Κοιτάμε προς τα...δεξιά
* Τοπικό ντέρμπι της φινλανδικής περιφέρειας Οστροβόθνια, με αντιπαλότητα
* 5/7 Goal η Βάασα, 6/7 Goal η Σεϊναγιόεν
ΒΑΑΣΑ
Ήταν επιβλητική απέναντι στη Μάριεχαμν. Επέβαλε την κυριαρχία της και επικράτησε εύκολα με σκορ 4-0 εντός έδρας, σκοράροντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ξεκίνησε δυναμικά, παίρνοντας το προβάδισμα, μόλις στο 3ο λεπτό, από στατική φάση. Συνέχισε να ασκεί πίεση, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες και διπλασίασε το προβάδισμα της στο 32’. Έλεγξε το ρυθμό και στο δεύτερο μέρος σκόραρε άλλα δύο τέρματα στο τελευταίο κομμάτι (75’, 90’) φτάνοντας σε μια εμφατική νίκη.
Επέκτεινε σε πέντε παιχνίδια το αήττητο σερί της (3-2-0) και πέρασε στην 4η θέση με 24 βαθμούς, στο -6 από την κορυφή με ματς λιγότερο. Εντός έδρας είναι αήττητη στο πρωτάθλημα με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες (16-6 τέρματα). Συγκαταλέγεται στις φορμαρισμένες ομάδες του μήνα, ωστόσο κόντρα στη Σεϊναγιόεν, δυσκολεύεται παραδοσιακά.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Ολλανδός επιθετικός Σίμον Ντούιβενμπουτεν εξακολουθεί να είναι εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού. Η ομάδα προχθές ανακοίνωσε την απόκτηση του 21χρονου φορ από τη Λαντσκρόνα, Ξαβιέ Οντχάμπο.
Εάν κάνω εγγραφή , πιστώνεται αυτόματα στον λογαριασμό μου το δωρεάν* στοίχημα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ
Η Σεϊναγιόεν επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, επικρατώντας με 3-1 της Τούρκου εντός έδρας. Προσεκτικές οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, εν τέλει οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ λίγο πριν από την ανάπαυλα με τον Κέλγουιν. Η Τούρκου ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Σεϊναγιόεν ανέκτησε το προβάδισμα στο 67' με το δεύτερο γκολ του Κέλγουιν και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με τον Σούσο στο 78'.
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, για το σύνολο του Γιάρκο Βις, που βρίσκεται στην 10η θέση και στο -5 από τη ζώνη των πλέι-οφ. Στα πέντε τελευταία, ο απολογισμός είναι δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα (2-2-1). Στην έδρα της Βάασα, κέρδισε οχτώ φορές σε σύνολο δεκατεσσάρων αγώνων.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός αγωνιστικής δράσης ο εξτρέμ Μπιέρκσκογκ και ο μακροχρόνια τραυματίας Πρόσπερ Παντέρα. Νέο απόκτημα ο Ιβοριανός μπακ-χαφ Κόμπλε Γιάο
Εκτίμηση
Η φόρμα είναι με το μέρος της Βάασα, όμως η παράδοση με τη Σεϊναγιόεν. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, η φιλοξενούμενη ομάδα επικράτησε 1-2. Φέτος, περιμένω πιο ισορροπημένο παιχνίδι, η ισοπαλία είναι σε πρώτο πλάνο. Θα αρκεστώ στη διπλή ευκαιρία (Χ2) προς τα...δεξιά, που πληρώνει αξιοπρεπώς.
Άτερτ Μπίσεν
Κι Κλάκσβικ
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Μαξλάιν Βίτεμπσκ
Αγγλία
Αργεντινή
Σουτιέσκα Νίκσιτς
Καϊράτ Αλμάτι
Τούρκου
Κουόπιο
Ούλου
Ίντερ Τούρκου
Γκνιστάν
Λάχτι
Ίλβες
Ελσίνκι
Γιάρο
Μάριεχαμν
gg