Τα πάντα κρίθηκαν στην Λεωφόρο
Βόλος και Παναθηναϊκός αναμετρούνται στο Πανθεσσαλικό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους «πράσινους» να έχουν ισχυρό προβάδισμα μετά τη νίκη με 3-0 στην Λεωφόρο. Ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει στα προημιτελικά με τον ΠΑΟΚ.Τι ισχύει: Ρεβάνς για τους «16» του Κυπέλλου. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Ο νικητής θα παίξει στα προημιτελικά με τον ΠΑΟΚ
ΒΟΛΟΣΔεν έκρυψε την απογοήτευση του ο τεχνικός του Μπράτσος: «Απογοήτευση το πρώτο συναίσθημα. Αυτό νιώθουμε. Το έχω ξαναπεί. Τα λάθη σε αυτά τα παιχνίδια πληρώνονται. Δεν είναι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, όπου είχαμε ευκαιρίες να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αυτήν την αδράνεια στην τελική φάση. Είναι λάθη που ένας ποιοτικός αντίπαλος δεν στα χαρίζει».
Στα τέσσερα τελευταία εντός έχει γνωρίσει τρεις συντριβές από Ολυμπιακό (0-4), ΑΕΚ (0-4) και Παναθηναϊκό (1-5). Έχει μπει πολύ άσχημα στο δεύτερο γύρο αγνοώντας τη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια (0-2-2) ενώ δεν έχει ούτε γκολ Έχει υποχωρήσει στην 6η θέση με 26 βαθμούς και είδε τη διαφορά από τον 7ο Ατρόμητο να βρίσκεται στο +4.
Διαδικαστικό χαρακτήρα έχει η σημερινή ρεβάνς στο Κύπελλο, αφού η ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο δεν του δίνει ρεαλιστικές ελπίδες. Έτσι ρίχνει περισσότερο το βάρος στο εκτός έδρας με τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα.
«Βόμβα» από τον αρχηγό του Βόλου, Μπαριέντος ο οποίος προέβη σε μια σημαντική κατηγορία, σύμφωνα με την οποία δέχτηκε πρόταση δωροδοκίας ώστε να αποβληθεί στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπήκε στην αποστολή ο μπακ Λούνα (14/1), συνεχίζουν εκτός ο κάπτεν/μέσος Τσοκάνης (12/3), ο έτερος μέσος Ματίγια (13/0), ο μεσοεπιθετικός Νοκέρ (9/1) κι ο αναπληρωματικός εξτρέμ Βίκτορ Φερνάντεθ (7/0). Έκαναν ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό οι νεοαποκτηθέντες Γκάγκι και Τσιρίνος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΟ τεχνικός του Γιοβάνοβιτς παραδέχτηκε μετά το ματς ότι το ντέρμπι κρίθηκε στις λεπτομέρειες: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν κινδυνεύαμε, δεν αισθανθήκαμε ιδιαίτερη πίεση. Μας έλειπε λίγο καλύτερη τελική πάσα στις φάσεις που μπορούσαμε να γίνουμε πιο απειλητικοί. Δεχτήκαμε ένα γκολ που σπάνια μπαίνει μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ κέρδισε, προχωράμε. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να βρεθούμε στον τελικό στόχο».
Τρίτη απώλεια στα τέσσερα τελευταία στο δεύτερο γύρο (1-2-1) και η διαφορά από την 2η ΑΕΚ μειώθηκε στους 4 βαθμούς. Ακολουθεί μάλιστα επικίνδυνη έξοδος στα Γιάννινα κόντρα στον φορμαρισμένο ΠΑΣ.
Πηγαίνει στον Βόλο ώστε να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί όπου περιμένει ήδη ο ΠΑΟΚ. Ματς διαδικαστικού χαρακτήρα μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Λεωφόρο.
