Μεγάλο το κίνητρο της Λας Πάλμας για βαθμούς, πολύ δυνατή εντός έδρας όμως η Οσασούνα
Οσασούνα και Λας Πάλμας αναμετρώνται στο «Ελ Σαδάρ» για την 6η «στροφή» της Λα Λίγκα, με τις δυο ομάδες να προέρχονται από ήττες την προηγούμενη αγωνιστική.* Ισόπαλες με το ίδιο σκορ (1-1) οι περσινές τους μονομαχίες.
ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Προβλημάτισε, ως συνήθως μακριά από το «Ελ Σαδάρ», και υπέστη ήττα με 3-1 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» την περασμένη Δευτέρα. Ευτύχησε να προηγηθεί με το φανταστικό σουτ του Γκαρθία στο 27ο λεπτό και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη, όμως το ξεκίνημά της στην επανάληψη ήταν «αναιμικό», δεχόμενη ένα απίστευτο γκολ από τον Μουμίν στο 50’ για το 1-1. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι γηπεδούχοι άσκησαν περισσότερη πίεση για την ανατροπή, φτάνοντας σε αυτή στο 66’ με το ωραίο σουτ του Ράτσιου. Έκανε την προσπάθειά της να επιστρέψει η ομάδα της Παμπλόνας, είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Πένια στο 83’, όμως παίρνοντας ρίσκα στο τέλος, δέχθηκε εν τέλει και τρίτο γκολ, από το εξίσου εξαιρετικό σουτ του Λόπεθ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Έτσι η Οσασούνα υπέστη τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα, επίσης εκτός έδρας όπως και η συντριβή που είχε υποστεί από τη Χιρόνα, την ώρα που στο «Ελ Σαδάρ», μετρά 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Χρειάζεται περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν απομακρύνεται από το γήπεδό της, ενώ προβληματισμούς εγείρει και η άμυνά της που είναι από τις χειρότερες στο πρωτάθλημα προς το παρόν, με 10 γκολ παθητικό. Από την άλλη, στέκεται για την ώρα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα δίχως να ανησυχεί, όμως οφείλει να βελτιώσει την παρουσία της στα εκτός έδρας αν δεν θέλει να μπει σε «περιπέτειες».
«Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τον αγώνα με τη Λας Πάλμας. Θα αντιμετωπίσουμε βέβαια έναν δύσκολο αντίπαλο, που θα θέλει το ίδιο με εμάς, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε για να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα στα εντός έδρας. Μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ενόψει Λας Πάλμας ο προπονητής της Οσασούνα, Βιθέντε Μορένο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Μουνιόθ (2/0) και ο εξτρέμ Μπάρχα.
ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ
Ήταν και πάλι ασταθής αμυντικά την προηγούμενη αγωνιστική και υπέστη ήττα στο «Γκραν Κανάρια» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-3. Έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από το τέρμα του Σανθέτ στο 7’ και πήγε στα αποδυτήρια με μειονέκτημα δύο γκολ, αφού ο Νίκο Γουίλιαμς με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-2. Η αποβολή του Χαουρεγκίθαρ ωστόσο στο 56’ και το τρομερό γκολ του Ραμίρεθ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που ακολούθησε, της έδωσε πνοή ενόψει της συνέχειας, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε περαιτέρω και δέχθηκε και τρίτο γκολ, από τον Παρέδες στο 76’. Κάπου εκεί ήρθε το game over, και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μουνιόθ στο 83’, μην μπορώντας όμως να πάρει έστω την ισοπαλία.
Αυτή ήταν η τρίτη ήττα για τη Λας Πάλμας και η δεύτερη συνεχόμενη για την ίδια στη φετινή Λα Λίγκα, η οποία αν και έχει ικανοποιητική ευχέρεια στο σκοράρισμα, «προδίδεται» συνεχώς από την άμυνά της, με αποτέλεσμα να παραμένει δίχως νίκη στις 5 πρώτες αγωνιστικές. Δέχεται γκολ χωρίς δυσκολία σε κάθε της ματς, διατηρώντας μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος με 10 γκολ παθητικό, όπως και η αντίπαλός της, και ήδη, είναι στο -2 από την έξοδό της από τη ζώνη του υποβιβασμού, ούσα στην προτελευταία θέση.
Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Λας Πάλμας, Λουίς Καριόν, σημείωσε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Οσασούνα: «Έχουμε δουλέψει σε πολλές καταστάσεις που κάναμε λάθος και σε άλλες που τις κάνουμε καλά. Δεν πρέπει να έχουμε τόσα σκαμπανεβάσματα και οφείλουμε να γίνουμε πιο σταθεροί. Όσον αφορά το ματς με την Οσασούνα, πρέπει να πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε στο γήπεδο».
Αγωνιστικά Νέα: Μη διαθέσιμοι ο κίπερ Βάγιες, οι στόπερ Σουάρεθ (5/0) και Μακένα (5/0), ο χαφ Καμπάνια (3/0) και ο μεσοεπιθετικός Χιλ. Αντίθετα, συμπεριλήφθηκαν ο μπακ Σινκγκράβεν και οι εξτρέμ Πεχίνιο και Γιανουζάι.
Εκτίμηση
Οι δυο ομάδες προέρχονται από ήττες στο πρωτάθλημα, αν και η εμφάνιση της Λας Πάλμας απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα με το μέγεθος της Μπιλμπάο, ήταν σαφώς καλύτερη από εκείνη της Οσασούνα κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Φαβορί βέβαια η ομάδα της Παμπλόνας λόγω έδρας, όμως οι νησιώτες θέλουν βαθμούς άμεσα και θα τα δώσουν όλα για τη «ζημιά». Αμφότερες πάντως δέχονται γκολ με την ίδια άνεση που σκοράρουν, επομένως θα καταλήξουμε στο αμφίσκορο.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Βιγιαρεάλ
Μπέτις
Βαλένθια
Εσπανιόλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Λεγκανές
Τζιρόνα
Αλαβές
Σεβίλλη
Χετάφε
Βαγιαδολίδ