο Ορτέγκα έκανε το γύρισμα για τον Ελ Καμπί ο οποίος δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Μισπάτι, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μαροκινός δεν έπιασε καλά την κοντινή προβολή, αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Όρτα, και ο γκολκίπερ της Μακάμπι μπλόκαρε.

Η τρίτη ευκαιρία του Ολυμπιακού μετά το 1-0 αποδείχθηκε και φαρμακερή για τους Ισραηλινούς. Στο 36’ ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα και έβγαλε εκπληκτική μπαλιά για τον Φορτούνη, αυτός βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μισπάτι και με αψεγάδιαστο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.



Ο Ελ Καμπί ισοφάρισε το συνολικό σκορ από το ημίχρονο

Οι Πειραιώτες χρειάζονταν ένα ακόμα γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα και το βρήκαν πριν το ημίχρονο! Στο 44’ ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελ Καμπί με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 3-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ένα πρώτο 45λεπτο πλήρους υπεροχής από πλευράς Ολυμπιακού, είναι ενδεικτικό πως η Μακάμπι κατέγραψε μόλις ένα σουτ και αυτό μακρινό από τον Ζάχαβι χωρίς να ανησυχεί τον Τζολάκη.



Γρήγορο γκολ με Ζάχαβι η Μακάμπι απάντησε άμεσα με ΓΚΟΛΑΡΑ ο Ελ Καμπί

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η Μακάμπι ήταν αυτή που βρήκε γρήγορο γκολ στην επανάληψη, κερδίζοντας πέναλτι στη δεύτερη φορά που πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Στο 55’ ο Κανισόφσκι έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού και ανατράπηκε από τον Ρέτσο στο ύψος της μικρής περιοχής δίνοντας την ευκαιρία στον Ζάχαβι να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 3-1. Ο Ισραηλινός έφτασε έτσι τα επτά γκολ σε τέσσερα ματς απέναντι στους «ερυθρόλευκους» δίνοντας παράλληλα σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.



Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν ξανά ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Το σκηνικό θύμιζε αυτό του πρώτου μέρους με τους Πειραιώτες να κυκλοφορούσαν διαρκώς τη μπάλα έξω από τα καρέ της Μακάμπι και στην πρώτη τους ευκαιρία, βρήκαν γκολ. Και τι γκολ! Ο Ορτέγα έκανε το γέμισμα και ο Ελ Καμπί με ένα μαγικό γυριστό σουτ έκανε το 4-1 πετυχαίνοντας ένα από τα πιο όμορφα τέρματα στη φετινή διοργάνωση! Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ και ήταν οριακή αλλά εν τέλει το τέρμα μέτρησε κανονικά προς τέρψης της ελληνικής ομάδας και το συνολικό σκορ έφτασε στο 5-5! Η αλήθεα είναι ότι θα ήταν πολύ κρίμα να μην μετρούσε ένα τέτοιο γκολ!

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6 (παρ.): ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση βγαλμένη από τα πιο τρελά «ερυθρόλευκα» όνειρα! (video)
Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ολυμπιακός «άγγιξε» και 5ο τέρμα όταν μετά από αντεπίθεση ο Ποντένσε επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση της Μακάμπι ήρθε στο επόμενο λεπτό, με τον Νταβίντα να κάνει την κούρσα από τα αριστερά, απέφυγε τον Ρέτσο και έκανε το γύρισμα προ του Τζολάκη όμως η μπάλα δε βρήκε αποδέκτη, ενώ εν συνεχεία ο άσος των Ισραηλινών υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ.

«Άγγιξε» το 4-2 με Πέρετζ η Μακάμπι, τεράστια ευκαιρία του Γιόβετιτς στο φινάλε των 90’

Ο Κιν προχώρησε στην πρώτη αλλαγή τακτικής στο 75’ περνώντας δεύτερο φορ τον Τούργκεμαν αντί του αμυντικού μέσου Βαν Όβερεμ. Δύο λεπτά μετά η Μακάμπι «άγγιξε» το 4-2 αλλά ο Πέρετζ δεν μπόρεσε εξ επαφής να πιάσει την κεφαλιά από την μικρή περιοχή του Ολυμπιακού μετά από σέντρα-φαρμάκι του Νταβίντα. Ο Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του προχώρησε στην πρώτη αλλαγή στο 82’ με τον Γιόβετιτς να αντικαθιστά τον Όρτα και τους Πειραιώτες να παίζουν με δύο φορ. Λίγη ώρα μετά στο ματς πέρασε ο Ελ Αραμπί αντί του Ελ Καμπί.



Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε τη μπάλα στα τελευταία λεπτά αλλά οι παίκτες του ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι από την κούραση και υπέπιπταν σε αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Ωστόσο στο 90+3’ οι Πειραιώτες σπατάλησαν τεράστια φάση για το 5-1, όταν μετά από τρομερή πάσα του Ελ Αραμπί, ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε τετ-α-τετ, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ακολούθησαν δύο ανεκμετάλλευτα κόρνερ από πλευράς Πειραιωτών και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή έστειλε το ματς στην παράταση!



Το έχασε στο 90+3’, το έβαλε στο 93’ ο Γιόβετιτς και σκορ πρόκρισης ο Ολυμπιακός!

Στο ξεκίνημα της παράτασης ο Κιν άλλαξε μπακ περνώντας τον Α. Κοέν αντί του Σαχάρ και ο νεοεισελθόντας Ισραηλινός υπέπεσε σε φάουλ στο 92’ ανατρέποντας τον Ποντένσε έξω και αριστερά από τη μεγάλη περιοχή. Ο Φορτούνης επέλεξε να εκτελέσει απευθείας ένα λεπτό μετά, η μπάλα βρήκε στα σώματα και ο Γιόβετιτς με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 5-1, παίρνοντας το... αίμα του πίσω για το χαμένο τετ-α-τετ στο 90+3'! Ο Ολυμπιακός απέκτησε έτσι σκορ πρόκρισης ολοκληρώνοντας την μεγάλη ανατροπή! Καλούνταν πλέον να το διαχειριστεί.



