Αδειάζει το... απουσιολόγιο της γηπεδούχου
* Μόλις μία νίκη έχει η Οσασούνα στην έδρα της Τζιρόνα, στο πρωταθλήματος, το 2016, με 1-0. Στα υπόλοιπα 5 ματς ως γηπεδούχος η καταλανική ομάδα μετρά 3-2-0, για την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία.
ΧΙΡΟΝΑ
Έπαιξε καλύτερα, ήταν πιο αποτελεσματική και νίκησε την Μαγιόρκα με 2-1. Στο 11' ο Λεμάρ έχασε την πρώτη ευκαιρία και στο 25' ο Τσιγκάνκοφ της έδωσε προβάδισμα, σουτάροντας με δύναμη στην κλειστή γωνία του κίπερ. Στο 56' έγινε μια διπλή ευκαιρία, με τον Λεμάρ να σουτάρει πάνω στον Λεό Ρομάρ, ο Βίτσελ πήρε το ριμπάουντ, έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 63' ο Βανάτ ανατράπηκε από τον κίπερ, εκτέλεσε ο ίδιος με επιτυχία το πέναλτι κι έκανε το 2-0. Στο 90+1' έγινε ένα αχρείαστο πέναλτι στον Μουρίτσι, που μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Βρίσκεται στην 17η θέση με 18 βαθμούς +2 από αυτόν που υποβιβάζεται. Θα γίνει μεγάλη μάχη για να σωθεί η ομάδα και το ενθαρρυντικό είναι πως υπάρχουν αρκετές ομάδες με τον ίδιο στόχο. Επόμενος αγώνας στις 16/1 εκτός με την Εσπανιόλ.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός οι μέσοι Ντε Μπέικ (2/0), Αρτέρο, ο κίπερ Μαρτίν (7/0), ο αριστερός εξτρέμ Πόρτου (10/0) κι ο επιθετικός Ρουίθ (3/0). Απών και ο πολύτιμος μέσος Ουναί (9/3), που τραυματίστηκε στο Κόπα Άφρικα. Αποθεραπεύτηκε ο εφεδρικός επιθετικός Στουανί (9/3) και οι μέσοι Ασπρίγια (14/0), Βίτσελ (15/1), Σολίς (12/0, τον θέλει η Τίγκρες).
ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Πλούσιο θέαμα είχαμε στο παιχνίδι, αλλά λίγα τέρματα. Ισόπαλο 1-1 το σκορ, δίκαιο το αποτέλεσμα και για την Μπιλμπάο. Στο 4' και στο 23' ο Τορό δεν μπόρεσε να νικήσει τον κίπερ, όπως και στο 13' ο Μπούντιμιρ. Την ίδια τύχη είχε και προσπάθεια του Μονκαγίολα στο 19'. Στο 34' ο Ρούμπεν Γκαρθία έκανε το 1-0, με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ από 40 μέτρα. Η Μπιλμπάο αντεπιτέθηκε για την ισοφάριση, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με σημαντικότερες δύο δοκάρια στο 38' με τον Γκουρουθέτα και στο 50' με τον Ινιάκι Γουίλιαμς. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Γκουρουθέτα στο 72'.
Θετική εμφάνιση της Οσασούνα, που μπορεί να βρίσκεται στην 13η θέση, ωστόσο η απόστασή της από την τελευταία τριάδα είναι μόλις τρεις πόντοι. Είναι ποιοτικά καλύτερη από αρκετές ομάδες της «ουράς», αλλά χρειάζεται και συνεχής προσπάθεια. Αγνοεί τη νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει μόνο τρεις φορές σε 9 εξόδους (0-2-7).
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν ο επιθετικός Μπενίτο (5/1), που είναι τραυματίας και ο διεθνής με το Καμερούν, στόπερ Μπογιόμο (16/1). Επιστρέφει ο αριστερός μπακ Μπρετόνε (15/1).
Εκτίμηση
Επιθετικό το στυλ της Τζιρόνα, πιο αμυντικό αυτό της Οσασούνα, η οποία απογοητεύει εκτός έδρας. Δύσκολη εξίσωση, θα δώσουμε προβάδισμα στη «μοιρασιά».
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι
Ρέξαμ
Μπέρμιγχαμ
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Αούστρια Λουστενάου
WSG Τιρόλ
Γκενκ
ΣΚ Μπέβερεν
Στρασβούργο
Λανς
Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπραουνσβάιγκ
Χέρτα Βερολίνου
Μπόχουμ
Όσναμπρικ
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Χόρσενς
Βίμποργκ
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σεντ Πάτρικς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Σέλμπουρν
Μποέμιαν
Σλίγκο Ρόβερς
Αλαβές
Βιγιαρεάλ
Σανταντέρ
Έλτσε
Μίλαν
Βενέτσια
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Νέα Σαλαμίνα
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Χρόνινγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Ρίο Άβε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Ερζουρουμσπόρ
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βαλένθια
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Χετάφε
Λεβάντε
Εσπανιόλ
Σεβίλλη
Θέλτα
Ρεάλ Οβιέδο