Από βαριά ήττα η Βενεζουέλα
Η Βενεζουέλα υποδέχεται την Ουρουγουάη για την 8η αγωνιστική των προκριματικών της Νοτίου Αμερικής για το Μουντιάλ του 2026.Τι ισχύει: Οι δέκα ομάδες αναμετρώνται σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, εντός κι εκτός έδρας. Οι πρώτες έξι προκρίνονται στο Μουντιάλ 2026 ενώ η 7η θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με εκπρόσωπο άλλης Ηπείρου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι κατά σειρά τα παρακάτω: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους ματς και εν συνεχεία βαθμοί, καλύτερη επίθεση, καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βολιβία και γνώρισε την ήττα με το βαρύ 4-0. Δεν ξέρω αν την επηρέασε το υψόμετρο αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 13’, θέλησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές όμως στις καθυστερήσεις δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Με τη σέντρα μάλιστα στην επανάληψη είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει και τρίτο γκολ και κάπου εκεί κατάλαβε πως δεν θα πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Έτσι στο 89’ απλά ο Μοντέιρο έκανε το 4-0 και την υποχρέωσε σε μία μεγάλη ήττα.
Δεν θύμισε σε κάτι την ομάδα που είδαμε στο πρόσφατα Κόπα Αμέρικα όπου πέτυχε τρεις νίκες στον όμιλο και έφτασε πολύ κοντά ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μάλιστα μπήκε τέλος και στο αήττητο σερί των 5 αγωνιστικών που έτρεχε στα προκριματικά και γενικά ήρθε μία προσγείωση στην πραγματικότητα. Παραμένει βέβαια εντός των θέσεων που οδηγούν στο επόμενο Μουντιάλ και αν δείξει και πάλι καλό πρόσωπο τότε ίσως πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το σημερινό είναι ένα καλό τεστ απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και θα μπορέσει να τεστάρει τη δυναμική της.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Κάσερες (Τουλούζ).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ρόμο (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα), Γκρατερόλ (Αμέρικα Κάλι), Κοντρέρας (Αγκιλάς), Μπαρόχα (Όλγουεϊς Ρέντι)
Αμυντικοί: Αρανμπούρου (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Αλεξάντερ Γκονζάλες (Έμελεκ), Αλφόνζο (Μιγιονάριος), Μιγκέλ Ναβάρο (Ταγιέρες), Φεραρέσι (Σάο Πάουλο), Οσόριο (Πάρμα), Βίβας (Ντεπορτίβο Τάτσιρα), Μακούν (Λέφσκι Σόφιας), Ραμίρες (Κούσκο)
Μέσοι: Χοσέ Μαρτίνες (Κορίνθιανς), Ρινκόν (Σάντος), Κάσερες (Τουλούζ), Σεγκόβια (Κάζα Πία), Περέιρα (Όστιν), Ορτέγκα (Αλ Ιτιχάντ Τζέντα), Ματσίς (Βαγιαδολίδ), Έντουαρντ Μπέγιο (Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ), Σοτέλντο (Γκρέμιο), Μουρίγιο (Άτλας), Σαβαρίνο (Μποταφόγκο), Λακάβα (Ατλέτικο Γκοϊανιένσε), Αντράντε (Φορταλέζα)
Επιθετικοί: Ροντόν (Πατσούκα), Κάντιθ (Λεόν), Ραμίρες (Τίγκρε), Αλεχάντρο Γκόμες (Λυών)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Στο τελευταίο παιχνίδι του Λουίς Σουάρες με τη φανέλα της εθνικής, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Παραγουάη καθώς έμεινε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Είχε μεν την κατοχή σε όλη της διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 19’ με τον αρχηγό της αλλά το γυριστό του παίκτη της Ίντερ Μαϊάμι χτύπησε στο δοκάρι ενώ στο 31’ ο Ροσέτ την κράτησε όρθια σε τετ α τετ. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ίδια να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά να μην μπορεί να βρει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη.
