Χωρίς περιθώρια και με κακό κλίμα το Βέλγιο
Για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2024, η Εσθονία φιλοξενεί το Βέλγιο χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα Κουρτουά που έφυγε από την αποστολή.Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.
ΕΣΘΟΝΙΑΌταν κοιτάζω πίσω στο πρώτο ημίχρονο, το 1-0 δεν ήταν αρκετό. Παίξαμε καλά, είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ένα γκολ δεν ήταν αρκετό. Το δεύτερο ημίχρονο... Είναι δύσκολο να κερδίσεις στο Αζερμπαϊτζάν, παίζουν συναισθηματικά και είναι ικανοί. Ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με πίεση και το γκολ 1-1 ήρθε ίσως λίγο νωρίς. Πρέπει να το αποδεχτούμε, παρόλο που θέλαμε περισσότερα. Αλλά είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ήμασταν η φιλοξενούμενη ομάδα. Έπρεπε να είμαστε λίγο πιο αμυντικοί. Το να κάνουμε αλλαγές δεν είναι τόσο εύκολο, πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Πρέπει να τηρούμε την ισορροπία τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική φάση. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα έπρεπε να λάβουμε υπόψη το ύψος του οι παίκτες: υπάρχουν πολλοί ψηλότεροι παίκτες στην εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν. Βλέπω ότι κάναμε τις αλλαγές μας με σύνεση - ήμασταν η πιο δυνατή ομάδα στο τέλος. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το Βέλγιο. Ανυπομονώ πραγματικά για αυτό το παιχνίδι.», τόνισε ο προπονητής Χάμπερλι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Κελτ.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ίγκονεν (Ποντμπεσκίτζιε Μπιέλσκο-Μπιάλα), Χέιν (Άρσεναλ), Βάλνερ (Λεβάντια Ταλίν)
Αμυντικοί: Κούουσκ (Φλόρα Ταλίν), Μετς (Ζανκτ Πάουλι), Μπαράνοφ (Πιούνικ), Τενίστε (Ταμέκα), Λιλάντερ (Φλόρα Ταλίν), Πέετσον (Λεβάντια Ταλίν), Λούκα (Φλόρα Ταλίν), Τουρ (Λεβάντια Ταλίν)
Μέσοι: Κάιτ (Ραπίντ Βουκουρεστίου), Σέιν (Ουτρέχτη), Τουνιόφ (ΣΠΑΛ), Ογιάμαα (Φλόρα Ταλίν), Βασίλιεφ (Φλόρα Ταλίν), Μίλερ (Φλόρα Ταλίν), Σινιάφσκι (Σλοβάτσκο), Πομ (Σάμροκ Ρόβερς), Βέτκαλ (Ρόμα)
Επιθετικοί: Σόργκα (Λοκομοτίβ Πλόβντιβ), Σάπινεν (Σταλ Μίελεκ), Ρέινκορτ (Φλόρα Ταλίν), Άνιερ (-)
ΒΕΛΓΙΟΠλέον, τα περιθώρια για απώλειες βαθμών στένεψαν στο Βέλγιο με τον νέο προπονητή Τεντέσκο να βλέπει από νωρίς την πίεση, αλλά και το κλίμα να χαλάει στα αποδυτήρια και ο λόγος ήταν το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Λόγω της απουσίας του Ντε Μπρόινε, ο νέος τεχνικός αποφάσισε να το δώσει στο ματς με την Αυστρία στον Λουκάκου και στο σημερινό να το φόραγε ο Κουρτουά, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν έξαλλος και μάλιστα απουσίασε από την προπόνηση μετά το παιχνίδι και είναι εκτός αποστολής..
«Είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι γιατί πιστεύω ότι αξίζαμε αυτό το δεύτερο γκολ, ειδικά δεδομένου του τι δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Αισθάνομαι ότι αυτό ο βαθμός δεν θα είναι κακός. Θέλαμε να τους προσελκύσουμε στη μεσαία γραμμή, γιατί είναι μια πολύ συμπαγής ομάδα σε αυτόν τον τομέα. Μας έλειπε όμως η ένταση, ειδικά όταν χάναμε την μπάλα. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε. Θα πρέπει επίσης να δουλέψουμε σε κόντρα καταστάσεις, θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί κάποιες από αυτές καλύτερα με το να είμαστε πιο υπομονετικοί. Όμως, παρ' όλα αυτά, είχαμε τις ευκαιρίες, οπότε έπρεπε να είχαμε σκοράρει περισσότερα…», δήλωσε ο κόουτς Τεντέσκο.
Αγωνιστικά Νέα: Ο βασικός τερματοφύλακας, Κουρτουά έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας, ενώ τραυματίστηκε ο χαφ Ντεντονκέρ. Απών και ο επιθετικός Οπέντα, ο οποίος θα παίξει στην U21. Δεν βρίσκονται στην αποστολή ο σταρ επιθετικός χαφ Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι),ο βασικός μέσος Ονάνα (Έβερτον) και ο βασικός εξτρέμ Τροσάρ (Άρσεναλ).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Καμίνσκι (Μπλάκμπερν), Σελς (Στρασβούργο), Μπόνταρτ (Σταντάρ Λιέγης)
Αμυντικοί: Μπορνό (ΒόλφσμπουργΚ), Τέατ (Ρεν), Φαές (Λέστερ), Βερτόνγχεν (Άντερλεχτ), Αλ-Ντακχλί (Μπέρνλι), Καστάν (Λέστερ)
Μέσοι: Μανγκαλά (Νότιγχαμ), Τίλεμανς (Άστον Βίλα), Καράσκο (Ατλέτικο), Τρέσορ (Γκενκ), Ντεμάν (Σερκλ Μπριζ), Ντεντόνκερ (Άστον Βίλα), Βάνακεν (Κλαμπ Μπριζ), Σαλεμάκερς (Μίλαν), Βρανκς (Βόλφσμπουργκ).
Επιθετικοί: Ντοκού (Ρεν), Λουκάκου (Ίντερ), Λουκεμπάκιο (Χέρτα), Μπατσουαγί (Φενέρμπαχτσε), Μπακαγιόκο (Αϊντχόφεν).
Εκτίμηση
Η Εσθονία είχε δείξει καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής, αλλά απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν τα χάλασε και τώρα έχει δύσκολο εντός έδρας ματς απέναντι στους Βέλγους που δεν κατάφεραν να νικήσουν την Αυστρία και... αγχώνονται. Φυσικά, η καλύτερη ομάδα είναι προς τα δεξιά και ο νέος προπονητής ακόμα προσπαθεί να μάθει πράγματα και για αυτό θα ποντάρουμε στο over, περιμένοντας και τους γηπεδούχους πιο μαχητικούς.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Αυστρία
Σουηδία
Αζερμπαϊτζάν