Άλλη ομάδα στην Λεωφόρο
Ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από «διπλό» πρόκρισης στο Περιστέρι, υποδέχεται τον ΟΦΗ με στόχο το 4x4 στην έδρα του.* Ανακλήθηκε η τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού και έτσι οι γηπεδούχοι υπολογίζουν κανονικά στον κόσμο τους
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Πήρε το πρώτο του «διπλό» μετά τον Φλεβάρη, επικρατώντας με 1-0 του Ατρόμητου μεσοβδόμαδα στο Περιστέρι, και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δεν έβγαλε μάτια με το παιχνίδι του αλλά δε συνάντησε κανένα πρόβλημα από τον αντίπαλο του και πήρε τη νίκη με ακόμα ένα φετινό γκολ του Καρλίτος (35’). Μάλιστα ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ.
Στη σημασία που είχε για την ομάδα του η πρόκριση στο Περιστέρι στάθηκε μετά το ματς ο τεχνικός του, Γιοβάνοβιτς. «Είχε τεράστια σημασία η πρόκριση για μας. Στο πρώτο μέρος καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Ήμασταν πιο επικίνδυνοι, παρότι δεν υπήρχαν οι μεγάλες φάσεις. Μετά το 0-1 τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πιο εύκολα για μας, αλλά εμείς ήμασταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ. Απογοητεύσαμε αρκετούς στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν έπρεπε να το κάνουμε και σήμερα γιατί θα φεύγαμε από ένα θεσμό στον οποίο ο Παναθηναϊκός είναι σημαντικό να προχωρήσει».
Στο πρωτάθλημα, παρέμεινε χωρίς νίκη μακριά από την Λεωφόρο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Καθόλου καλός στο πρώτο μέρος, πιέστηκε από τα πρώτα λεπτά και παρά το γκολ του Καρλίτος στο 30’, δέχτηκε την ανατροπή πριν το ημίχρονο (33’ πεν., 45’). Ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν φλύαρος και δεν έφτιαξε την κλασσική ευκαιρία. Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε κι έτσι υποχώρησε στην 5η θέση και στο -7 από την κορυφή.
Παρότι στην Λεωφόρο έχει 3/3 νίκες με 13-2 γκολ, μακριά από το γήπεδο του, έχει μόλις 1 βαθμό (0-1-3), αυτόν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. Έχει υποχωρήσει στην 5η θέση και στο -10 από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Επέστρεψε στην αποστολή ο μέσος Λούντκβιστ (5/0), σταθερά εκτός ο φορ Μακέντα (4/0), ο στόπερ Σένκεφελντ (-) και ο κάπτεν/μέσος Κουρμπέλης (-).ΟΦΗ
«Κόλλησε» στο 0-0 με την Λαμία στην έδρα και έφερε ακόμα μια ισοπαλία, 5η στο φετινό πρωτάθλημα. Κακό παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα, με καμία ομάδα να μην απειλεί με αξιώσεις. Ήταν πάντως ο πιο απειλητικός έχοντας την κορυφαία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δημιουργικά πήρε πολύ χαμηλό βαθμό.
Μετά το ματς ο τεχνικός του, Νιόπλιας δήλωσε: «Ο ΟΦΗ φτάνει καλά μέχρι έξω από την περιοχή. Είχαμε καλές στιγμές, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις ευκαιρίες που κάναμε όμως παίζει ρόλο και η ατομική ποιότητα και να κάνουν ατομικές ενέργειες. Ο Νέιρα παίζει συνεχόμενα ματς, είναι ο καλύτερος παίκτης μας, είχε να παίξει έξι μήνες και δεν ρισκάρεις να τον αφήσεις μέσα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό. Κάναμε ολόκληρο τον προγραμματισμό για να τον φέρουμε στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα».
Παραμένει με μια νίκη στο πρωτάθλημα, το «διπλό» στην έδρα του Παναιτωλικού. Στο 1-5-1 το ρεκόρ του μετά από έξι αγωνιστικές, βρίσκεται στην 8η θέση με 8 βαθμούς και στο -1 από την εξάδα.
Μεσοβδόμαδα αντιμετώπισε σαν αγγαρεία το ματς Κυπέλλου με τον Αχέρωντα Καναλακίου και πήρε δύσκολη πρόκριση με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Καστάνιος. Πιέστηκε προς το φινάλε αλλά κράτησε το μηδέν και πήρε το εισιτήριο για τους «16».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Πασαλίδης (7/0), σταθερά εκτός ο μπακ Ουές (4/0) και ο μέσος Ντε Γκουζμάν (5/0). Μακροχρόνια εκτός ο μέσος Στάικος και ο εξτρέμ Τσιλιανίδης. Στα θετικά η επιστροφή του στόπερ Διαμαντή (5/0).
Εκτίμηση
Ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται στην Λεωφόρο όπου έχει το απόλυτο 3/3 με 13-2 γκολ. Με ανεβασμένη ψυχολογία οι «πράσινοι» μετά την πρόκριση στο Κύπελλο επί του Ατρομήτου, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες στο πρωτάθλημα και είναι το φαβορί απέναντι σε έναν μαχητικό ΟΦΗ, ο οποίος προέρχεται από δύο κακές εμφανίσεις την περασμένη εβδομάδα. Προβάδισμα στο «τριφύλλι», χωρίς αξία πάντως ο άσος.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Χαϊντενχάιμ
Ντιναμό Δρέσδης
Κότμπους
Γκρόιτερ Φιρτ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Άρης
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ιωνικός
Λαμία
Απόλλων Σμύρνης