Η αλήθεια είναι πως άπαντες περίμεναν το τέλος για να «χαιρετήσουν» τον σπουδαίο Σουάρες, στα video wall παρουσιάστηκαν βίντεο με όλα τα γκολ του στην εθνική ενώ μίλησε και ο Λιονέλ Μέσι για τον συμπαίκτη του σε Μπαρτσελόνα και Ίντερ Μαϊάμι. Η πρόκριση άλλωστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι δεδομένη, η Ουρουγουάη βρίσκεται στη 2η θέση με 14 βαθμούς και στο -4 από την Αργεντινή. Μάλιστα η εικόνα της είναι κάτι παραπάνω από καλή έως τώρα στη διοργάνωση και θέλει να εξασφαλίσει και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μαθηματικά την πρόκριση.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Λουίς Σουάρες δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή καθώς ήθελε το τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική να είναι εντός έδρας. Συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν ο μέσος Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης) και αμυντικός Νάντεζ (Αλ Καντσία) .Τιμωρημένοι ο μέσος Μπετανκούρ (Τότεναμ) και ο φορ Νούνιεζ (Λίβερπουλ)
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ίσραελ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ροσέτ (Ιντερνασιονάλ), Μέλε (Ατλέτικο Τζούνιορ)
Αμυντικοί: Νάντεζ (Αλ Καντσία), Σαντ’ Άνα (Ρίβερ Πλέιτ), Σαράτσι (Μπόκα Τζούνιορς), Ροντρίγκεζ (Βάσκο Ντα Γκάμα), Μπουένο (Γουλβς), Κάσερες (Αμέρικα), Βαρέλα (Φλαμένγκο), Ολάσα (Κράσνονταρ), Μαρικάλ (Ντιναμό Μόσχας)
Μέσοι: Ουγκάρτε (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φονσέκα (Ρίβερ Πλέιτ), Παλάσιος (Εστουδιάντες), Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρτίνες (Μϊντιλαντ)
Επιθετικοί: Αραούχο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Τόρες (Ορλάντο Σίτι), Πελίστρι (Παναθηναϊκός), Ροντρίγκες (Αμέρικα), Ολιβέρα (Λος Άντζελες), Λ. Ροντρίγκες (Μπαχία), Μερεντιέλ (Μπόκα Τζούνιορς)
Εκτίμηση
Η Βενεζουέλα θέλει να αφήσει πίσω της τη βαριά ήττα από τη Βολιβία και να κάνει την έκπληξη απέναντι στην Ουρουγουάη. Είναι το αουτσάιντερ αλλά στην έδρα της είναι σαφώς πιο δυνατή. Από την άλλη η «σελέστε» δεν έχει να ανησυχεί όσον αφορά την πρόκριση της αλλά δεν σημαίνει πως θα παρουσιαστεί και αδιάφορη. Δεν περιμένω πάντως ένα ανοικτό παιχνίδι και θα πάω με τα 2-3 Goals.
Σαν Λορέντζο
Ουρακάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Χιμνάσια Μεντόζα
Τίγκρε
Ρίβερ Πλέιτ
Ιντεπεντιέντε
Πλατένσε
Μπόκα Τζούνιορς
Βελέζ Σάρσφιλντ
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Σάλτσμπουργκ
Ριντ
Ραπίντ Βιέννης
Μποταφόγκο
Φλουμινένσε
Κοριτίμπα
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ατλέτικο Μινέιρο
Ράντερς
Λίνγκμπι
Χόρσενς
Μπρόντμπι
Τολούκα
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ατλάντε
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ντάλας
Ίντερ Μαϊάμι
Μοντερέι
Ορλάντο Σίτι
Λεόν
Βασιλεία
Τουν
Λουγκάνο
Ζυρίχη
Σεντ Γκάλεν
Λουκέρνη
Σιόν
Βαντούζ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντιναμό Χιούστον
Χρόνινγκεν
Ουτρέχτη
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φέγενορντ
Τσβόλε
Άγιαξ
Χέρενφεν
Τβέντε
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Μορεϊρένσε
Μπράγκα
Μπενφίκα
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αλβέρκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Σέλτικ
Χάλμσταντ
Γκάις
Γκέτεμποργκ
Κάλμαρ
Χάμαρμπι
Χάκεν
Μάλμε
Ντέγκερφορς
Αργεντινή
Εκουαδόρ
Βραζιλία
Παραγουάη
Κολομβία
Βολιβία
Χιλή
Περού