Φαβορί το όβερ στο Μπράιτον
ΜΠΡΑΪΤΟΝ
Ο βαθμός δυσκολίας στο Άνφιλντ ανέβηκε στο μάξιμουμ όταν δέχτηκε γκολ με το καλημέρα, το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-0. Μετά το 0-1 στο πρώτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, έψαξε την ισοφάριση και θα μπορούσε να την είχε πετύχει εάν ο Γκόμες ήταν περισσότερο προσεκτικός σε δύο περιπτώσεις. Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 60’ όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο γκολ από στημένη φάση.
Οι «γλάροι» εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου έφτασαν να έχουν κατοχή στο 63% αλλά αυτή τη φορά κατέγραψαν πολλές άστοχες προσπάθειες. Ενδεικτικό είναι ότι μέτρησαν 14 και από αυτές μόνο σε μία χρειάστηκε να επέμβει ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Ο Κωστούλας μπήκε στο 82’ στη θέση του Ρούτερ.
Τρίτο ματς χωρίς νίκη, στην έδρα της έχει να πανηγυρίσει από το 2-1 επί της Μπρέντφορντ στις 22 Νοεμβρίου. Δεν έχει χάσει πάντως την επαφή με τις Ευρωπαϊκές θέσεις, 10η είναι με απολογισμό 6-5-5 και στο μόλις -3 από την πέμπτη Κρίσταλ Πάλας.
Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος από τον Φεβρουάριο του 2005 όταν αμφότερες συμμετείχαν στην Τσάμπιονσιπ. Σε εκείνο το ματς είχαν επικρατήσει οι «γλάροι» με 2-1.
Δεν έχει τρίποντο στα εννέα πιο πρόσφατα ματς που έχει δώσει για την Πρέμιερ Λιγκ τον μήνα Δεκέμβριο. Μετρά πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
Αγωνιστικά Νέα: Νέες απώλειες ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ντανκ (16/0) και ο αριστερός μεσοεπιθετικός Γκόμες (15/2) αμφότεροι τιμωρημένοι. Ο επιθετικός Τζήμας (9/1) θα χάσει όλη τη σεζόν καθώς υπέστη ρήξη χιαστών. Παραμένουν μακροχρόνια εκτός ο κεντρικός αμυντικός Γουέμπστερ και ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Μαρτς οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί φέτος. Στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με το Καμερούν ο συνήθως βασικός αμυντικός μέσος Μπαλέμπα (16/0). Αμφίβολος με τις πιθανότητες μοιρασμένες ο πολύπειρος βασικός φορ Γουέλμπεκ (16/7). Επέστρεψαν παίρνοντας χρόνο συμμετοχής 30 λεπτών εναντίον της Λίβερπουλ ο ποιοτικός εξτρέμ Μιτόμα (7/1) και ο αμυντικός μέσος Αγιάρι (14/1).
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ
Πήρε το ντέρμπι με την μισητή Νιουκάστλ έπειτα από αμφίρροπη και σκληρή μονομαχία με ένα αυτογκόλ στο 46’. Το τελικό 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο κλαμπ από το 2016 και έπειτα, σε επίπεδο πρωταθλήματος, πανηγυρίστηκε δεόντως από τους οπαδούς της στις κατάμεστες κερκίδες του Σταδίου του Φωτός. “Είμαι περήφανος για τα παιδιά και χαρούμενος. Σπουδαία νίκη, ήρθε επειδή οι παίκτες έδειξαν ωριμότητα στη διαχείριση του αγώνα, ειδικά μετά το γκολ» είπε ο πανευτυχής Ρέτζις Λε Μπρι που έχει εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή στους νεοφώτιστους. Η ήττα με 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι δεν επηρέασε καθόλου τις «μαύρες γάτες» που διάγουν σούπερ πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από εννέα χρόνια απουσίας.
Παραμένουν ψηλά, στην όγδοη θέση με απολογισμό 7-5-4, έχουν τους ίδιους πόντους με την πέμπτη Κρίσταλ Πάλας. Το αν ο πήχης θα παραμείνει ψηλά είναι ακόμη ερώτημα, εάν πάντως συνεχίσει με την άγνοια κινδύνου που την διακατέχει τότε η απάντηση θα είναι θετική.
Η Σάντερλαντ έχει επικρατήσει σε μία μόνο από τις έξι συναντήσεις με την Μπράιτον στην κορυφαία κατηγορία, το 1982 με 3-0. Έχασε στις τέσσερις.
Αγωνιστικά Νέα: Είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής καθώς θα απουσιάσουν έξι παίκτες. Ο αριστερός μπακ Ρεϊνίλντο (12/0), αριστερός μπακ Μαζουακού (4/0), ο βασικός αμυντικός χαφ Σαντίκι (16/0), ο συνήθως αναπληρωματικός επιθετικός Τάλμπι (16/2), ο συνήθως βασικός δεξιός μεσοεπιθετικός Τραορέ (10/1) και ο τραυματισμένος καιρό τώρα μέσος Ντιαρά (4/0). Τιμωρημένος ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Ό Νίεν (2/0).
Εκτίμηση
Έχουν το προβάδισμα οι γηπεδούχοι ειδικά μετά το κύμα απουσιών που έχει να διαχειριστεί ο Λε Μπρι στην Σάντερλαντ. Αναμένεται ανοικτό ματς πάντως και ίσως το ποντάρισμα στα γκολ να είναι καλύτερο από τον χαμηλό, για τα δεδομένα της αναμέτρησης, άσο. Υπάρχει και το άσχημο σερί των «γλάρων» το μήνα που διανύουμε, οπότε, καλύτερα με το όβερ.
Χαλ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Ίπσουιτς
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίντλεσμπρο
Ντέρμπι
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Λέστερ
Μπλάκμπερν
Μίλγουολ
Πρέστον
Νόριτς
Σαουθάμπτον
Κόβεντρι
Γουότφορντ
Στόουκ
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Άρσεναλ
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Μπόρνμουθ
Μπέρνλι
Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Τσέλσι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Σταντάρ Λιέγης
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Ολυμπιακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
Γιουβέντους
Ρόμα
Λάτσιο
Κρεμονέζε
Μπρέντα
Τελστάρ
Ναϊμέγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Χέρακλες
Χέρενφεν
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Μορεϊρένσε
Σεντ Μίρεν
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Φούλαμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
1/x