Κάθε παιχνίδι και τεστ για τη Νάπολι
Η Σαλερνιτάνα υποδέχεται τη Νάπολι για την 11η αγωνιστική της Σέριε Α. Από πρόκριση στο Κύπελλο προέρχονται οι γηπεδούχοι, από ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Μίλαν οι φιλοξενούμενοι.
ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ Στο πρωτάθλημα βέβαια δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από την έδρα της Τζένοα την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε την ήττα με 1-0. Σώθηκε δύο φορές από το δοκάρι στην αρχή και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 35’ και το μόνο που είχε να επιδείξει στο παιχνίδι ήταν μία κεφαλιά του Ματζόκι στο 85’ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι 10 αγωνιστικές χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα είναι πολλές, πλέον η ίδια βρίσκεται στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς και ο Φίλιπο Ιντζάγκι καλείται να βρει λύσεις. Τα πράγματα βέβαια μόνο εύκολα δεν είναι, η αλλαγή προπονητή έγινε και γι’ αυτό το λόγο αλλά με την εικόνα που δείχνει θα χρειαστεί μία μικρή υπέρβαση στα προσεχή παιχνίδια για να έρθουν τα αποτελέσματα.
«Θέλουμε να συνεχίσουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Τζένοα και όπως στο παιχνίδι Κυπέλλου. Έχω αρχίσω να βλέπω αυτά που ήλπιζα από την ομάδα, μου πήρε λίγο καιρό να καταλάβω τη δυναμική της. Στα χαρτιά η Νάπολι είναι το φαβορί αλλά στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα», επισήμανε ο κόουτς Ιντζάγκι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Γκιομπέρ (10/0). Δεν είναι διαθέσιμος ο επιθετικός Σίμι. Επιστρέφει ο στόπερ Φάτσιο (3/0).
ΝΑΠΟΛΙ Δεν άξιζε είναι η αλήθεια τη νίκη, δεν είχε καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος αλλά μπορεί να κρατήσει την αντίδραση της έπειτα. Βέβαια έπεσε στην 5η θέση της βαθμολογίας, η κορυφή απέχει πλέον επτά βαθμούς και η αλήθεια είναι πως για την ώρα δεν πείθει ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Στόχος άλλωστε είναι να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και να παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πράγματα με τον Ρούντι Γκαρσιά φαίνονται να έχουν ηρεμήσει, όσο βέβαια τα αποτελέσματα είναι καλά. Την Τετάρτη υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Πρέπει να δείξουμε την καλύτερη Νάπολι που μπορούμε, καθώς δίνουμε ένα ντέρμπι και είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις. Δεν πετάμε τα πάντα από το πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Μίλαν. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε και αυτό θα άλλαζε τα πάντα. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μαζί μας τη θετική αύρα από το δεύτερο μέρος», επισήμανε ο κόουτς Γκαρσιά.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Νατάν (6/0). Την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει ο φορ Όσιμεν (8/6), σταθερά εκτός ο στόπερ Ζεσούς (4/0).
Εκτίμηση
Η Σαλερνιτάνα μετά από δέκα αγωνιστικές δεν έχει ακόμα πανηγυρίσει στο πρωτάθλημα και θωερώ πως δύσκολα θα το κάνει και σήμερα. Ο Ιντζάγκι ψάχνει λύσεις να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά απέναντι στη Νάπολι μάλλον θα προτιμήσει μία πιο αμυντικη τακτική. Οι «παρτενοπέι» από την άλλη δεν θέλουν να σκέφτονται άλλο στραβοπάτημα και δικαολογημένα είναι το φαβορί σήμερα. Πιστεύω πάντως πως δεν θα δούμε ένα ανοικτό παιχνίδι και γι’ αυτό θα ρισκάρω με το under.
Άρσεναλ
Γουίγκαν
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Σάντερλαντ
Μπέρμιγχαμ
Λιντς
Μπόκα Τζούνιορς
Πλατένσε
Ροσάριο Σεντράλ
Μπαράκας Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Σέντραλ Κόρδοβα
Σιντ Τρούιντεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Άντερλεχτ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Αντβέρπ
Βέστερλο
Σερκλ Μπριζ
Κλαμπ Μπριζ
Λυών
Νις
Μετς
Οσέρ
Λοριάν
Ανζέ
Χάβρη
Τουλούζ
Μπόχουμ
Πάντερμπορν
Χόλσταϊν Κίελ
Σάλκε
Μαγδεμβούργο
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Λειψία
Βόλφσμπουργκ
Άουγκσμπουργκ
Χαϊντενχάιμ
Λωζάνη
Σερβέτ
Βασιλεία
Λουγκάνο
Τουν
Σιόν
Χανιά
Ελλάς Σύρου
Καλαμάτα
Πανιώνιος
Αιγάλεω
Καλλιθέα
Ηλιούπολη
Παναργειακός ΑΠΟ
Μαρκό
Ολυμπιακός Β'
Παναθηναϊκός
ΑΕΛ Novibet
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Κηφισιά
ΟΦΗ
Μαγιόρκα
Μπέτις
Λεβάντε
Βαλένθια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Οβιέδο
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Πάρμα
Βερόνα
Ρόμα
Τορίνο
Μπολόνια
Κρεμονέζε
Τζένοα
ΑΕ Λεμεσού
Πάφος
Εθνικός Άχνας
ΑΠΟΕΛ
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ομόνοια Αραδίππου
Σπάρτα Ρότερνταμ
Ναϊμέγκεν
Τελστάρ
Τβέντε
Φέγενορντ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Χέρενφεν
Τσβόλε
AVS Φουτεμπόλ
Εστορίλ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Φαμαλικάο
Νασιονάλ Μαδέιρα
Πόρτο
Κιλμάρνοκ
Σέλτικ
Μάδεργουελ
Αμπερντίν
Ρέιντζερς
Χαρτς
Ίντερ
Αταλάντα
Μίλαν
Γιουβέντους
Φιορεντίνα
Λάτσιο
Φροζινόνε
Κάλιαρι
Μόντσα
Λέτσε
Έμπολι