Η ΑΕΚ με γκολ του Πιερό (38’) νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Aktor στην Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε το 2x2 στο πρωτάθλημα αλλά και το 3x3 μέσα στην εβδομάδα αν μετρηθεί και η...
Με «φτερά στα πόδια» για το 2x2 η ομάδα του Νίκολιτς
Η ΑΕΚ φιλοξενεί στην «OPAP Arena» τον Αστέρα Aktor για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τους «κιτρινόμαυρους» να στοχεύουν στο 2x2 στον απόηχο της σπουδαίας πρόκρισής τους στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ.* Πέντε συνεχόμενες νίκες μετρά κόντρα στον Αστέρα η ΑΕΚ, ενώ δεν έχει ηττηθεί σε καμία από τις τελευταίες 19 συναντήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις.
* Τελευταία νίκη των Αρκάδων το 2017 και τελευταίο «διπλό» το 2015.
* Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης είχε οριστεί ο Τάσος Παπαπέτρου, ωστόσο λόγω ασθένειας, τη θέση του πήρε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης.

Έχει την ψυχολογία στο ζενίθ μετά τη μεγάλη πρόκριση που πανηγύρισε στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ εις βάρος της Άντερλεχτ, την οποία υπέταξε την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0, έχοντας πραγματοποιήσει κυριαρχική εμφάνιση κι έχοντας πετύχει δύο εξαίσια γκολ με τους Κοϊτά και Κουτέσα, ενώ συνολικά η Ένωση, δεν απειλήθηκε επί της ουσίας ποτέ από τους Βέλγους.
Είχε προηγηθεί και η άνετη πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη εβδομάδα, με τον «Δικέφαλο» να μην δυσκολεύεται να επικρατήσει εξίσου με 2-0 χάρη σε τέρματα των Μάνταλου και Ζίνι, δείχνοντας και σε αυτό το παιχνίδι ένα εξίσου πειστικό αγωνιστικό «πρόσωπο» παρά το σχετικό ροτέισον ένεκα της ρεβάνς που θα ακολουθούσε με την Άντερλεχτ σε λίγες ημέρες.
Έτσι συνολικά πλέον, η ΑΕΚ του Νίκολιτς, ο οποίος έχει κάνει ονειρεμένο ξεκίνημα στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», είναι αήττητη επί επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το 3/3 που πέτυχε στα ευρωπαϊκά προκριματικά, ήταν το πρώτο στην ιστορία της. Το κλίμα στο «στρατόπεδο» της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, ωστόσο ο Σέρβος κόουτς θέλει να κρατήσει «χαμηλά τη μπάλα» ώστε οι παίκτες του να μείνουν προσγειωμένοι για το ματς με τον Αστέρα, το οποίο μπορεί να κρύβει «παγίδες». Ασφαλώς, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται στο εξής και τα μεταγραφικά, με τη διοίκηση να έχει την άνεση να επενδύσει με περισσότερη διάθεση, αφού τα έσοδα θα είναι ουκ ολίγα από τη συμμετοχή στη League Phase του Κόνφερενς.
Σε στοιχηματικό επίπεδο, η Ένωση μετρά 6/7 Under σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το αγαπημένο της σύνολο τερμάτων είναι μακράν τα 2-3 γκολ, σημείο που επιβεβαιώνει με απίστευτη συνέπεια στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός πλάνων παραμένουν ο χαφ Περέιρα και ο μεσοεπιθετικός Γκατσίνοβιτς που είναι τραυματίες. Ερωτηματικό επίσης η κατάσταση του επιθετικού Ζίνι και ο βαθμός ετοιμότητας του εξτρέμ Μαρσιάλ, ο οποίος πάντως επέστρεψε στις προπονήσεις. Μένει να φανεί στο μεταξύ πότε θα ενεργοποιηθεί και ο μεσοεπιθετικός Καλοσκάμης. Επιστρέφει από την άλλη ο χαφ Μάνταλος που ήταν τιμωρημένος στη ρεβάνς με την Άντερλεχτ. Λογικά, αναμένεται σχετικό ροτέισον μιας και σίγουρα υπάρχει αρκετή κόπωση από το απαιτητικό ματς της Πέμπτης.

Έφτασε μια «ανάσα» από το «μπαμ» της αγωνιστικής, αφού ναι μεν ηττήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του στη Stoiximan Super League, ωστόσο δέχθηκε και τα δύο τέρματα στις καθυστερήσεις του αγώνα, έχοντας πάρει σχεδόν «άριστα» στο ανασταλτικό σκέλος, σε αντίθεση βέβαια με το δημιουργικό, καθώς επί της ουσίας, δεν απείλησε ποτέ την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Διόλου εκτός προγράμματος φυσικά η ήττα αυτή για τον Αστέρα Aktor, ο οποίος έδειξε ότι παραμένει υπολογίσιμη δύναμη και στο φετινό πρωτάθλημα, ποντάροντας πολλά οπωσδήποτε στην ανασταλτική του λειτουργία. Σε ρόλο αουτσάιντερ ασφαλώς κι απόψε αλλά σίγουρα θα το παλέψει το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, κυνηγώντας την έκπληξη απέναντι σε μία ομάδα που ναι μεν τα επίπεδα αυτοπεποίθησής της είναι πολύ ψηλά, αλλά αναμφισβήτητα υπάρχει και κόπωση από τα απανωτά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει στα πιτς ο χαφ Αλάγκμπε, ενώ τιμωρημένος είναι για ακόμη ένα παιχνίδι ο νεαρός μέσος Φρόκου. Εκτός πλάνων παράλληλα ο χαφ Τζανδάρης και ο φορ Οκό. Από την άλλη, μπήκαν για πρώτη φορά στην αποστολή ο μπακ Φερνάντεθ και ο εξτρέμ Μεντιέτα, οι οποίοι αποκτήθηκαν πρόσφατα.

Εκτίμηση
Η ΑΕΚ θέλει το 2x2 ώστε να πάει με ηρεμία στη διακοπή και έχει τόσο την ποιότητα όσο και την ψυχολογία για να το πετύχει, και μάλιστα μπροστά στον κόσμο της, ο οποίος τη βοήθησε πολύ και στην πρόκριση που πανηγύρισε κόντρα στην Άντερλεχτ. Ίσως όχι και το πιο «εύκολο θύμα» ο Αστέρας, που έβγαλε το «λάδι» στον πρωταθλητή Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Νίκολιτς έχει τον πρώτο λόγο. Σε εξευτελιστική απόδοση ωστόσο ο «άσος», και δεν θα ασχοληθούμε, προτιμώντας εναλλακτικά τα 2-3 γκολ, που είναι το αγαπημένο σημείο του «Δικεφάλου» από τα μέσα Αυγούστου και ύστερα.
1 και over 1.5