Τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες η Αλμερία
Η Αλμερία έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη και τώρα υποδέχεται την Σοσιεδάδ που βρέθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΑΛΜΕΡΙΑΤώρα επιστρέφει στην έδρα της, καθώς πριν την διακοπή μετρούσε τέσσερις σερί νίκες και έχει κάνει κάστρο το γήπεδο της.
«Είμαι θυμωμένος γιατί δεν έχουμε νικήσει, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και να συγχαρούμε για τη δουλειά μας. Κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσω εκτός έδρας. Δεν θέλουμε να έχουμε εμμονές. Δείξαμε ότι θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά αυτό που δεν καταφέραμε ήταν να χάσουμε. Πήραμε έναν βαθμό και πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Η πραγματικότητα είναι ότι προσθέσαμε έναν βαθμό, αλλά νομίζω ότι ήμασταν πολύ κοντά στη νίκη. », τόνισε ο τεχνικός Ρούμπι.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Έλι (14/0).
ΣΟΣΙΕΔΑΔΣτα θετικά της αναμέτρησης ήταν και η επιστροφή του αρχηγού και ηγέτη Ογιαρθάμπαλ έπειτα από 289 μέρες.
«Ολα πήγαν τέλεια, χάρη στην εντυπωσιακή δουλειά ολόκληρης της ομάδας και την υποστήριξη των φιλάθλων από το λεπτό 1 έως το 95. Είμαστε ήδη στο Τσάμπιονς Λιγκ σε αυτό το σημείο, για να δούμε αν θα πάμε ένα βήμα παραπέρα. Πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά βρισκόμαστε στη 16η αγωνιστική και υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Πιέσαμε πολύ καλά και στην επίθεση βρήκαμε χώρο και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αρκετές για να πετύχουμε το δεύτερο γκολ ακόμη νωρίτερα. Ζητώ να συνεχίσουμε να ζούμε τέτοιες νύχτες, να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα», τόνισε ο τεχνικός Ιμανόλ Αλγκουαθίλ.
Την περασμένη Τετάρτη είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις για το Κύπελλο Ισπανίας πηγαίνοντας στην έδρα της Λογρονιές και έφυγε με την πρόκριση για τους 16 επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Ρόμπερτ Ναβάρο στο 33'.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μεσοεπιθετικός Μπράις Μέντεθ (15/7). Δεν είναι διαθέσιμοι για διάφορους λόγους οι χαφ Τουριέντες (6/0), Άλεξ Σόλα (5/0) και οι επιθετικοί Σαντίκ (2/1), Αλί Τσο (8/0) Κάρλος Φερνάντεθ (7/0).
Εκτίμηση
Η Αλμερία στο πρώτο της παιχνίδι πρωταθλήματος για το 2023, υποδέχεται την Σοσιεδάδ που έκλεισε ιδανικά το 2022, αφού βρέθηκε στην 3η θέση της LaLiga και έχει την επιστροφή του ηγέτη Ογιαρθάμπαλ. Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στην δυνατή τους έδρα, όπου μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες, αλλά οι Βάσκοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα για να την πατήσουν. Θα επιλέξουμε το under, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ανοίγουν τα παιχνίδια τους.
Μίντλεσμπρο
Λίνκολν Σίτι
Μπόλτον
Πρέστον
Μπρίστολ Σίτι
Μίλγουολ
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Στόουκ
Σουόνσι
Τσάρλτον
Ντέρμπι
Μπελγράνο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Αλντοσίβι
Τίγκρε
Σαν Λορέντζο
Ουνιόν Σάντα Φε
Πλατένσε
Μπόκα Τζούνιορς
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Αούστρια Λουστενάου
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Αλτάχ
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Γκενκ
Βέστερλο
Κόρτραϊκ
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Καϊζερσλάουτερν
Καρλσρούη
Όσναμπρικ
Μαγδεμβούργο
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Σινσινάτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σάρλοτ
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αλαβές
Χετάφε
Βενέτσια
Μόντενα
Κατανζάρο
Σουντιρόλ
Ουντινέζε
Πάντοβα
Τορίνο
Καραρέζε
Ρανχάιμ
Στρομσγκόντσετ
Μπρίνε
Μος
Λιν
Οντ
Βίλεμ
Ναϊμέγκεν
Εξέλσιορ
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Καμπούρ
Ρίο Άβε
Πόρτο
Ακαντέμικο Βίσεου
Σάντα Κλάρα
Αλβέρκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Ντανφέρμλιν
Ρος Κάουντι
Αμπερντίν
Νταντί
Σούντσβαλ
Χέλσινγκμποργκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Βάρμπεργκ Μπόις
Λιουνγκσκίλε
Έστερ
Μιάλμπι
Σίριους
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Μαγιόρκα
Οσασούνα
Τζιρόνα
Μπέτις
Βαλένθια
Βαγιαδολίδ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Κάντιθ
Εσπανιόλ
Έλτσε