Κλειστό ματς στο Κάλμαρ
ΚΑΛΜΑΡ
Η Κάλμαρ ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Μπρομαποϊκάρνα για την 8η αγωνιστική της Allsvenskan σε ένα παιχνίδι στο οποίο κόντρα στα προγνωστικά είχε μόλις ένα γκολ και την «Μπρόμα» να παίρνει τη νίκη με ένα γκολ στο πρώτο μέρος.
Η Κάλμαρ μπήκε κάπως μουδιασμένη στο παιχνίδι και δεν κατάφερε να απειλήσει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης Δέχθηκε γκολ από την «Μπρόμα», η οποία μπήκε μπροστά στο σκορ στο 25ο λεπτό της συνάντησης με τον Οπόνγκ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στο βάθος της εστίας. Η Κάλμαρ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 32’ με σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, με το σκορ να παραμένει στο 1-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος η Κάλμαρ ήταν αυτή που πίεσε και έψαξε την ισοφάριση χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και δεν πήρε τίποτα από το ματς. Έτσι παρέμεινε σε χαμηλές πτήσεις στη βαθμολογία και βρίσκεται στην 13η θέση με επτά πόντους (2-1-5). Στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με την Ντέγκερφορς η οποία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο ομάδες, οι οποίες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία.
Αγωνιστικά Νέα: Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και δεν θα έχει διαθέσιμους τον κεντρικό αμυντικό Κεϊτά (-), τον αριστερό μπακ Λαουάλ (-). Δεν μπορεί να υπολογίζει και στον αριστερό εξτρέμ Σαμπρίγε (-), τον επιθετικό Στολτ (-) και μέσο Ίμερι (-).
ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ
Η Ντέγκερφορς ήρθε ισόπαλη με 1-1 εκτός έδρας απέναντι στην Γκάις για την 8η «στροφή» του πρωταθλήματος σε ένα παιχνίδι στο οποίο έμεινε πίσω, αλλά βρήκε την απάντηση στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση και δέχθηκε πρώτη γκολ μόλις στο 13ο λεπτό με τρομερή κεφαλιά του κεντρικού μέσου της, ο οποίος έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Συνέχισε να είναι απειλητική και έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει και το 2-0 στο 42’ με τον σκόρερ του γκολ, ωστόσο το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια με το σκορ να παραμένει.
Στο δεύτερο μέρος το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και η Ντέγκερφορς κατάφερε να βρει τη στιγμή της και ισοφάρισε στο 82’ με τον Λίντελ να σκοράρει από κοντά έπειτα από παράλληλο γύρισμα μέσα στην περιοχή.
Το ματς δεν είχε κάτι άλλο αξιόλογο με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος με την Ντέγκερφορς να παίρνει έναν βαθμό απέναντι σε μία καλή ομάδα και να στρέφει την προσοχή της στην πολύ σημαντική αναμέτρηση με αντίπαλο την Κάλμαρ. Βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης με εννέα βαθμούς (2-3-3).
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός με προβλήματα τραυματισμών είναι ο κεντρικός χαφ Χουσείν (2 συμ./ 0 γκολ), ο αριστερός μπακ Ντιαμπί (-) και ο έμπειρος τερματοφύλακας Γιάκομπσον (-). Επιστρέφει στη δράση ο νεαρός χαφ Λίντγκρεν (-).
Γιώργος Φραγάκης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Ισορροπημένο παιχνίδι με μικρό προβάδισμα στην έδρα. Η Κάλμαρ δείχνει να μην έχει βρει ακόμα σταθερότητα φέτος στα παιχνίδια της τα οποία χαρακτηρίζονται από μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Η Ντέγκερφορς είναι πιο σκληρή ομάδα από ότι δείχνει η βαθμολογική της θέση, παίζει κλειστά εκτός έδρας και συχνά κρατάει χαμηλά τον δείκτη του σκορ. Δεν θα ανοίξει πολύ το παιχνίδι και έτσι θα πάμε με το 2-3 γκολ.
Γκρέμιο
Σάντος
Σάο Πάουλο
Μποταφόγκο
Φλαμένγκο
Παλμέιρας
Μιρασόλ
Φλουμινένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Ιντερνασιονάλ
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Κολοράντο Ράπιντς
Ντάλας
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ντιναμό Χιούστον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νάσβιλ
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σικάγο Φάιαρ
Τορόντο
Σινσινάτι
Ορλάντο Σίτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σάρλοτ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σεντ Λούις Σίτι
Όστιν
Σαν Ντιέγκο
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Εσπανιόλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Μπαρτσελόνα
Αλαβές
Ράγιο Βαγιεκάνο
Φόλενταμ
Βίλεμ
Νόρμπι
Λιουνγκσκίλε
Χάλμσταντ
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Σίριους
Έλφσμποργκ
Γκάις
Χάκεν
Γιουργκόρντεν
Μιάλμπι
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μπρομαποϊκάρνα
Μάλμε
Βαστέρας ΦΚ
Γκέτεμποργκ