Δύσκολα θα «σπάσει» ο άσος της Ατλέτικο
Τι ισχύει: League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
                    ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
                «Βαριά» ήττα με 4-0 σκορ υπέστη στην τρίτη αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της ανώτερης Αρσεναλ. Δεν είναι ότι δεν έπαιξε καλά ή ότι δεν δημιούργησε φάσεις. Σαφώς ήταν καλύτερη η ομάδα του Αρτέτα όμως και το σύνολο του Σιμεόνε το πάλεψε μέχρι ενός σημείου και σε συνδυασμό με την αστοχία ήρθε και η… κατάρρευση. Δέχθηκε το πρώτο τέρμα στο 57’ με κεφαλιά του Γκάμπριελ από στημένη φάση και στη συνέχεια από το 64’ έως και το 70’ αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Τρία γκολ σε έξι λεπτά δέχθηκε με τους Μαρτινέλι και Γιόκερες (σκόραρε δύο φορές) να ισοπεδώνουν ουσιαστικά το σύνολο του Σιμεόνε.
Δεύτερη ήττα στην Αγγλία φέτος μετά από αυτή κόντρα στην Λίβερπουλ (3-2). Ενδιάμεσα, ισοπέδωσε με 5-1 την Άιντραχτ στην Μαδρίτη. Για να μπει στην οκτάδα θα χρειαστεί να επικρατήσει της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, αλλά και στη συνέχεια να μαζέψει βαθμούς με αντιπάλους τις Ιντερ (εντός), Αϊντχόφεν (εκτός), Γαλατασαράι (εκτός) και Μπόντο Γκλιμτ (εντός).
Στη La Liga «τρέχει» σερί με τρεις νίκες δίχως να δεχθεί γκολ, με πιο πρόσφατη αυτή στην έδρα της κόντρα στην Σεβίλλη με 3-0 σκορ. Ηταν σοβαρή και δημιούργησε ευκαιρίες, με τον Αλβαρεζ να ανοίγει το σκορ στο 64’ από την άσπρη βούλα. Στο 77’ ο Τζουλιάνο Σιμεόνε πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή και έσπασε στον Αλμάδα με τον ίδιο να κάνει το 2-0, ενώ στο 90’ βρήκε δίχτυα και ο Γκριεζμάν.
Παραμένει εντός τετράδας στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας 22 βαθμούς και ρεκόρ 6-4-1, ενώ είναι στο -8 από την πρωτοπόρο συμπολίτισσά της Ρεάλ. «Πριν από τέσσερις εβδομάδες, η Ουνιόν άλλαξε προπονητή. Είναι μια ομάδα με ταχύτητα στην επίθεση και σταθερή οργάνωση. Δεν φοβούνται να παίξουν με πέντε στην άμυνα. Το ίδιο περιμένω και με εμάς. Θα παίξουν αμυντικά και θα βασιστούν στους γρήγορους πλάγιους μπακ τους. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς για να προκριθούμε στο Τσάμπιοςν Λιγκ. Πρέπει να κερδίσουμε, κατά προτίμηση με μεγάλη διαφορά τερμάτων», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Σιμεόνε. Στις 8/11 υποδέχεται την Λεβάντε για την 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Σεβίλλη ο εξτρέμ Γκονζάλεζ (13/1), δεν αποδείχθηκε κάτι σοβαρό ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο να προφυλαχθεί. Αμφίβολος είναι ο Μπάριος (ΚΜ, 13/1) λόγω ενοχλήσεων που τον κράτησαν εκτός στο ματς πρωταθλήματος, ωστόσο προπονήθηκε κανονικά την Δευτέρα και αύξησε τις πιθανότητες του να αγωνιστεί. Ο Καρντόσο (ΚΜ, 3/0) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.
                    ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑΖ 
                Τρεις βαθμούς έχει και η βέλγικη ομάδα στις πρώτες τρεις «στροφές» της League Phase, από το διπλό της πρεμιέρας στο Αϊντχόφεν (3-1). Εκτοτε υπέστη δύο εντός έδρας ήττες με 4-0 από Νιουκάστλ και Ιντερ. Στο πιο πρόσφατο με τους «νερατζούρι» ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, χάνοντας καλές ευκαιρίες για γκολ ωστόσο μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών και πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου είχε δεχθεί δύο τέρματα από τους Ντούμφρις (41') και Λαουτάρο Μαρτίνες (45+1'). Αυτό την επηρέασε σημαντικά στο β’ μέρος, με την εικόνα να είναι ίδια. Τσαλχάνογλου (53’) και Εσποζίτο (76’) διαμόρφωσαν το τελικό 4-0.
Μετά την Μαδρίτη και την Ατλέτικο ακολουθούν επίσης σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια, με Γαλατασαράι (εκτός), Μαρσέιγ (εντός), Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και Αταλάντα (εντός).
Στο πρωτάθλημα Βελγίου παραμένει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα μετά από 13 αγωνιστικές, έχοντας ρεκόρ 10-2-1. Τελευταίο της 90λεπτο η εύκολη επικράτηση επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ με 4-1 σκορ, πετυχαίνοντας από δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο ενώ είχε και χαμένο πέναλτι. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη, διατηρώντας την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα στη λίγκα (28-7). Στις 9/11 παίζει εκτός έδρας με την Μαλίν για την 14η αγωνιστική πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά Νέα: Η πρωταθλήτρια Βελγίου δεν θα έχει στη διάθεσή της τον φορ Φουσεϊνί (2/0) λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, ενώ αμφίβολος είναι ο επίσης επιθετικός Φλορούκζ (13/5). Χωρίς κάποιο άλλο σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα ταξίδεψε στην Μαδρίτη.
Εκτίμηση
Δύσκολα να μην… περάσει ο άσος για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι τρεις πόντοι που έχει έως τώρα στο θεσμό δεν της δίνουν το προβάδισμα για την οκτάδα και την απευθείας πρόκριση στους «16» του θεσμού. Θα ψάξει τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έχει αποδείξει πως παλεύει όλα της τα παιχνίδια. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο άσος, αλλά και τα πολλά γκολ. Μεγάλη αξία υπάρχει στο Goal που ωστόσο θεωρώ πως θα… κριθεί από το εάν να δώσει χώρους η Ατλέτικο. Προσωπικά δεν θα το ποντάρω για να μάθω αν θα συμβεί. No Bet.
                                    
                                Γιουβέντους
                            
                                Σπόρτινγκ Λισαβόνας
                            
                                Νάπολι
                            
                                Άιντραχτ Φρανκφούρτης 
                            
                                Μπόντο Γκλιμτ
                            
                                Μονακό
                            
                                Παρί Σεν Ζερμέν
                            
                                Μπάγερν Μονάχου
                            
                                Ολυμπιακός
                            
                                Αϊντχόφεν
                            
                                Τότεναμ
                            
                                Κοπεγχάγη
                            
                                Σλάβια Πράγας
                            
                                Άρσεναλ
                            
                                Λίβερπουλ
                            
                                Ρεάλ Μαδρίτης
                            
Τσέλσι
Γαλατασαράι
Αταλάντα
Μπαρτσελόνα
Μαρσέιγ
Ντόρτμουντ
Ίντερ
Κλαμπ Μπριζ
Νιούκαστλ
Καραμπάγκ
Μάντσεστερ Σίτι
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βιγιαρεάλ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Καϊράτ Αλμάτι
Μπενφίκα
Άγιαξ
Πάφος
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Άσσος