Ψάχνει αντίδραση κόντρα στην ουραγό
* Το μακρινό 1990 η τελευταία νίκη της Οβιέδο στη Γαλικία. Έκτοτε η Θέλτα μετρά επίδοση 7-3-0 και 6 διαδοχικές νίκες, αν και η πιο πρόσφατη ήταν το 2001.
ΘΕΛΤΑ
Ηττήθηκε εκτός έδρας από την Φράιμπουργκ, με 3-0. Βρέθηκε σε κάκιστη μέρα, δεν μπόρεσε να προβάλλει ουσιαστική αντίσταση και το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο. Τα δύο τέρματα μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο (10', 32') και παρά τις προσπάθειές της δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ. Χαρακτηριστικό ότι η πρώτη επιθετική της προσπάθεια έγινε με τον Ιγκλέσιας στο 70' (σουτ άουτ). Το τρίτο τέρμα μπήκε στο 78', σε μια αδράνεια της άμυνας. Στο 86' έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, ο Λόπεθ. Έτσι, οι πιθανότητες να προκριθεί στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, με τη ρεβάνς να διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη (16/4).
Για τη Λα Λίγκα, σε ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις, νίκησε στην έδρα της Βαλένθια, πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 3-2. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαφανισμένη κι έμεινε πίσω στο σκορ (12'). Στο δεύτερο ημίχρονο έπιασε σπουδαία απόδοση, καθήλωσε την αντίπαλό της κι ανέτρεψε το σκορ με τους Μορίμπα (56') και Λόπεθ (60'). Στο 81' ο Σβέντμπεργκ πέτυχε τρίτο γκολ, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 90+3'.
Με την νίκη της αυτή ανέβηκε πάλι στην 6η προνομιούχο θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μετά τη ρεβάνς κόντρα στη Φράιμπουργκ, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα (22/4).
Αγωνιστικά Νέα: Προέκυψαν σημαντικά προβλήματα. Συμπλήρωσε κάρτες ο στόπερ Χάβι Ροντρίγκεθ (26/0). Επίσης λόγω τραυματισμών θα μείνουν ο χαφ ο Ρομάν (19/1), ο επιθετικός Άλβαρεθ (21/3), ο στόπερ Στάρφελντ (19/0) κι ο αριστερός μπακ Ρίστιτς (4/0).
ΟΒΙΕΔΟ
Νίκησε την Σεβίλλη στην έδρα της με 1-0. Η νίκη χαρακτηρίζεται δίκαιη, παρότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 38'. Πάντως, είχε προηγηθεί πριν την αποβολή, στο 32' με τον Βίνιας. Δεν κινδύνεψε ουσιαστικά από την νωθρή και χωρίς πάθος αντίπαλό της. Είχε επίσης δύο ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ στο 50' όταν ο Βιδάλ δεν πρόλαβε για λίγο να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα και στο 76' όταν δυνατό σουτ του Καθόρλα, εξουδετέρωσε ο κίπερ.
Παρά την αξιόλογη προσπάθειά της μέχρι τώρα και την πρόσφατη νίκη της, βρίσκεται ουραγός με 24 βαθμούς και μετά τα χτεσινά αποτελέσματα (νίκες Έλτσε, Βαλένθια) το έργο της έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού απέχει 8 βαθμούς από τη σωτηρία. Πάντως, δεν τα παρατάει και θα πουλήσει ακριβά το «τομάρι» της. Επόμενος αγώνας στις 23/4, εκτός έδρας με την Βιγιαρεάλ.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν, λόγω τραυματισμών, ο χαφ Ντεντόνκερ (19/1), ο σέντερ φορ Φορές (15/0) κι ο επιθετικός χαφ Ίλιτς (18/1).
Εκτίμηση
Η Θέλτα είναι πολύ ανώτερη, ποιοτικά, αλλά είχε και εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση με Φράιμπουργκ, οπότε είναι πιθανό να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα και το στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου. Η Οβιέδο το παλεύει, ωστόσο μακριά από το κοινό της έχει κερδίσει μόνο μία φορά φέτος. Δύσκολα θα το κάνει στο «Μπαλαΐδος».
Ουνιόν Σάντα Φε
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ρίβερ Πλέιτ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Κορίνθιανς
Σαπεκοένσε
Μποταφόγκο
Παλμέιρας
Μίντιλαντ
Νόρτζελαντ
Τολούκα
Μοντερέι
Λεόν
Κλαμπ Αμέρικα
Καλλιθέα
Νίκη Βόλου
Αστέρας Τρίπολης
Ηρακλής
Μαρκό
Πανσερραϊκός
Ελλάς Σύρου
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
Κάλιαρι
Λέτσε
Ουντινέζε
Λάτσιο
Κρουζ Αζούλ
Σάντος Λαγκούνα
Εστορίλ
Αρούκα
Μιάλμπι
Γκέτεμποργκ
Μάλμε
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Κάλμαρ
Γιουργκόρντεν
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις
Έλτσε
Μαγιόρκα
Οσασούνα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βαλένθια
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Χετάφε
Αλαβές
Λεβάντε
Εσπανιόλ
Σεβίλλη
Τζιρόνα