Η παράδοση με την Κορίνθιανς
*** Πρώτος τελικός Κυπέλλου Βραζιλίας. Διπλές αναμετρήσεις. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τα 180’, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής παίρνει εισιτήριο για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2026. Στα 12.5 εκατ. ευρώ το έπαθλο για τον τροπαιούχο, στα 5,5 εκατ. ευρώ για τον φιναλίστ.
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ
Ήταν το αουτσάιντερ στην ημιτελική σειρά με την Κρουζέιρο αλλά κατάφερε να την πετάξει εκτός και να βρεθεί για όγδοη φορά σε τελικό κυπέλλου. Κέρδισε 0-1 στο πρώτο παιχνίδι και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον επαναληπτικό όπου έχασε μεν 1-2 (0-1/40’, 0-2/50’, 1-2/55’) αλλά είχε την ψυχραιμία, και ήρωα τον γκολκίπερ Ούγκο Σόουζα, για να κερδίσει στη διαδικασία των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια ήταν ανύπαρκτη μέχρι να γίνει το 0-2. Ξύπνησε απότομα με την μείωση του σκορ, πίεσε πολύ και είχε δοκάρι για το 2-2.
Ξέφρενο πανηγύρι του κόσμου με την κερκίδα καθώς ανοίγεται διάπλατα η πιθανότητα κατάκτησης ενός τίτλου και φυσικά της εισόδου στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2026.
Η διοίκηση παρά τα πολλά προβλήματα, φρόντισε να ξεχρεώσει τα οφειλόμενα που είχε από τον Αύγουστο προς τους παίκτες και αφορούσαν κυρίως μπόνους και άλλες υποχρεώσεις.
«Πρέπει να είμαστε πιο ισορροπημένοι στο παιχνίδι μας. Όλη η χώρα θα παρακολουθήσει τους δύο τελικούς. Δεν θα παίζει τίποτα άλλο. Σε μία σκληρή χρονιά, καταφέραμε να πάρουμε το πολιτειακό πρωτάθλημα Παουλίστα και έχουμε την θέληση να πάρουμε το κύπελλο» τόνισε ο δεξιός μπακ Ματεουζίνιο στη συνέντευξη Τύπου.
Αγωνιστικά Νέα: Κατάφερε να αδειάσει το ιατρικό δελτίο πριν από τον επαναληπτικό ημιτελικό με την Κρουζέιρο και πάει με φόρσα μάξιμα στον πρώτο τελικό με την Βάσκο. Δύσκολο να κάνει κάποια αλλαγή στην ενδεκάδα ή το αρχικό σχήμα ο Ντοριβάλ Ζούνιορ.
ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ
Ήταν ανώτερη της Φλουμινένσε στους ημιτελικούς και δικαιωματικά πήρε την πρόκριση για τον τρίτο τελικό κυπέλλου στην ιστορία της. Κέρδισε 2-1 στις καθυστερήσεις το πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό μπορεί να έχασε 1-0 (36’) στον επαναληπτικό αλλά ήταν εμφανώς καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, αναζήτησε από την αρχή ως το τέλος τη νίκη και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες με τον αντίπαλο γκολκίπερ να είναι και ο κορυφαίος της Φλουμινένσε. Στη διαδικασία των πέναλτι έλαμψε το άστρο του γκολκίπερ Λέο Ζαρντίμ που έπιασε δύο πέναλτι και ουσιαστικά κέρδισε την διαδικασία των πέναλτι.
Σε έκσταση ο κόσμος της που διψάει για την κατάκτηση ενός εθνικού τίτλου για πρώτη φορά μετά το 2011 όταν πήρε το κύπελλο επί της Κοριτίμπα.
«Νομίζω ότι δίκαια πήραμε την πρόκριση επί της Φλουμινένσε. Ζήσαμε την έκσταση της πρόκρισης και ο κόσμος μας αξίζει τα καλύτερα. Θέλουμε να είμαστε αυτοί που πρεπει και στους τελικούς για να τον χαροποιήσουμε. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο ότι χάσαμε δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα από την Κορίνθιανς. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια» υπογράμμισε ο τεχνικός Φερνάντο Ντινίζ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προέκυψε κανένα φρέσκο πρόβλημα στην αποστολή της. Παραμένουν καιρό εκτός ο μεσοεπιθετικός Άντσον (10/0), ο αμυντικός μέσος Ζαΐρ (11/0) και ο σημαντικός αριστερός μπακ Λούκας Πιτόν (30/1, 7 ασ.).
Άκης Αχλατλής
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Αμφίρροπες μάχες οι δύο τελικοί κυπέλλου. Η Κορίνθιανς τρέχει αήττητο ρεκόρ 11-3-0 από το 2007 και έπειτα επί της Βάσκο. Της έχει πάρει τον αέρα με δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Η Βάσκο έδειξε να είναι σε καλύτερη κατάσταση στους ημιτελικούς που έπαιξε αλλά θα προτιμήσω να πάω με την έδρα και τον οριακό άσο σε αποδόσεις 1,80-1,85.
Μάντσεστερ Σίτι
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Φούλαμ
Αιγάλεω
Ολυμπιακός Β'
ΠΑΟΚ
Μαρκό
Ολυμπιακός
Ηρακλής
Καβάλα
Παναθηναϊκός
Αλαβές
Σεβίλλη
Φέγενορντ
Χέρενφεν
Βιτόρια Γκιμαράες
AVS Φουτεμπόλ
Φαρένσε
Μπενφίκα
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
2-0