«Κλείδωσε» τα πλει-οφ η Πολωνία
7ος όμιλος – Τελευταία αγωνιστική. Στα τελικά προκρίνεται η πρώτη ομάδα, ενώ η δεύτερη θα παίξει στα πλέι οφ για άλλα τέσσερα εισιτήρια, μαζί με τέσσερις ομάδες από το Nations League 2024-25, βάσει της κατάταξης της διοργάνωσης. Προϋπόθεση να μην έχουν τερματίσει στην πρώτη δυάδα του ομίλου τους στα προκριματικά του Μουντιάλ. Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους ματς (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 4) Βαθμοί ποινής, 5) Κλήρωση.
Δεν απαιτείται εγγραφή για να δείτε ποιο είναι το καλύτερο καζίνο σήμερα. Εάν όμως κάνετε, τότε ξεκινάτε με 180 δώρα* χωρίς κατάθεση για το ημίχρονο του Μάλτα - Πολωνία (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις|21+)
ΜΑΛΤΑ
Προέρχεται από ιστορικό «διπλό» στην έδρα της Φινλανδίας (1-0) την Παρασκευή, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη σε επίσημο επίπεδο μετά από 13 μήνες και τα παιχνίδια του Nations League. Χρυσός σκόρερ ήταν ο Τζέικ Γκρέιτς, που πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα με προσπάθεια εκτός περιοχής, σ' ένα ματς που άντεξε την ασφυχτική πίεση των ΦΙνλανδών με τα Expected Goals του αγώνα να ήταν 2.16-0.11!
Η Μάλτα πιθανότατα θα αποφύγει να ολοκληρώσει μία ακόμα προκριματική διαδικασία στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στον όμιλό της έχει συγκεντρώσει πέντε βαθμούς, σε αντίθεση με τους τρεις της Λιθουανίας και αν καταφέρει να αποφύγει την τελευταία θέση θα είναι μεγάλη επιτυχία. Κοντράρονται απόψε με τους Πολωνούς ενώ οι Λιθουανοί παίζουν με την Ολλανδία.
Το νικητήριο γκολ με την Φινλανδία ήταν μόλις το δεύτερο που πέτυχε η ομάδα του Ντε Λέο στα προκριματικά (2-16 τέρματα). Εντός έδρας έχει πάρει έναν βαθμό και αυτός ήρθε μετά το 0-0 με τη Λιθουανία.
Αγωνιστικά Νέα: Ο προπονητής Εμίλιο Ντε Λέο γνωρίζει πως θα έχει δύο σημαντικές επιστροφές από τιμωρία. Ο λόγος για τον χρήσιμο αμυντικό Καμενζούλι και τον επιθετικό μέσο και αρχηγό της Μάλτας, Τεούμα (47 συμ. / 4 γκολ), που αγωνίζεται στη Ρεμς. Αντίθετα, αμφίβολος είναι ο βασικός αμυντικός Πεπέ, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 88ο λεπτό στο ματς με τη Φινλανδία. Άλλα ζητήματα απουσιών δεν έχουν προκύψει.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μπονέλο (Χάμρουν), Αλ Τούμι (Σλιέμα), Ντεμπόνο (Νάζαρ)
Αμυντικοί: Μούσκατ (Τσάβες), Καμενζούλι (Χάμρουν), Πέπε (Μάρσαζλοκ), Σο (Σορέντο), Κορμπαλάν (Μάρσαζλοκ), Μποργκ (Σλιέμα), Μπέερμαν (Σλιέμα), Κάραχερ (Γουίγκαν), Μεντζ (Γκζίρα), Σέρι (Χάμρουν)
Μέσοι: Γκιγιόμ (Πανσερραϊκός), Τέουμα (Ρεμς), Σαταριάνο (Καλλιθέα), Γκρεχ (Φλοριάνα), Γιάνκαμ (Βαλέτα), Πάιμπερ (Βαλέτα), Όβερεντ (Σλιέμα)
Επιθετικοί: Τ. Έμπόνγκ (Χάμρουν), Π. Εμπόνγκ (Τσουκαρίτσκι), Ράιντ (Μπιρκιρκάρα), Τουμά (Ρέντινγκ), Σουαρέ (Σιόν), Καρντόνα (Σεντ Ετιέν), Μπουχαγκιάρ (Τάμπινες Ρόβερς)
ΠΟΛΩΝΙΑ
Η Πολωνία μετά τη δεύτερη ισοπαλία στο γκρουπ, με το 1-1 επί της Ολλανδίας στην Βαρσοβία και την ήττα της Φινλανδίας από τη Μάλτα, κλείδωσε τη δεύτερη θέση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα πάει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει την παρουσία της στα τελικά. Θέλει να το γιορτάσει με νίκη απέναντι στη Μάλτα και με αυτό το σκοπό θα μπει στον αγωνιστικό χώρο, όπως επισήμανε και ο προπονητής, Γιαν Ούρμπαν. Η Πολωνία στοχεύει στην τρίτη σερί παρουσία της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι Πολωνοί πήγαν στα αποδυτήρια του αγώνα με τους «οράνιε» μπροστά στο σκορ με 1-0 με τέρμα του Γιάκουμπ Καμίνσκι στο 43', όμως με την έναρξη της επανάληψης η Ολλανδία βρήκε την ισοφάριση με γκολ του Ντεπάι (47'). Σχετικά ισορροπημένη ήταν η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο μεγάλες ευκαιρίες και τα xGoals του αγώνα να είναι στο 1.14-1.27. Λογικό αποτέλεσμα δηλαδή η ισοπαλία. Οι Πολωνοί αν δεν είχαν την ισοπαλία απέναντι στη Λιθουανία τον Οκτώβριο, θα είχαν, έστω και λίγες, ελπίδες για την πρωτιά. Τη Μάλτα την κέρδισαν με το φτωχό 2-0 στον πρώτο γύρο.