Το «έχει» η Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια
*Τελευταία αγωνιστική.
ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΜΕΝΤΟΣΑ
Ως «το παιχνίδι της χρονιάς» χαρακτήρισε το ντέρμπι της Μεντόσα ο προπονητής της Χιμνάσια. Φράνκο και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να κερδίσουμε και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας». Μετά την επίτευξη, άλλωστε, του στόχου της παραμονής, η ομάδα του ανέβασε τον πήχη και έχει την ευκαιρία να συνεχίσει και στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, με νίκη εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, ενώ με ισοπαλία θα πρέπει να μη νικήσουν και οι δυο ομάδες που την ακολουθούν, η Ιντεπεντιέντε και η Σαν Λορένσο. Με τη δεύτερη θα ισοβαθμήσει και θα κριθεί η πρόκριση στα κριτήρια ισοβαθμίας.
Αν χάσει δεν θα πρέπει να νικήσουν οι δυο ομάδες που προαναφέραμε και η Ουνιόν Σάντα Φε, με την οποία θα ισοβαθμήσει στην περίπτωση αυτή και όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Λανούς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λόμπος (45+4´), ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Λοάισα (72´). Αυτή ήταν η τρίτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα (6-3-6).
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζουν την αποθεραπεία τους οι σημαντικοί Σααβέδρα (Α), Γκουίφρεϊ (Α), ο μακροχρόνια τραυματίας Γκονσάλες (Α) και οι εφεδρικοί Αρμόα (Ε), Φράνκο (Α). Αντίθετα, την ολοκλήρωσαν οι πολύτιμοι Μουνιός (Α) και Ο’ Κόνορ (Μ).
ΙΝΤΕΠ ΡΙΒΑΝΤΑΒΙΑ
Έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε τον στόχο της σε ένα «must win» παιχνίδι όπως ήταν το εντός έδρας με την Μπάνφιλντ. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για την Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9’ με τον Ντανιέλε, όμως, αντέδρασε άμεσα με τα δυο γκολ του Φλορεντίν στο 11’ και στο 15´. Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Γκόμες, όμως υποδείχθηκε φάουλ. Η ομάδα του Μπέρτι «καθάρισε» το ματς με το αυτογκόλ του Ντανιέλε στο 45´.
«Από τον περασμένο Νοέμβριο όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί για εμάς, γιατί πάντα διακυβεύονται σημαντικά πράγματα», τόνισε για το ντέρμπι με τη Χιμνάσια Μεντόσα ο έμπειρος τεχνικός. Έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Σουνταμερικάνα, ωστόσο διατηρεί ελπίδες για συμμετοχή στο Λιμπερταδόρες. Για να καταλάβει την τρίτη θέση στην ετήσια βαθμολογία, χρειάζεται δική της νίκη, ήττα της Ροσάριο Σεντράλ και να μην επικρατήσει η Βελές, εκτός αν καταφέρει να καλύψει τη διαφορά τερμάτων. Χρειάζεται έναν βαθμό για να πάρει μέρος στα πλέι οφ, ενώ σε περίπτωση ήττας, θα χρειαστεί είτε να χάσει η Σαρμιέντο είτε να μην κερδίσει η Ουρακάν.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολη η συμμετοχή του σημαντικού Στούντερ (Α). Συνεχίζουν την αποθεραπεία οι ικανοί Σάλας (ΜΕ), Λ. Γκόμες (Α, ρήξη χιαστού), Ντίας (ΜΕ) και ο μακροχρόνια απών Μακάνιο (Τ).
Γιάννης Σελαλμαζίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Ντέρμπι που εκτός από το γόητρο θα κρίνει και στόχους το συγκεκριμένο, ενώ αναμένεται να πάει στη δύναμη και στις δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Αν και θα αγωνιστεί εκτός έδρας, όμως, η Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια έχει την ποιότητα να αντέξει και να φύγει αήττητη.
Μπέρμιγχαμ
Σουόνσι
ΚΠΡ
Λίνκολν Σίτι
Κάρντιφ
Μπέρνλι
Γουότφορντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μίλγουολ
Ρέξαμ
Γουλβς
Πόρτσμουθ
Στόουκ
Μπρίστολ Σίτι
Νόριτς
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μάντσεστερ Σίτι
Άρσεναλ
Χαλ
Λιντς
Τότεναμ
Φούλαμ
Νιούκαστλ
Ροσάριο Σεντράλ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπόκα Τζούνιορς
Ντεφένσα Xoυστίσια
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ουρακάν
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Σαν Λορέντζο
Πλατένσε
Τίγκρε
Σαρμιέντο Χουνίν
Ιντεπεντιέντε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ουνιόν Σάντα Φε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπάνφιλντ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ριντ
Λασκ Λίντσερ
Αούστρια Λουστενάου
Γκράτσερ ΑΚ
Λέουβεν
Μαλίν
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σερκλ Μπριζ
Αντβέρπ
Λόμελ
Βέστερλο
Σαρλερουά
Βιτόρια Μπαΐα
Φλουμινένσε
Παρί Σεν Ζερμέν
Τρουά
Οσέρ
Παρί
Νυρεμβέργη
Ντάρμσταντ
Όσναμπρικ
Καϊζερσλάουτερν
Χέρτα Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ
Χόλσταϊν Κίελ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Λειψία
Άουγκσμπουργκ
Μάιντζ
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Έλβερσμπεργκ
Πάντερμπορν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Βέρντερ Βρέμης
Οντένσε
Βίμποργκ
Γκρασχόπερς
Λωζάνη
Λουκέρνη
Γιούνγκ Μπόις
Βαντούζ
Σιόν
Άρης
Παναιτωλικός
Βόλος Elabet
Κηφισιά
Πανθρακικός
ΑΕΛ Novibet
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ντάλας
Κολοράντο Ράπιντς
Ντιναμό Χιούστον
Σεντ Λούις Σίτι
Ορλάντο Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
DC Γιουνάιτεντ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες
Σικάγο Φάιαρ
Κολόμπους Κρου
Σινσινάτι
Νάσβιλ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Τορόντο
Ίντερ Μαϊάμι
Σάρλοτ
Όστιν
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σαν Ντιέγκο
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
ΑΕ Λεμεσού
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Απόλλων Λεμεσού
Ατλάντε
Σάντος Λαγκούνα
Νεκάξα
Τιχουάνα
Ατλέτικο Σαν Λούις
Χουάρεζ
Εξέλσιορ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ντεν Χάαγκ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φορτούνα Σιτάρντ
Τελστάρ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μορεϊρένσε
Αλβέρκα
Κάζα Πία
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Χιμπέρνιαν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ
Σεντ Τζόνστον
Νταντί
Ντέγκερφορς
Γκάις
Έργκριτε
Βαστέρας ΦΚ
Γκεζτεπέ
Μπασακσεχίρ
Γαλατασαράι
Αμέντ Σπορτίφ
Σαμσουνσπόρ
Κόνιασπορ
Έγιουπσπορ
Κοτζάελισπορ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Λανούς
Μπαράκας Σεντράλ
Ρίβερ Πλέιτ
Μπελγράνο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αλντοσίβι
Σέντραλ Κόρδοβα