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ ο στόπερ Μάγκνουσον, ο μπακ Χουάνκαρ και ο φορ Καμπετσής (-). Συνεχίζουν εκτός ο πολύτιμος εξτρέμ Αϊτόρ (9/8), ο μέσος Τρουϊγιέ (1/0) και ο μπακ Γκάνεα (9/0). Αναμένεται ροτέισον από τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος πήρε στην αποστολή τους νεαρούς Κρυπαράκο και Συμεωνίδη.
Εκτίμηση
Τα πάντα έχουν κριθεί στην Λεωφόρο και το σημερινό έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Γιοβάνοβιτς θα κάνει ροτέισον εν όψει ΠΑΣ, από την άλλη μένει να φανεί αν ο Βόλος θα ψάξει εμφάνιση γοήτρου μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, όπου δεν έχει ούτε γκολ μετά την επανέναρξη. Στα μάτια μας είναι αδιαπραγμάτευτο no bet, αφού θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τα κέφια των δύο ομάδων. Αν θα έπρεπε πάντως να επιλέγαμε κάτι, θα πηγαίναμε με το αμφίσκορο με το σκεπτικό ότι οι Βολιώτες θα επιχειρήσουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί δίχως γκολ, κόντρα σ’ έναν Παναθηναϊκό που θα κατέβει αλλαγές στο Πανθεσσαλικό.
Άστον Βίλα
Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ
Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Σαρμιέντο Χουνίν
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ουρακάν
Αλντοσίβι
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ρίβερ Πλέιτ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Σάλτσμπουργκ
Στουρμ Γκρατς
Μαλίν
Γάνδη
Αντβέρπ
Σταντάρ Λιέγης
Άντερλεχτ
Κλαμπ Μπριζ
Ντέντερ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μιρασόλ
Κορίνθιανς
Σαπεκοένσε
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Ιντερνασιονάλ
Φλουμινένσε
Φλαμένγκο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Σάο Πάουλο
Μπαΐα
Λυών
Ρεν
Στρασβούργο
Τουλούζ
Παρί
Μπρεστ
Οσέρ
Ανζέ
Λιλ
Χάβρη
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Έλβερσμπεργκ
Πάντερμπορν
Αννόβερο
Πρόισεν Μούνστερ
Μαγδεμβούργο
Χέρτα Βερολίνου
Καρλσρούη
Ντάρμσταντ
Φράιμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Ντόρτμουντ
Ζανκτ Πάουλι
Μάιντζ
Άαρχους
Σοντερίσκε
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Ράντερς
Βέιλε
Φρεντερίτσια
Κοπεγχάγη
Γκρασχόπερς
Σερβέτ
Λουγκάνο
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Σιόν
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Άρης
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Όστιν
Σεντ Λούις Σίτι
Εσπανιόλ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις
Ρεάλ Οβιέδο
Χετάφε
Ράγιο Βαγιεκάνο
Θέλτα
Έλτσε
Μπολόνια
Κάλιαρι
Γιουβέντους
Βερόνα
Ίντερ
Πάρμα
Σασσουόλο
Μίλαν
Απόλλων Λεμεσού
Πάφος
ΑΠΟΕΛ
ΑΕΚ Λάρνακας
Βαλερένγκα
Κφουμ Όσλο
Σταρτ
Τρόμσο
Κρίστιανσουντ
Χαμ Καμ
Σάντεφιορντ
Αάλεσουντ
Λίλεστρομ
Σάρπσμποργκ 08
Άλκμααρ
Τβέντε
Σπάρτα Ρότερνταμ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Τσβόλε
Χέρακλες
Φορτούνα Σιτάρντ
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Χέρενφεν
Ρίο Άβε
Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα
Εστορίλ
Κάζα Πία
Τοντέλα
Χιμπέρνιαν
Σέλτικ
Χέλσινγκμποργκ
Μπράγκε
Έστερσουντ
Βάρναμο
Έλφσμποργκ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Γκάις
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Βαστέρας ΦΚ
Μάλμε
Μιάλμπι