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν τις ποινές τους ο στόπερ Σλισζ (20 συμ. / 1 γκολ) και ο μέσος Βισνιέφκσι (4 συμ.). Στα αρνητικά, πρέπει να επισημάνουμε τον τραυματισμό του βασικού δεκαριού της Πολωνίας και επιθετικού μέσου της Φενέρμπαχτσε, Σιμάνσκι (50 συμ. / 6 γκολ), ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ολλανδία και επέστρεψε στην Τουρκία. Τραυματίες ο τερματοφύλακας, Σκορούπσκι (Μπολόνια), ο στόπερ Μπέντναρεκ (Πόρτο), ο μπακ-χαφ Φρανκόβσκι (Ρεν) και ο επιθετικός Πιόντεκ (Αλ Ντουχάιλ). Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην αποστολή βρίσκονται και τρεις «Έλληνες». Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Ντραγκόφσκι και ο φορ του «τριφυλλιού» Σβιντέρσκι, καθώς και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Κεντζιόρα.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ντραγκόβσκι (Παναθηναϊκός), Γκράμπαρα (Βόλφσμπουργκ), Κοτσάλσκι (Κάραμπαγκ), Τόμπιασζ (Λέγκια Βαρσοβίας)
Αμυντικοί: Μπερεσζίνσκι (Παλέρμο), Κίβιορ (Πόρτο), Κετζιόρα (ΠΑΟΚ), Κας (Άστον Βίλα), Βσζόλεκ (Λέγκια Βαρσοβίας), Βισνιέβσκι (Σπέτσια), Ζιολκόβσκι (Ρόμα), Σζτσζένιακ (Γκόρνικ Ζάμπρζε)
Μέσοι: Ζιελίνσκι (Ίντερ), Γκροσίτσκι (Πόγκον Σζτσζέτσιν), Σζιμάνσκι (Φενέρμπαχτσε), Ζαλέβσκι (Αταλάντα), Καμίνσκι (Κολωνία), Σλισζ (Ατλάντα), Κάπουστσκα (Λέγκια Βαρσοβίας), Σκόρας (Γάνδη), Κοζλόβσκι (Γκαζιαντέπ), Ρόζγκα (Στουρμ Γκρατς)
Επιθετικοί: Λεβαντόφσκι (Μπαρτσελόνα), Μπούκσα (Ουντινέζε), Σβιντέρσκι (Παναθηναϊκός)
Εκτίμηση
Η Πολωνία μετά την εξασφάλιση της 2ης θέσης, που κακά τα ψέματα ήταν και ο ρεαλιστικός στόχος με την Ολλανδία στο γκρουπ, θα μπει στο ματς με τη Μάλτα με αρκετές αλλαγές, σε ένα παιχνίδι «γιορτή». Θα κυνηγήσει φυσικά τη νίκη για το Ranking της FIFA, όμως το διπλό βρίσκεται στα τάρταρα. Σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα το Over, οπότε και το επιλέγουμε.
Ντέρμπι
Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ
Χαλ
Ίπσουιτς
Σουόνσι
Κόβεντρι
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Πρέστον
Μίλγουολ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Ρέξαμ
Λέστερ
Νόριτς
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Άντερλεχτ
Λέουβεν
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Μαλίν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Χάβρη
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Ανζέ
Ρεν
Τουλούζ
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Χαϊντενχάιμ
Καϊζερσλάουτερν
Πάντερμπορν
Γκρόιτερ Φιρτ
Σάλκε
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Αννόβερο
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Σερβέτ
Σιόν
Τουν
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Βίντερτουρ
Καμπανιακός
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Νίκη Βόλου
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Βερόνα
Νάπολι
Κόμο
Λέτσε
Ίντερ
Τζένοα
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρακλες
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
AVS Φουτεμπόλ
Εστρέλα Αμαδόρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Αλβέρκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μπράγκα
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Αμπερντίν
Ολλανδία
Φινλανδία
Λιθουανία