Προτεραιότητα η ρεβάνς με την Άρσεναλ για τους ενθουσιασμένους «δράκους»
Η Πορτιμονένσε υποδέχεται την Πόρτο στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» τους απέναντι στη Βιζέλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι διέλυσαν εντός έδρας την Μπενφίκα.
ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ Με αυτόν τον τρόπο η Πορτιμονένσε συμπλήρωσε μία πεντάδα αναμετρήσεων στις οποίες δεν έχει χαμογελάσει και μετράει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, απολογισμός που δεν μπορεί να κριθεί σε καμία περίπτωση θετικός. Οι «αλβινέγκρος» έχουν συγκεντρώσει 23 βαθμούς και βρίσκονται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, υστερώντας στην ισοβαθμία με τη Ρίο Άβε κι απέχοντας έναν πόντο από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που τους γεμίζει με μπόλικο άγχος. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν No Goal.
Ο τεχνικός του συλλόγου Πάουλο Σέρτζιο τόνισε: «Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αλήθεια ότι για αδιευκρίνιστο λόγο οι περισσότερες διαιτητικές αποφάσεις είναι εις βάρος μας και δεν μπορώ να αντιληφθώ τι συμβαίνει. Με βάση το παιχνίδι που έγινε πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τη Βιζέλα αλλά τώρα δεν έχει σημασία. Θα προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται την Πόρτο».
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι ο σέντερ μπακ κι αρχηγός Πεδράο (21/2) και είναι τιμωρημένος. Αμφίβολος ο επιθετικός Τάμπλε (1/0). Μόνιμα στα «πιτς» ο χαφ Εστρέλα (12/0). Τέλος η σεζόν για τον μέσο Ζίνιο (12/0).
ΠΟΡΤΟ Η Πόρτο συμπλήρωσε μία τριάδα αναμετρήσεων αήττητη και παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μπορεί να έχει μείνει πολύ πίσω στην κούρσα του τίτλου, ωστόσο διαθέτει περηφάνια και είναι μία ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να σε διαλύσει, όπως άλλωστε έκανε στην Μπενφίκα. Η συγκομιδή των 52 πόντων φέρνει τους «δράκους» στην 3η θέση της κατάταξης και θα προσπαθήσουν να καλύψουν το χάντικαπ των έξι βαθμών από τη δυάδα και την Μπενφίκα για να πάρουν ένα εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Την προσεχή Τρίτη θα παίξουν στο Λονδίνο με την Άρσεναλ σε αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ένα μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα.
«Δυστυχώς η μεγάλη εμφάνιση και ο θρίαμβος με την Μπενφίκα αξίζει μόνο τρεις βαθμούς και δεν πήραμε κάτι παραπάνω. Σίγουρα άγγιξε την τελειότητα η εμφάνισή μας αλλά υπήρχαν και σημεία τα οποία δεν ήταν τόσο καλά. Τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος ήταν όλα φανταστικά και είμαστε χαρούμενοι αλλά τώρα σκεφτόμαστε μόνο την Πορτιμονένσε και μετά θα ασχοληθούμε με την Άρσεναλ» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψει ξανά ο στόπερ Μαρκάνο (5/2) όμως επιστρέφει μετά από καιρό ο Ιρανός φορ Ταρεμί (16/3). Τέλος η σεζόν για τον Νιγηριανό αριστερό οπισθοφύλακα Ζαϊντού (5/1).
Εκτίμηση
Ιδιαίτερα πιεσμένη μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν η Πορτιμονένσε η οποία δίνει τη δική της «μάχη» για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Βεβαίως είναι εύκολα αντιληπτό ότι δεν περιμένει να βρει τους απαραίτητους βαθμούς σε παιχνίδια όπως αυτό με την Πόρτο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα εξαντλήσει τα περιθώρια για ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη οι «δράκοι» διασκέδασαν τις εντυπώσεις και με το παραπάνω για την κακή σεζόν στην Πριμέιρα Λίγκα, με τον ιστορικό θρίαμβο επί της Μπενφίκα στο «Ντραγκάο» με 5-0. Λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με την Άρσεναλ η λογική λέει ότι θα ψάξουν μία επαγγελματική νίκη και τα 2-3 γκολ θα αποτελέσουν την επιλογή μας.
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μίντλεσμπρο
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Μίλγουολ
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Στόουκ
Σουόνσι
Τσάρλτον
Ντέρμπι
Μπελγράνο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Αλντοσίβι
Τίγκρε
Σαν Λορέντζο
Ουνιόν Σάντα Φε
Πλατένσε
Μπόκα Τζούνιορς
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Στουρμ Γκρατς
Αλτάχ
Αούστρια Λουστενάου
Βολφσμπέργκερ
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Γκενκ
Βέστερλο
Κόρτραϊκ
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ατλέτικο Παραναένσε
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Σάο Πάουλο
Κοριτίμπα
Φλουμινένσε
Παλμέιρας
Καϊζερσλάουτερν
Καρλσρούη
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Σινσινάτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σάρλοτ
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αλαβές
Χετάφε
Βενέτσια
Μόντενα
Κατανζάρο
Σουντιρόλ
Ουντινέζε
Πάντοβα
Τορίνο
Καραρέζε
Άτλας
Τίγκρες
Μοντερέι
Χουάρεζ
Ατλάντε
Τολούκα
Κφουμ Όσλο
Λίλεστρομ
Ρανχάιμ
Στρομσγκόντσετ
Μπρίνε
Μος
Λιν
Οντ
Εξέλσιορ
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Καμπούρ
Βίλεμ
Ναϊμέγκεν
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστορίλ
Ρίο Άβε
Ακαντέμικο Βίσεου
Σάντα Κλάρα
Αλβέρκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Ντανφέρμλιν
Ρος Κάουντι
Αμπερντίν
Νταντί
Φάλκενμπεργκ
Νόρμπι
Σάντβικενς ΙΦ
Νόρκεπινγκ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Αρούκα
Φαμαλικάο
Φαρένσε
Μποαβίστα
Κάζα Πία
Βιζέλα
Τσάβες