Στο χορό των γκολ και ο Ελ Αραμπί, 6-1 ο Ολυμπιακός!

Ο Φορτούνης αμέσως μετά το γκολ έδειξε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Μασούρα. Λίγη ώρα μετά αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Ποντένσε δίνοντας τη θέση του στον Ιμπόρα. Ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα το ματς και στο 104’ πέτυχε και έκτο τέρμα. Ο Έσε έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Μασούρα, εκείνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και γύρισε στον Ελ Αραμπί ο οποίος σε κενή εστία «έγραψε» το 6-1!



Αυτή η πρόκριση δεν μπορούσε να χαθεί

Στο δεύτερο μισό της παράτασης ο Μεντιλίμπαρ πέρασε τον Κίνι αντί του Ροντινέι που δεν είχε σταματήσει να τρέχει στη δεξιά πλευρά. Αυτός όμως που συνέχισε να το κάνει ως το φινάλε ήταν ο Τσικίνιο ο οποίος θαρρείς πως είχε σιδερένια πνευμόνια, δεν σταματούσε το πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή μην επιτρέποντας στους με θολοωμένο μυαλό Ισραηλινούς θολωμένο μυαλό να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν άψογη διαχείριση και όταν είχαν την κατοχή «ψαλίδιζαν» το χρόνο, ενώ κοιτούσαν με ψυχραιμία και διάυγεια τις επιλογές που είχαν μπροστά. Μάλιστα στο 109’ πλησίασαν και σε έβδομο τέρμα με άστοχη κεφαλιά του Γιόβετιτς ενώ λίγο αργότερα βρήκαν δίχτυα με τον Ελ Αραμπί αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Στα τελευταία λεπτά οι Ισραηλινοί τα έπαιξαν όλα για όλα, έκλεισαν τον Ολυμπιακό στα καρέ του αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αμύνθηκαν αποτελεσματικά, κρατώντας το 6-1 ως το φινάλε.

Το τελικό σφύριγμα αποτέλεσε το εφαλτήριο των έξαλλων πανηγυρισμών της ελληνικής ομάδας, η οποία έγραψε άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της, ξορκίζοντας παράλληλα την κατάρα κόντρα σε ομάδες του Ισραήλ. Λίγες ώρες μετά την μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη δική του εποποιΐα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει διπλή εκπροσώπηση σε προημιτελικά φάση της ίδιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στα χρονικά.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης - Ροντινέι (106' Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα - Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82' Γιόβετιτς) - Φορτούνης (95' Μασούρας), Ελ Κααμπί (88' Ελ Αραμπί), Ποντένσε (102' Ιμπόρα).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι – Σαχάρ (91' Α. Κοέν), Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο (113' Νταβίντζαντα) – Φαν Όφερεϊμ (74' Τούργκεμαν), Πέρετζ, Κανιτσόφσκι – Νταβίντα, Ζάχαβι (108' Γ. Κοέν), Μίλσον (14’ Μπίτον).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Κορυφαίος προπονητής της σεζόν ο Σπανούλης στο Basketball Champions League (video)
Κορυφαίος προπονητής της σεζόν ο Σπανούλης στο Basketball Champions League (video)
44 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Η Σπόρτινγκ «φουλάρει» για Ιωαννίδη!
Η Σπόρτινγκ «φουλάρει» για Ιωαννίδη!
44 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Γιουρόπα Λιγκ: Αυτές είναι οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά
Γιουρόπα Λιγκ: Αυτές είναι οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά
15/03/2024 00:16
Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ έχει πάει πλέον σε άλλα επίπεδα στην Ευρώπη»
Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ έχει πάει πλέον σε άλλα επίπεδα στην Ευρώπη»
14/03/2024 23:30
Γιακίροβιτς: «Δυστυχώς, βοηθήσαμε τον ΠΑΟΚ να μπει στη διεκδίκηση της πρόκρισης»
Γιακίροβιτς: «Δυστυχώς, βοηθήσαμε τον ΠΑΟΚ να μπει στη διεκδίκηση της πρόκρισης»
14/03/2024 23:10
Κουλιεράκης: «Ήταν ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου»
Κουλιεράκης: «Ήταν ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου»
14/03/2024 22:56
Λουτσέσκου: «Είμαστε η μόνη ελληνική ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια που πηγαίνει στους «8» της Ευρώπης»
Λουτσέσκου: «Είμαστε η μόνη ελληνική ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια που πηγαίνει στους «8» της Ευρώπης»
14/03/2024 22:11
ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Επική ανατροπή και πρόκριση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ! (video)
ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Επική ανατροπή και πρόκριση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ! (video)
14/03/2024 21:42
Με Τζολάκη βασικό ο Ολυμπιακός
Με Τζολάκη βασικό ο Ολυμπιακός
14/03/2024 21:16
Οι διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ
Οι διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ
14/03/2024 16:11
Στην Άρσεναλ έως το 2028 ο Γουάιτ!
Στην Άρσεναλ έως το 2028 ο Γουάιτ!
14/03/2024 14:08
Βιεϊρίνια: «Ελπίζουμε να προκριθούμε με τη Ντιναμό, αυτή είναι ίσως η τελευταία μου χρονιά»
Βιεϊρίνια: «Ελπίζουμε να προκριθούμε με τη Ντιναμό, αυτή είναι ίσως η τελευταία μου χρονιά»
14/03/2024 12:32
Περισσότερες ειδήσεις