Ξανά στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπιλμπάο
Αθλέτικ Μπιλμπάο και Γρανάδα ανοίγουν στο «Σαν Μαμές» την αυλαία της 32ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, με τους Βάσκους να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και στο κυνήγι της 4ης θέσης και τους Ανδαλουσιάνους να πηγαίνουν για την έκπληξη στη μάχη που δίνουν για να αποφύγουν τον σχεδόν επιβεβαιωμένο υποβιβασμό τους.* Αήττητη η Γρανάδα στις τελευταίες 3 μεταξύ τους συναντήσεις
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟΈτσι η Μπιλμπάο έχασε κι άλλο «έδαφος» στη μάχη που δίνει για να μπει στην πρώτη 4άδα της Λα Λίγκα με στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ, μένοντας στο -4 από την Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις δύο απώλειες των Βάσκων τις τελευταίες αγωνιστικές και με αυτόν τον τρόπο το έργο της, με 7 αγωνιστικές να απομένουν, δυσκολεύει εξαιρετικά.
Στο μεταξύ, στη σημασία της νίκης κόντρα στη Γρανάδα ώστε η ομάδα του να μείνει ενεργή στο «κόλπο» του Τσάμπιονς Λιγκ, στάθηκε ο προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε, στα πλαίσια των δηλώσεών του πριν το σημερινό ματς: «Θέλουμε να παραμείνουμε στο «κόλπο» του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε πίσω από την Ατλέτικο και οποιαδήποτε αποτυχία θα μας στοιχίσει. Πρόθεσή μας είναι να κερδίσουμε, γνωρίζοντας ότι η Γρανάδα διακατέχεται από περισσότερη αισιοδοξία μετά τη νίκη που πέτυχε μετά από πολύ καιρό. Πρέπει να κλείσουμε καλά τη σεζόν».
Αγωνιστικά Νέα: Με τον στόπερ Άλβαρεθ (13/0) να ξεπερνάει τον τραυματισμό του και τον μέσο Γκαλαρέτα (24/1) να επιστρέφει μετά την ποινή της μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί, η Μπιλμπάο κατεβαίνει «πάνοπλη» στον αγώνα.
ΓΡΑΝΑΔΑΜε αυτόν τον τρόπο η Γρανάδα αφενός «έσπασε» το σερί των 5 ηττών που «έτρεχε» στη Λα Λίγκα, αφετέρου αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 11 αγωνιστικές και μόλις η 3η της στην τρέχουσα σεζόν, με όλα της τα «τρίποντα» να έχουν κερδηθεί εντός έδρας. Έτσι έστω και μαθηματικά, είναι στο «κόλπο» της παραμονής ούσα στο -8 από την Κάντιθ και στο -12 από την έξοδό της από τη ζώνη του υποβιβασμού, αν και ακόμη χρειάζεται ένα θαύμα.
«Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που παίζει πολύ ομαδικά και τα δίνει όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας πάντως φτάνει στην καλύτερη στιγμή για να μπορέσει να την ανταγωνιστεί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο που κάναμε στα δύο τελευταία παιχνίδια και αν παίξουμε με προσωπικότητα, πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο «Σαν Μαμές», σχολίασε ενόψει της αποψινής αναμέτρησης ο τεχνικός της Γρανάδα, Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός από πλευράς Γρανάδα ο κεντρικός αμυντικός Τορέντε (14/0).
Εκτίμηση
Με τη Μπιλμπάο να έχει ως στόχο την είσοδο στην 4άδα για το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπάρχει απόψε ούτε κατά διάνοια άλλο αποτέλεσμα για τους Βάσκους από τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που επί της ουσίας έχει «χαιρετήσει». Από την άλλη, η Γρανάδα θα παλέψει για την έκπληξη προκειμένου να διατηρήσει τις μαθηματικές της ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Θα καταλήξουμε στην επιλογή του Over στην εν λόγω αναμέτρηση, από τη στιγμή που ο «άσος» δεν «πληρώνει» και με δεδομένο ότι καμία εκ των δύο ομάδων δεν έχει λόγο να παίξει «κλειστά».
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Τζιρόνα
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Αλαβές
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Χετάφε
Βιγιαρεάλ
Μαγιόρκα
Λας Πάλμας
Θέλτα
Κάντιθ
Σεβίλλη
Οσασούνα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αλμερία