Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020-Γαλλία: Με Μπενζεμά και τις δάφνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Euro 2020-Γαλλία: Με Μπενζεμά και τις δάφνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/6/2021 18:40
Η Γαλλία αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020, καθώς προέρχεται από ένα άκρως επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Του Δημήτρη Ρήγα

Παράλληλα όλοι ασχολούνται με την επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από περίπου έξι χρόνια. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οι «μπλε» διαθέτουν μία πλήρη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Παράλληλα έχουν προκριθεί στην τελική φάση του Nations League που θα διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Για τα προκριματικά του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Παρίσι με την Ουκρανία, ενώ νίκησαν εκτός έδρας το Καζακστάν και τη Βοσνία.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Η Εθνική Γαλλίας τερμάτισε στην 4η θέση στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην ιστορία το οποίο διεξήχθη στα δικά της γήπεδα το 1960. Ακολούθησε μία απουσία 24 ετών από πέντε Euro, για να επιστρέψει το 1984, ξανά εντός έδρας. Τότε μάλιστα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με ηγέτη τον Μισέλ Πλατινί.

Από τότε μέχρι και σήμερα έχει λείψει μόνο μία φορά, καθώς δεν προκρίθηκε στο τουρνουά της Γερμανία το 1988. Το 1992 στη Σουηδία αποκλείστηκε στον όμιλο, κάτι που συνέβη και το 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία, ενώ το 1996 στα γήπεδα της Αγγλίας αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Τσεχία. Το 2000 όμως είχε έρθει η σειρά της και κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο σε Ολλανδία και Βέλγιο, νικώντας με επική ανατροπή (2-1) την Ιταλία στην παράταση.

Το 2004 στην Πορτογαλία έχασε στα προημιτελικά από την Ελλάδα η οποία έφτασε στην κορυφή, ενώ το 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία ηττήθηκε ξανά στους «8», σε αυτήν την περίπτωση από την Ισπανία η οποία όπως και η «γαλανόλευκη» κατέκτησε το τρόπαιο. Στο τελευταίο Euro που διεξήχθη στο «σπίτι» της, βρέθηκε στον τελικό αλλά ηττήθηκε 1-0 στην παράταση από την Πορτογαλία.

Πώς προκρίθηκε


Η κληρωτίδα της φέρθηκε αρκετά καλά στα προκριματικά της διοργάνωσης. Βρέθηκε στον 8ο όμιλο εκεί όπου έπρεπε να κοντραριστεί με την Ανδόρα, τη Μολδαβία, την Αλβανία, την Ισλανδία και την Τουρκία. Παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρή και συγκέντρωσε 25 βαθμούς.

Δέχτηκε πίεση από τους Τούρκους οι οποίοι ακολούθησαν με 23 στη 2η θέση του πίνακα. Είχε την καλύτερη επίθεση με 25 γκολ στο ενεργητικό της, όμως η άμυνά της ήταν η δεύτερη κορυφαία με 6 γκολ παθητικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν νίκησε την Τουρκία, καθώς εντός έδρας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και στο Ικόνιο ηττήθηκε «καθαρά» με 2-0. Ωστόσο από τη στιγμή που έκανε το καθήκον της και προκρίθηκε όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Euro 2020-Γαλλία: Με Μπενζεμά και τις δάφνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ


Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει στεριώσει στο «τιμόνι» της Εθνικής Γαλλίας. Άλλωστε παραμένει αδιαλείπτως στο πόστο του από το 2012 κι έπειτα όταν ανέλαβε τα ηνία αντικαθιστώντας τον πλήρως αποτυχημένο Λοράν Μπλαν.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 οι «μπλε» έχασαν στα προημιτελικά από τη Γερμανία, ενώ το 2016 ηττήθηκαν από την Πορτογαλία στον τελικό του Euro μέσα στην έδρα τους. Η ομοσπονδία της χώρας όμως δεν απώλεσε τη στήριξή της προς το πρόσωπό του και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Άλλωστε η Γαλλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που έλαβε χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας. Συνδύασε την επίτευξη του στόχου με καλό ποδόσφαιρο και πολλά τέρματα. Σε 111 παιχνίδια στην άκρη του πάγκου της, ο Ντεσάμπ μετράει 73 νίκες, 20 ισοπαλίες και 18 ήττες.
Euro 2020-Γαλλία: Με Μπενζεμά και τις δάφνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το ρόστερ


Διαθέτει αναμφίβολα ένα από τα πιο «πλούσια» έμψυχα δυναμικά σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο πολύπειρος Ούγκο Γιορίς, ενώ στην άμυνα ξεχωρίζει ο Ραφαέλ Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης, με τις επιλογές να είναι πολλές τόσο για τις θέσεις των στόπερ όσο και για τα άκρα.

Γεμάτο «οπλοστάσιο» και στο χώρο του κέντρου. Παίκτες «μηχανάκια» όπως για παράδειγμα ο Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι, αλλά και άλλοι με ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η είδηση της επιστροφής του Καρίμ Μπενζεμά ήταν εκείνη που ξεχώρισε, όμως ο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει στο πλευρό του τον φοβερό και τρομερό Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά και τον Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα. Η γραμμή κρούσης είναι αναμφίβολα το δυνατό σημείο της Εθνικής Γαλλίας.

Στόχος


Από τη στιγμή που θα πρέπει να τα βάλει με την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία και την παραδοσιακά ισχυρή Γερμανία στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, η Γαλλία θα προσπαθήσει πρώτα απ’ όλα να αποφύγει το κάζο του πρόωρου αποκλεισμού. Υπάρχει το «μαξιλαράκι ασφαλείας» και είναι το παιχνίδι με την Ουγγαρία το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να το κερδίσει.

Οι «μπλε» έχουν όλα τα φόντα να φτάσουν μέχρι και τον τελικό. Δεν τους ενδιαφέρουν οι διασταυρώσεις μια και αποτελούν εκείνοι το μεγαθήριο που θα πρέπει οι υπόλοιποι να προσπαθούν να αποφύγουν. Θέλουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους να κατακτήσουν Euro μετά από Μουντιάλ, όπως είχαν κάνει το 2000. Σίγουρα μπορούν να τα καταφέρουν και δικαίως συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων φαβορί.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Μάικ Μενιάν (Μίλαν)

Αμυντικοί: Λούκας Ντίνιε (Έβερτον), Λέο Ντιμπουά (Λυών), Λούκας Ερνάντεζ (Μπάγερν Μονάχου), Πρεσνέλ Κιμπεμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζιλ Κουντέ (Σεβίλλη), Κλεμάν Λανγκλέ (Μπαρτσελόνα), Μπεντζαμίν Παβάρντ (Μπάγερν Μονάχου), Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης) , Κερτ Ζουμά (Τσέλσι)

Μέσοι: Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι), Τομά Λεμάρ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Μούσα Σισοκό (Τότεναμ), Κορεντίν Τολισό (Μπάγερν Μονάχου)

Επιθετικοί: Ουισάμ Μπεν Γεντέρ (Μονακό), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου), Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Ολιβιέ Ζιρού (Τσέλσι), Αντουάν Γκριεζμάν (Μπαρτσελόνα), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.