«Κλειστό» ματς στη Μεντόσα
ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΜΕΝΤΟΣΑ
Λίγοι θα περίμεναν, για να είμαστε ειλικρινείς, ότι η Χιμνάσια Μεντόσα θα μπορούσε να βγει «αλώβητη» από την τριάδα των αγώνων, κόντρα στις Ιντεπεντιέντε, Μπόκα Τζούνιορς και Ντεπορτίβο Ριέστρα. Τα κατάφερε, όμως, με τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και πιο πρόσφατη αυτή, χωρίς τέρματα, στο «Guillermo Laza».
Η έξυπνη τακτική του Μπρότσι λειτούργησε στην εντέλεια, καθώς «μπλόκαρε» την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων, που περιορίστηκαν σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να απειλήσουν, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Ριγκαμόντι, που ξεκίνησε, τελικά, βασικός. Στον αντίποδα, βέβαια, η Χιμνάσια Μεντόσα περιορίστηκε, σχεδόν, στον απόλυτο βαθμό, στα ανασταλτικά της καθήκοντα.
Αγωνιστικά Νέα: Δυσάρεστα τα νέα του ιατρικού δελτίου για τον σημαντικό στόπερ Ιμανόλ Γκονσάλες. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατο και θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση αποκατάστασης, ενώ θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε έξι μήνες, περίπου. Ο Μονδίνο αναμένεται να πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Ο σημαντικός Μουνιός (Α) θα συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα, δεν είναι, όμως, σίγουρο ότι θα ξεκινήσει βασικός. Αμφίβολοι οι εφεδρικοί Μπαρμπόσα (Μ), Φράνκο (Α). Τραυματίες παραμένουν, τέλος, οι χρήσιμοι Ο’Κόνορ (Μ), Ανδράδα (Ε), Ρομάνο (Ε).
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ ΝΤΕ ΛΑ ΠΛΑΤΑ
Δεν βρίσκεται και στα καλύτερα της η Εστουδιάντες, καθώς η ήττα στη Λα Πλάτα με 1-0 από τη Λανούς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη. Αυτές, είναι, βέβαια και οι μοναδικές που έχει κάνει στις πρώτες εννιά αγωνιστικές (4-3-2) του Απερτούρα. Δεν είναι ιδανικό και το ξεκίνημα του Μεδίνα στην τεχνική ηγεσία της (1-0-2).
Στην αναμέτρηση με τη Λανούς είχε περισσότερες ευκαιρίες, όχι, όμως και το «καθαρό» μυαλό για να τις αξιοποιήσει, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής της, ενώ μετά το γκολ του Ακίνο στο 75ο λεπτό, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση του αποτελέσματος. Σε μια από τις «δυνατές» στιγμές του αγώνα, οι οπαδοί της Εστουδιάντες χειροκρότησαν τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Πελεγκρίνο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα τους.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντική επιστροφή για τον Μεδίνα αυτή του πολύτιμου κεντρικού αμυντικού, Γκονσάλες Πιρές, που εξέτισε τη μια αγωνιστική της ποινής του. Συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο ικανός Αρσαμέντια (Μ). Παραμένουν αμφίβολοι οι σημαντικοί Αλάριο (Ε) και Σόσα (Μ). Ο προπονητής της Εστουδιάντες σκέφτεται, σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε, να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Μέσα, που αποθεραπεύτηκε, διεκδικεί τη θέση του Μανκούσο στη δεξιά πλευρά της άμυνας και ο Πέρες του Μπούργος στη μεσαία γραμμή.
Γιάννης Σελαλμαζίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Έδειξε καλά στοιχεία απέναντι σε πιο ποιοτικούς αντιπάλους, όπως η Ιντεπεντιέντε και η Μπόκα Τζούνιορς, η Χιμνάσια Λα Πλάτα και θα προσπαθήσει να πάει σε χαμηλό τέμπο και σε αυτό το παιχνίδι, για να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Ούτε η Εστουδιάντες σκοράρει εύκολα τελευταία, οπότε περιμένουμε «κλειστό» ματς.
Γουότφορντ
Ρέξαμ
Σέντραλ Κόρδοβα
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ιντεπεντιέντε
Ρασίνγκ Κλουμπ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Σαπεκοένσε
Γκρέμιο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπόντο Γκλιμτ
Τσέλσι
Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Σίτι
Ρεάλ Μαδρίτης
Άρσεναλ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Σεντ Γκάλεν
Λουγκάνο
Τίγκρε
Μπαράκας Σεντράλ
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπόκα Τζούνιορς
Μπάνφιλντ
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Σαρμιέντο Χουνίν
Ουνιόν Σάντα Φε
Ρίβερ Πλέιτ
Ουρακάν
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ροσάριο Σεντράλ
Σαν Λορέντζο
Πλατένσε
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ντεφένσα Xoυστίσια
Αλντοσίβι