«Μεθυσμένη πολιτεία» η Ναϊμέγκεν
Η Φόλενταμ υποδέχεται τη Ναϊμέγκεν στην 24η αγωνιστική της Ερεντιβίζιε. Την εντός έδρας ήττα από τη Χέρενφεν υπέστησαν οι «πορτοκαλί» την περασμένη αγωνιστική, ενώ οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν της Σπάρτα Ρότερνταμ εντός έδρας.
ΦΟΛΕΝΤΑΜΠαρέμεινε έτσι στους 13 βαθμούς και ολομόναχη πλέον στον πάτο της βαθμολογίας, στο -3 πλέον από τη Φίτεσε αλλά και στο -5 από τη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής και είναι ο ρεαλιστικός της στόχος. Βέβαια αυτό θεωρητικά και μόνο, αφού μοιάζει απίθανο να ανατρέψει τα δεδομένα.
Πρόκειται για τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με παθητικό 57 γκολ (!) ενώ είναι και η ομάδα με τη χειρότερη συγκομιδή εντός έδρας, έχοντας μαζέψει μολις 7 βαθμούς σε 11 ματς εκεί. Τελευταία της νίκη πριν από δύο μήνες και εκτός έδρας επί της σημερινή της αντιπάλου, αφού από τότε έχει ρεκόρ 0-2-4.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίες παραμένουν ο πολύτιμος μέσος Τβιχτ (19/2), ο βασικός στόπερ Εμπουγιάμπα (7/0), ο μέσος Λε Ρου (5/0) και ο μπακ Πέιν (9/0). Εκτός εδώ και καιρό ο μέσος Αντονιόλι (3/0) και ο επιθετικός Μπλόμενσταϊν (-).
ΝΑΪΜΕΓΚΕΝΤην περασμένη αγωνιστική του πρωταθλήματος νίκησε 2-0 τη Σπάρτα Ρότερνταμ εντός έδρας και ισχυροποιήθηκε εντός των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ, αφού με 33 βαθμούς βρίσκεται πλέον στην 7η θέση της Ερεντιβίζιε «χτυπώντας» ακόμα και την... πόρτα της πεντάδας, αφού είναι στο -2 από τον Άγιαξ.
Η Ναϊμέγκεν ξεκίνησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ορμή στο ματς με τους «μονομάχους», αφού απείλησε δύο φορές στο πρώτο τέταρτο, με τον Ογκάβα να είναι απελπιστικά άστοχος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή στο 11' και τον Πρέπερ να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον αντίπαλο κίπερ μετά από σουτ από το ημικύκλιο στο 16'. Δέκα λεπτά αργότερα πάντως χρειάστηκε τρομερή επέμβαση του Σίλεσεν σε εξ επαφής κεφαλιά για να κρατήσει το μηδέν, αλλά το φινάλε του πρώτου μέρους της άνηκε ολοκληρωτικά μιας και με πανέμορφο σουτ του Πρέπερ στο 32' και άψογη εκτέλεση φάουλ του Φερντόνχ στο 36' πέτυχε δύο γκολ βάζοντας γερές βάσεις νίκης. Στην επανάληψη πάντως έδειξε να έχει το μυαλό της περισσότερο στον επερχόμενο ημιτελικό Κυπέλλου, αφού έδωσε πολύ χώρο στην αντίπαλό της και «γλίτωσε» λόγω αστοχίας σε ανεπανάληπτη φάση στο 54', ενώ στο 60' ο Σίλεσεν ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ κοντινή κεφαλιά. Καταφεύγοντας πλέον σε διαχείριση του προβαδίσματός της και ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ μόνο μέσω αντεπιθέσεων, παραλίγο να το βρει στο 87' αλλά ο Λάρσεν ήταν άστοχος σε εξ επαφής κεφαλιά, ενώ στο 89' στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, μιας και η μπάλα βρήκε και στα δύο δοκάρια του Σίλεσεν ύστερα από δυνατό σουτ.
Εκτός έδρας πάντως «ζορίζεται» παρά τη συνολική εξαιρετική της παρουσία, αφού έχει πετύχει μόλις δύο νίκες φέτος μακριά από αυτήν -τρεις με αυτή κόντρα στην Καμπούρ για το Κύπελλο- και «τρέχει» ρεκόρ 0-3-1 στα τελευταία τέσσερα ματς, στα δύο εκ των οποίων πάντως αντιμετώπισε Φέγενορντ και Άγιαξ, παίρνοντας βαθμό σε αμφότερα.
«Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση στον τελικό, ωστόσο έχουμε ήδη εστιάσει την προσοχή μας στη Φόλενταμ, αφού δεν υπάρχει περιθώριο να χαθούν βαθμοί μιας και οι ισορροπίες στη "μάχη" των πλέι οφ παραμένουν λεπτές» δήλωσε ο τεχνικός της Ναϊμέγκεν, Ρότζερ Μέγιερ.
Αγωνιστικά νέα: Νοκ άουτ τέθηκε ο πολύτιμος μέσος Πρέπερ (22/4) που τραυματίστηκε στο ματς με τη Σπάρτα Ρότερνταμ. Από εκεί και πέρα εκτός παραμένουν ο αναπληρωματικός μέσος Ρόσεν (1/0) και ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Ντε Βιτ (-) και ο επιθετικός Ντοστ (8/3) που δύσκολα πάντως θα αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο.
Εκτίμηση
Οι φιλοξενούμενοι είναι σε μεγάλη φόρμα και εντός του 2024 έχουν ηττηθεί μόνο σε ένα από τα εννιά ματς που έχουν δώσει, παρ' ότι εκτός έδρας. Εκτός έδρας βέβαια δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη στο ίδιο διάστημα, πλην αυτής με την Καμπούρ στον ημιτελικό του Κυπέλλου που ήρθε στην παράταση, ενώ μειονέκτημα θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός πως βρίσκονται ακόμα εν μέσω πανηγυρισμών για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά σε κάθε περίπτωση η ψυχολογία της είναι στα ύψη και χρειάζονται βαθμούς στη «μάχη» των πλέι οφ. Την ίδια στιγμή η Φόλενταμ είναι σε τραγική κατάσταση και παρουσιάζεται όλο και χειρότερη, έχοντας έξι σερί ήττες εντός έδρας και δείχνοντας να έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα της που είναι ο υποβιβασμός στην Εέρστε Ντιβίζιε. Συνεπώς δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πέρα από το διπλό το οποίο προσφέρεται σε πολύ ικανοποιητικές τιμές.
Ντέρμπι
Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ
Χαλ
Ίπσουιτς
Σουόνσι
Κόβεντρι
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Πρέστον
Μίλγουολ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Ρέξαμ
Λέστερ
Νόριτς
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Άντερλεχτ
Λέουβεν
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Μαλίν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Χάβρη
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Ανζέ
Ρεν
Τουλούζ
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Χαϊντενχάιμ
Καϊζερσλάουτερν
Πάντερμπορν
Γκρόιτερ Φιρτ
Σάλκε
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Αννόβερο
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Σερβέτ
Σιόν
Τουν
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Βίντερτουρ
Καμπανιακός
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Νίκη Βόλου
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρακλες
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Αμπερντίν
Τβέντε
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Άγιαξ
Ουτρέχτη
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Βάαλβαϊκ
Τσβόλε
Άλμερε Σίτι
Φίτεσε