Με υπηρεσιακό τα Χανιά
* Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Νότιος όμιλος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο Πανιώνιος τα έκανε «μαντάρα» την προηγούμενη Κυριακή υποδεχόμενος τη νεοφώτιστη Ελλάς Σύρου. «Κόλλησε» στην ισοπαλία 0-0 και είδε την Καλαμάτα να ξεφεύγει στο -7 στη μάχη της ανόδου και μαζί να εξανεμίζονται οι ρεαλιστικές ελπίδες για να αντιστρέψει την κατάσταση. Στα πρώτα δευτερόλεπτα το δοκάρι δεν ήταν με το μέρος του σε παραλίγο αυτογκόλ και μέχρι να πάει στα αποδυτήρια δεν καρποφόρησε η υπεροχή του. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοση του και συνέχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο τέλος αναγκάστηκε να αφήσει κενούς χώρους και παραλίγο να μην πάρει ούτε τον βαθμό.
Ακολούθησε η «σκληρή» ανακοίνωση από τους οργανωμένους οπαδούς του, που χαρακτήρισαν «αποτυχημένους» τους παίκτες και τη διοίκηση. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να κάνει το καθήκον του σήμερα για να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση στο εσωτερικό του. «Έμεινα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας, αλλά όχι και από το αποτέλεσμα γιατί θεωρώ ότι είχαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε το γκολ που θα μας έδινε τη νίκη» τόνισε ο έμπειρος τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν από την τιμωρία τους οι Αυλωνίτης (Α), Στούπης (ΜΕ). Έλυσε το συμβόλαιο του ο Φαν Ντερ Βάτερ (Α) που ήταν εκτός πλάνων. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις υπάρχει ενδιαφέρον για τον εξτρέμ Άλι Μαλέ που αγωνίζεται στη Σίβασπορ. Τιμωρημένοι οι Μπελμόντ (M), Γιάκοβλεφ (E), Κρητικός (Ε), Βενάρδος (Α), Κολοβός (ΜΕ), Μόρσεϊ (E).
ΧΑΝΙΑ
Τα Χανιά τα έκαναν «μαντάρα» στο εντός έδρας «εξάποντο» με το Αιγάλεω χάνοντας 3-1 και πλέον η διαφορά από τη σωτηρία αυξήθηκε στο -12. Ρεαλιστικά κυνηγάνε ένα «θαύμα» για να αντιστρέψουν την κατάσταση και ο Φιλανδός τεχνικός Σέφκι Κούκι «πλήρωσε» τα σπασμένα αποτελώντας παρελθόν. Παράλληλα κανένα μεταγραφικά απόκτημα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και μόνο σε κακό βγήκαν οι πάνω από είκοσι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ. Για την ώρα η διοίκηση δεν έχει βρει ακόμη αντικαταστάτη στον πάγκο και χρέη υπηρεσιακού θα εκτελέσει ο Ανδρεάς Σκέτζος.
Αναφορικά με τον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής το πλάνο πήγε χαμένο από το 9’, αλλά δέκα λεπτά αργότερα απάντησε με το κοντινό πλασέ του Ιωαννίδη. Δεν ήταν αρκετό για να δώσει το μομέντουμ και στο 26’ μετά από νέα «τρύπα» στα μετόπισθεν δέχτηκε δεύτερο γκολ. Στο 68’ μετά από εκτέλεση κόρνερ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 3η φορά και κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα. Είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα κάνει την υπέρβαση σήμερα και θα φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ενισχύθηκε με τον έμπειρο Κώστα Παναγιωτούδη (Μ) από τον Μακεδονικό.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοινώθηκε αποστολή από την ΠΑΕ.
Δημήτρης Σιώρης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Θεωρούμε ότι δεν τίθεται θέμα για το ποια ομάδα θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Πανιώνιος προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα που τον έφεραν στο -7 από την Καλαμάτα και είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει τις λιγοστές ελπίδες που του αντιστοιχούν για άνοδο. Για τα Χανιά δεν θα μπορούσαν να είχαν πάει χειρότερα τα πράγματα και θα παραταχθεί με υπηρεσιακό. Δύσκολα θα ξεφύγει το σκορ από τα 2-3 G.
Πόρτσμουθ
Σαουθάμπτον
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νιούκαστλ
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι
Τίγκρε
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπόκα Τζούνιορς
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ροσάριο Σεντράλ
Μπελγράνο
Μαλίν
Βέστερλο
Άντερλεχτ
Ντέντερ
Γκενκ
Σερκλ Μπριζ
Αντβέρπ
Σαρλερουά
Παρί
Ανζέ
Λιλ
Στρασβούργο
Μπρεστ
Τουλούζ
Μετς
Λυών
Ναντ
Νις
Πάντερμπορν
Πρόισεν Μούνστερ
Έλβερσμπεργκ
Μπόχουμ
Σάλκε
Καϊζερσλάουτερν
Φράιμπουργκ
Κολωνία
Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη
Μαρκό
Παναργειακός ΑΠΟ
Ολυμπιακός Β'
Αιγάλεω
Καλλιθέα
Ηλιούπολη
Ελλάς Σύρου
Καλαμάτα
Άρης
Λεβαδειακός
Ατρόμητος
Παναθηναϊκός
ΟΦΗ
Παναιτωλικός
Χρόνινγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Ουτρέχτη
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τελστάρ
Άλκμααρ
Φέγενορντ
Χέρακλες
Ρέιντζερς
Νταντί
Χαρτς
Σέλτικ
1 ΚΑΙ OVER ΜΕ ΣΚΟΡ 3-0