Η Σέριφ παίζει… ρωσική ρουλέτα
* Επαναληπτικός αγώνας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Σε περίπτωση νίκης της Σεριφ Τιρασπολ με δύο γκολ διαφορά ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι.Α' Ματς: Σερίφ Τιρασπόλ – Σεντ Γκάλεν 1-3
* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα πλέι – οφ τον νικητή του ζευγαριού Βαλούρ – Νόρτζελαντ
ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ
Η Σεντ Γκάλεν, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Σέριφ, άφησε δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, μένοντας στο 2-2 εντός έδρας με τη Λουκέρνη. Η ομάδα του Μάασεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πήρε από νωρίς τον έλεγχο, κυκλοφόρησε την μπάλα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Η εικόνα άλλαξε με το ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς η Λουκέρνη βρήκε άμεσα την ισοφάριση. Η «χρυσή αλλαγή» του Πόρτμαν, Μικολατζέφσκι, χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο, με τη Σεντ Γκάλεν να μην έχει την ίδια κυριαρχία και τις δύο ομάδες να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το φινάλε, η Λουκέρνη ήταν αυτή που έδειχνε να χαμογελά, καθώς στο 89ο λεπτό πέτυχε το 1-2 και έμοιαζε έτοιμη να φύγει με το τρίποντο. Η Σεντ Γκάλεν, όμως, δεν τα παράτησε και στο 90+11’ κέρδισε πέναλτι, από το οποίο ήρθε η ισοφάριση για το τελικό 2-2.
Έτσι, η ομάδα του Μάασεν παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα (2-1-0), ενώ συνολικά έχει μόλις μία ήττα στα έξι πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν (4-1-1).
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει, αφού εξέτισε την τιμωρία του ο στόπερ Στάνιτς (5/0). Ο Ένρικο Μάασεν θα στερηθεί ξανά τον νεαρό κεντρικό χαφ Βάιμπελ (-). Εκτός μάχης και ο νεαρός στόπερ Μέι (-), όπως και επιθετικός Εφέκελε (-). Δεν υπολογίζονται οι μακροχρόνια τραυματίες. Ο αμυντικός Νεζίρι (-), ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει μετά από μακροχρόνια απουσία κοντά στις αρχές Οκτωβρίου,ο ταλαντούχος επιθετικός Σέρερ (-) και ο στόπερ Αμπρόσιους (-). Αμφίβολος ο στόπερ Γκάαλ (3/1), ο οποίος παρότι δεν είναι πανέτοιμος μπορεί να πάρει το ρίσκο να αγωνιστεί αφού οι επιλογές στην άμυνα είναι περιορισμένες.
ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ
Η Σέριφ Τίρασπολ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τη Σεντ Γκάλεν (1-3), επικρατώντας εντός έδρας της Ντάτσια Μπουιουτσάνι με 1-0. Η ομάδα του Μιχαΐλοφ είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο της αναμέτρησης, κυκλοφορούσε την μπάλα και πίεζε την αντίπαλη άμυνα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Η υπεροχή της τελικά μετουσιώθηκε σε γκολ στο 40ό λεπτό, όταν ο Περγκιόνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε ακόμα πιο ευνοϊκά για τη Σέριφ, καθώς στο 54ο λεπτό η Ντάτσια έμεινε με δέκα παίκτες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε ακόμα μεγαλύτερη άνεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι μπορούσαν πλέον να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι και να ψάξουν ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να βρουν το τέρμα που θα έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια μέχρι το φινάλε.Παρά την έλλειψη δεύτερου γκολ, η Σέριφ κράτησε το προβάδισμα και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, η εικόνα της το τελευταίο διάστημα παραμένει ασταθής, καθώς στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις δύο νίκες, μαζί με μία ισοπαλία και τρεις ήττες.
Αγωνιστικά Νέα: Δίχως απουσίες θα παραταχθεί η Σέριφ κόντρα στην Σεντ Γκάλεν. Άπαντες παρόντες για τον Μιχαΐλοφ, ο οποίος έχει την ευκαιρία να διαχειριστεί το ρόστερ του όσο πιο σωστά γίνεται.
Τάσος Αγραπίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Σεντ Γκάλεν μπορεί να άφησε βαθμούς στο πρωτάθλημα, όμως συνολικά δείχνει σαφώς πιο σταθερή και ποιοτική από τη Σέριφ. Οι Μολδαβοί, θα παίξουν ρώσικη ρουλέτα, δίχως να ξέρουν που θα κάτσει η μπίλια. Θα πάρουν το ρίσκο να παίξουν ανοιχτά. Αν πετύχουν γκολ το παιχνίδι παίρνει ζωή, αν το δεχτούν... game over
Γάνδη
Γκέτεμποργκ
Χάμαρμπι
Ράκοβ Τσεστόχοβα
Ίλβες
Ριέκα
ML Βίτεμπσκ
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Βαντούζ
Ίντερ Τούρκου
Ντιναμό Σίτι
Άουντα
Σιόν
Νόα
Ρούναβικ
Λουγκάνο
Ρίγας Σκόλα
Γιάμπλονετς
Μίντιλαντ
Μποέμιαν
Νόρτζελαντ
Βαλούρ Ρέικιαβικ
Αούστρια Βιέννης
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ
Κι Κλάκσβικ
Λεχ Πόζναν
Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ
Τουν
Άντερλεχτ
ΠΑΟΚ
Πάφος
Σάλτσμπουργκ
Μπεσίκτας
Χράντετς Κράλοβε
Ντουνάισκα Στρέντα
Τβέντε
Σέλμπουρν
Άγιαξ
Καραμπάγκ
Ντιναμό Κιέβου
Φλόρα Ταλίν
Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες
Χάιντουκ Σπλιτ
Ζαλγκίρις Βίλνιους
Σκεντίγια
Χιμπέρνιαν
Λος Άντζελες
Κερέταρο
Σιάτλ Σάουντερς
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Σαν Ντιέγκο
Πουέμπλα
Τολούκα
Ντάλας
Μοντερέι
Νάσβιλ
Ορλάντο Σίτι
Ατλέτικο Σαν Λούις
Ίντερ Μαϊάμι
Λεόν
Τίγκρε
Μοντεβιδέο Σίτι Τορκέ
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Ατλέτικο Μινέιρο
Κρουζέιρο
Φλαμένγκο
Παλμέιρας
Σέρο Πορτένιο
Πλατένσε
Κοκουίμπο Ουνίδο